Полба – що це за крупа? Користь і шкода. Рецепти приготування полби

Рецепт супу з крупою

  • індичка — 500 гр;
  • спельта — 50 гр;
  • морква, зелений болгарський перець і цибулю — по 1 одиниці;
  • сіль — ½ ст. л. (регулювати за смаковими перевагами);
  • суміш перців — щіпка;
  • часник — 1 зубок;
  • томати — 3 плоду;
  • капуста цвітна — 100 гр;
  • слив. масло — 30 гр;
  • зелень за бажанням;
  • вода — 1,3-1,5 л.

Для початку готуємо бульйон: індичку обполіскуємо і опускаємо у воду. З моменту закипання готувати третину години, не забуваючи збирати пінку, інакше бульйон вийде мутний. М’яса даємо охолонути, після розбираємо на порційні шматочки і кладемо назад в бульйон.

Далі готуємо овочі: цибулю і часник подрібнюємо і тушкуємо в розігрітому маслі в сотейнику. Тим часом ріжемо моркву четвертинками, перчик — кубиками, капусту просто розбираємо на суцвіття, томати чистимо від шкірки і ділимо кубиком. Поступово, по мірі підготовки овочів, додаємо їх в сотейник пассироваться, періодично помішуємо.

Даємо овочам потушиться ще кілька хвилин разом, посоливши і приправивши прянощами, тим часом промиваючи полбу. Додаємо крупу до овочів, готуємо ще хвилин п’ять, і відправляємо в бульйон до м’яса. Доводимо суп до кипіння, варимо хвилин п’ять, додаємо рубану зелень, і через пару хвилин відключаємо вогонь. Залишаємо під кришкою на третину години.

Дивіться також:  Як приготувати курячі крильця – 12 смачних рецептів приготування в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці
Прокрутка до верху