Полба – що це за крупа? Користь і шкода. Рецепти приготування полби

Користь при схудненні

Думка дієтологів на цю тему одно — саме із-за відмови від таких продуктів, багатих корисними мікроелементами, сучасні люди мають стільки різних захворювань. Калорійність крупи становить 127 ккал, при високому вмісті білка вона дуже корисна під час занять спортом і добре підійде для дієтичного харчування.

Як готувати крупу?

Злак використовується в різних стравах — супах, соусах, гарнірах в чистому вигляді і з тушкованими овочами. З неї навіть виходить хороша борошно, але використовується у випічці рідко — вироби виходять твердуватими, швидко засихають. Але найпростіший і найпопулярніший варіант її приготування — проста каша, зварена на воді або молоці.

Пропонуємо до розгляду кілька простих і смачних рецептів страв з двузернянки.

Важливо! При виборі рекомендується не купувати каші швидкого приготування. У них найчастіше містяться підсилювачі смаку і різні синтетичні добавки. Також із-за часткової термічної обробки вони вже втратили частину корисних речовин.

Дивіться також:  Картопляні часточки в духовці – 5 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху