Полба – що це за крупа? Користь і шкода. Рецепти приготування полби

Староруське каша з полби

Звичайна каша з полби готується на воді. Якщо подобаються солодкі каші, можна додати трохи більше цукру, збагатити шматочками сухофруктів, свіжих фруктів, родзинками або горіхами, перед подачею влити трохи меду. Або ж, навпаки, додати тушкованих овочів, прянощів, полити соусом — вийде ситний і смачний гарнір до м’ясних страв.

  • полба — 2 скл.;
  • вода — 4 скл.;
  • кубик вершкового масла;
  • сіль і цукор — по 1 ч. л.

Як готувати полбу:

  • Добре промити зерна через сито або в глибокій ємності, зливаючи брудну воду.
  • Закип’ятити воду, додати сіль і цукор, висипати полбу і варити до готовності, помішуючи.
  • Коли майже вся вода вбереться, додати масло. Почекати, поки воно розтане і перемішати кашу. Вимкнути, коли в ємності не залишиться води.
Дивіться також:  Горбуша в духовці – 10 смачних та простих рецептів приготування соковитої та мякої горбуші
Прокрутка до верху