Помадка для торта – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Професійні кондитери використовують для прикраси своїх солодких шедеврів різні види солодкого декору, але для душевної домашньої випічки найчастіше використовується помадка для торта. Але і вона може бути різною на колір і смак: шоколадна, цукрова, молочна, мармеладная, вершкова.

Класична цукрова помадка для торта

Ця помада підходить для покриття пасок, ромових баб, пончиків, тістечок і тортів. При бажанні її можна забарвити в будь-який колір, використовуючи харчові барвники. Причому, гелевими можна фарбувати готову масу безпосередньо перед нанесенням на торт, а сухі краще додавати на стадії варіння сиропу, щоб колір вийшов рівномірним.

Пропорції компонентів для цукрового декору:

  • 250 г дрібного цукру;
  • 150 мл води;
  • 2,5 мл лимонного соку.

Рецепт по кроках:

  • У сотейник з товстим дном всипати цукор, залити його гарячою водою і розмішати до повного розчинення всіх кристалів. Солодкі крупинки, які прилипли до стінок посуду, змахнути мокрою силіконової пензликом і поставити цукровий розчин на вогонь.
  • Після закипання сиропу накрити сотейник кришкою і уварювати суміш, не заважаючи, до проби на м’який кульку – коли краплі сиропу в крижаній воді легко буде скочуватися м’який карамельний кульку.
  • Влити і швидко перемішати сік лимона. Потім на крижаній бані сироп остудити до 30 градусів. Охолоджену рідину збивати дерев’яною лопаткою до того моменту, коли вона стане білосніжною і згорнеться в масу з дрібних кристаликів.

Якщо на кухні не виявилося лимона, його сік можна замінити розчином лимонної кислоти. Для цього достатньо розчинити одну міру об’єму (наприклад, чайну ложечку) кислих кристалів у двох заходи гарячої води.

Готову помадку треба лише підігріти до 40-45 градусів і можна приступати до глазированию тортів та інших кондитерських виробів.

Шоколадна прикраса

Улюблений торт «Прага» в класичному виконанні важко уявити з іншим декором. Шоколадне покриття – найбільш часто зустрічається декор для домашньої випічки. Його легко приготувати з доступних неэкзотических інгредієнтів і так само просто використовувати.

Дивіться також:  Тісто для оладок – 7 рецептів

Готується домашня шоколадна помадка для торта з:

  • 60 мл молока;
  • 80 г цукру;
  • 40 р какао-порошку;
  • 50 г вершкового масла.

Як приготувати:

  • Цукор перемішати з какао, влити в цю суміш молоко. Старанно все розмішати до однорідності, потім варити, безперервно помішуючи на помірному вогні до густоти сметани.
  • Шоколадну основу охолодити до кімнатної температури. М’яке масло збити, додаючи по трохи остигнула какао-суміш. Помадка готова для подальшого використання.

Смакувати цю помадку можна не тільки в торті, а і в якості начинки до млинців, морозиву та інших десертів.

Як зробити з корицею

Шоколадна помадка з какао набуває нові смакові відтінки, якщо в неї додати спеції. Найпопулярнішими прянощами, додаються в цей продукт, є кориця, мускатний горіх, ваніль і, незважаючи на застосування для декору десертів, червоний пекучий перець.

Для помадки з корицею знадобляться:

  • 100 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 60 г какао-порошку;
  • 50 г вершкового масла;
  • 5 г кориці.

Спосіб приготування:

  • Сипучі інгредієнти помадки і спеції зсипати в одну ємність і старанно перемішати кухонним віночком. Потім залити цю суміш молоком і відправити на вогонь.
  • Піддавати термічній обробці масу до тих пір, поки вона не стане однорідною і гладкою, нагадує негустий сметани.
  • Додати в помадку вершкове масло і розмішати до повного його розчинення. Трохи остигнула помадку можна відразу використовувати.

Якщо десерт готується для дорослих ласунів, то в нього можна додати трохи алкоголю (рому або коньяку).

Мармеладна помадка для торта

Смачну фруктову помадку можна приготувати з мармеладу. Важливий момент: помадка дуже швидко застигає, тому покривати нею торт потрібно дуже швидко.

