Рецепт супу з крупою
- індичка — 500 гр;
- спельта — 50 гр;
- морква, зелений болгарський перець і цибулю — по 1 одиниці;
- сіль — ½ ст. л. (регулювати за смаковими перевагами);
- суміш перців — щіпка;
- часник — 1 зубок;
- томати — 3 плоду;
- капуста цвітна — 100 гр;
- слив. масло — 30 гр;
- зелень за бажанням;
- вода — 1,3-1,5 л.
Для початку готуємо бульйон: індичку обполіскуємо і опускаємо у воду. З моменту закипання готувати третину години, не забуваючи збирати пінку, інакше бульйон вийде мутний. М’яса даємо охолонути, після розбираємо на порційні шматочки і кладемо назад в бульйон.
Далі готуємо овочі: цибулю і часник подрібнюємо і тушкуємо в розігрітому маслі в сотейнику. Тим часом ріжемо моркву четвертинками, перчик — кубиками, капусту просто розбираємо на суцвіття, томати чистимо від шкірки і ділимо кубиком. Поступово, по мірі підготовки овочів, додаємо їх в сотейник пассироваться, періодично помішуємо.
Даємо овочам потушиться ще кілька хвилин разом, посоливши і приправивши прянощами, тим часом промиваючи полбу. Додаємо крупу до овочів, готуємо ще хвилин п’ять, і відправляємо в бульйон до м’яса. Доводимо суп до кипіння, варимо хвилин п’ять, додаємо рубану зелень, і через пару хвилин відключаємо вогонь. Залишаємо під кришкою на третину години.