Кожен з нас знає про те, що полуничний сезон вельми нетривалий, так і цінова категорія цього продукту щоразу змінюється. Але все ж існує спосіб на довше розтягнути задоволення від такого ласощі, а саме приготувати в домашніх умовах вельми оригінальний напій полуничний лікер.
Класичний рецепт домашнього полуничного лікеру
Напій, приготований за цим рецептом має дуже насичений аромат свіжої полуниці, досить приємний м’який смак, а також красивий червоний колір.
Все що нам знадобиться для приготування, це:
- коньяк або горілка, за бажанням спирт – 1 літр;
- свіжі ягоди полуниці – 1 кілограм;
- цукор – 1 кілограм;
- лимонний сік -30 грам;
- чиста вода — 0,5 літра.
Спосіб приготування покроково:
Першим ділом потрібно дуже ретельно перебрати саму полуницю, видалити зниклі плоди і відокремити хвостики і ніжки від самого фрукта. Після чого їх необхідно промити під проточною водою, потім кожну ягоду розділити навпіл на дві рівні частини.
В наступному етапі, перелаживаем нашу полуницю в чисту окремий посуд (банку, пляшку), заливаємо коньяком, горілкою або спиртом, додаючи при цьому сік лимона. Дуже щільно закриваємо все це кришкою.
Важливо врахувати той факт, щоб алкоголь покривав ягоди, як мінімум на два сантиметри.
Далі слід залишити банку з лікером в такому місці, де йому буде вистачати достатньо сонячного світла. І залишити напій настоюватися, терміном на шістнадцять днів.
Після закінчення цього часу, необхідно процідити наш лікер через сито і ретельно профільтрувати кілька разів через потрійний шар звичайної марлі.
Тепер нам знадобляться наші невраховані інгредієнти, а саме кілограм цукру і вода. Змішаємо їх в каструлі і поставимо на плиту. Необхідно дочекатися поки закипить вода, а після даємо їй постояти близько п’яти хвилин, видаляючи шумівкою піну, що утворюється. Необхідно почекати поки отриманий сироп охолоне.
Змішуємо воду з полуничною настоянкою і вже практично готовий напій розливаємо по порожніх пляшках. Залишилося ще трохи почекати.
На сім, вісім днів залишаємо наш полуничний лікер в темному місці, де підтримується кімнатна температура.
Рецепт полуничного лікеру XuXu (Ксу Ксу)
Полуничний лікер Ксу Ксу від німецької торгової марки «Georg Hemmeter» має дуже яскравий малиновий колір, який досягається завдяки барвнику, тому не варто розраховувати на ідентичність в домашніх умовах. Також приготований власноруч лікер буде виділятися більш насиченим смаком і ароматом.
Для нашого рецепта знадобляться наступні інгредієнти:
- горілка (можна замінити будь-яким іншим алкоголем) – 1 літр;
- полуниця – 1 кілограм;
- цукор – 1 кілограм;
- чиста, кип’ячена вода – 0,5 літра.
Спосіб приготування:
Уважно перебираємо ягоди, промиваємо і відчищаємо від усього зайвого. Після розрізаємо на чотири рівномірні частини і складаємо в звичайну трилітрову банку.
Заливаємо під самий верх обраним алкоголем і закриваємо наш майбутній напій кришкою. Після чого залишаємо її на підвіконні, порядком на два тижні.
Періодично можна відкривати ємність, випускаючи тим самим зібрався газ. По закінченню чотирнадцяти днів злити настоянку, ретельно при цьому відфільтрувавши через марлю.
Перемішану воду з цукром доводимо до кипіння і охолоджуємо до двадцяти градусів. Змішуємо рідини і після ретельного розмішування, розподіляємо по пляшках. Після семи днів настоювання в темному приміщенні, все готово.
Швидкий рецепт приготування полуничного лікеру
Наведений нами нижче рецепт приготування лікеру, названий швидким тому, що час готування займає близько тридцяти хвилин. І вживати його можна відразу ж після приготування.
Нам знадобиться:
- полуниця – 300 грам;
- горілка – 200 мілілітрів;
- цукор – 2 столові ложки.
Спосіб приготування:
Промиваємо ягоди полуниці, попередньо отчистив від хвостів. У просторій ємності збиваємо її блендером до однорідної маси. Засипаємо цукровий пісок і змішуємо з нашою горілкою, ретельно перемішуючи отриману масу.
Полуничне пюре в значній мірі знизить градус горілки і придбає тягучість.
Якщо на ваш смак лікер буде дуже міцним, дозволяється розбавити його кип’яченою водою.
Перелийте полуничний лікер в графин і, як слід, охолодіть. Подавайте на стіл з шоколадом.
Бананово — полуничний лікер
По своїм смаковим якостям цей алкогольний напій дуже сильно нагадує бананово-полуничний сік. Має чудовий колір і аромат.
Інгредієнти:
- полуниця — 350 грам;
- банан – 2 штуки;
- горілка – 0,5 літра;
- цукор – 200 грам;
- вода – 200 мл.
Спосіб приготування:
Відчищаємо від усього зайвого полуницю, попередньо промивши. Нарізаємо ягоди і банани на кружечки, після чого акуратно ложем шар за шаром в банку. Заливаємо все це нашим алкоголем, і залишаємо на сонці днів на сім. Після чого зливаємо в окремий посуд настоянку, під фрукти додаємо цукор і чекаємо, поки він не розтане. Потім зливаємо наш сироп і змішуємо його з основною настоянкою.
Витримуємо лікер ще 14 днів і можемо приступати до дегустації.
Полуничний лікер зі шнапсом і бренді
Досить незвичайне поєднання дух скоєно різних напоїв, дозволяє створити в дійсності неперевершений продукт.
Нам знадобиться:
- полуниця — 1,5 кілограм;
- бренді – 0,5 літра;
- шнапс – 0,5 літра;
- цукор – 200 грам;
- очищена вода – 200 мл.
Спосіб приготування:
Заздалегідь помиту і розчавлений полуницю заливаємо алкоголем. І вже в закритій банці залишаємо на десять днів. Коли цей термін підійде до кінця, необхідно приготувати сироп. Для цього потрібно змішати воду з цукром і довести сироп до кипіння. Після чого слід охолодити і додати в настоянку. Готовий лікер розливаємо по пляшках.
Полуничний лікер з лимоном і м’ятою
Якщо ви досі не знаєте, як зробити полуничний лікер, але при цьому давно мрієте його спробувати цей рецепт підійде для вас як можна краще.
Для нього потрібні наступні інгредієнти:
- свіжа полуниця – 500 грам,
- м’ята — один пучок;
- горілка – 150 грам;
- згущене молоко – 100 грам.
Спосіб приготування:
Помийте свіжі ягоди полуниці і поріжте на рівномірні частини. Паралельно нарубайте м’яту. Перемішайте все це зі згущеним молоком. Прибийте до однорідного стану на блендері. Тепер можна додати горілку. Ретельно перемішуючи, злийте отриману субстанцію в чисту банку і залиште на тридцять хвилин у кімнаті. Потім процідіть і розлийте в пляшки. Лікер готовий.