До складу прикраси входять:

  • 200 г мармеладу;
  • 80 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 40 г сметани.
Дивіться також:  Ватрушки з повидлом – 7 рецептів приготування

Хід роботи:

  • Мармелад подрібнити невеликими шматочками, так цей інгредієнт буде набагато простіше довести до рідкого стану.
  • Всі компоненти помадки перекласти в вогнетривку ємність і поставити на помірний вогонь.
  • Помішуючи, довести суміш до однорідного рідкого стану, проварити приблизно 10-15 хвилин. Потім трохи остудити і використовувати за призначенням.

Мармеладная помадка може бути як калейдоскоп – різнобарвною (червоною, жовтою, зеленою). Для цього потрібно просто придбати мармелад потрібного кольору.

Готуємо з апельсинами

З шоколаду роблять помадку з надзвичайним апельсиновим смаком. Щоб не потерпіти фіаско в процесі її приготування, слід купувати тільки якісний шоколад з високим відсотковим вмістом какао (не менше 76%).

Перелік продуктів, які потрібні для приготування:

  • 180 г шоколаду;
  • 90 мл апельсинового соку;
  • 120 г цукру;
  • 80 г вершкового масла.

Черговість дій:

  • Шоколад поламати на шматочки, масло нарізати кубиками. Два ці продукту з’єднати разом і розтопити на тихому вогні.
  • Коли масло і шоколад стануть єдиною масою, частинами ввести в неї апельсиновий сік, за ним всипати цукор.
  • Розмішати отриману суміш і уварити до однорідної консистенції. Перед використанням гарячу масу слід трохи остудити.

Сік для помадки можна взяти і пакетований, але яскравіше і насичені смак кінцевого продукту вийде у тих господинь, які не полінуються вичавити сік з апельсина безпосередньо перед додаванням в шоколадно-масляну суміш.

З сухого молока

Біла помадка не менш популярна для прикраси домашньої випічки, ніж шоколадна. Не тільки цукрова помадка здатна подарувати торту білосніжний колір.

Існують і інші варіанти, наприклад, помадка на основі сухого молока:

  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 115 мл вершків 33%;
  • 200 г сухого молока;
  • 5 г ванільного цукру.
Дивіться також:  Банановий пудинг – 7 рецептів приготування в мультиварці, в духовці і мікрохвильовій печі

Готуємо молочну помадку наступним чином:

  • Вершкове масло з’єднати з обома видами цукру (звичайним і ванільним) і на середньому вогні довести до повного розчинення цукру.
  • Влити в сотейник з маслом вершки і проварити все разом ще п’ять хвилин. Після цього остудити суміш до теплого стану і, збиваючи її міксером, ввести в неї сухе молоко. Консистенцію помадки можна відрегулювати, збільшивши або зменшивши кількість молока.

Двадцять горішків кеш’ю зможуть перетворити цю помадку під смачні цукерки. Для цього перекласти готову масу в выстеленную харчовою плівкою прямокутну форму, розділити на двадцять цукерок, втиснувши в центр кожної по горішку, і дати застигнути.

Вершкова помадка для прикраси торта

На відміну від глазурі вершкова помадка має більш ніжну консистенцію. Завдяки парі грамів ваніліну цей декор має приємний смак і аромат.

Щоб його отримати, необхідно підготувати:

  • 600 г цукрової пудри;
  • 130 мл жирних вершків;
  • 40 г вершкового масла;
  • 2 г ваніліну.

Приготування:

  • Вершки і вершкове масло в одній ємності відправити на середній вогонь і гарненько прогріти до абсолютної однорідності.
  • У гарячу вершково-масляну суміш всипати цукрову пудру і ванілін, прибрати з плити. Збити помадку міксером і охолодити.

Отриману масу можна використовувати не тільки для декору, але і вживати як самостійне ласощі. Для цього прямокутну форму застелити пергаментом, рівномірно розподілити по ньому помадку, а після застигання розрізати її на прямокутні цукерки.

Незважаючи на те, що помадка більш щільної консистенції, ніж глазур, її також не можна наносити на виріб в гаряче вигляді. Маса повинна охолонути до теплого стану, тоді вона ляже рівним, але не тонким шаром.

Прокрутка до верху