Сьогодні практично на кожному розі у великому місті можна зустріти «Пампухові кафе», які пропонують пишні солодкі ласощі. Але ще більш смачною виходить випічка, якщо готувати пончики самостійно. Класичний рецепт пончиків можна нескінченно змінювати і вдосконалювати. Детальна підбірка представлена далі.
Пончики — класичний рецепт в домашніх умовах
Існує безліч способів, як приготувати обговорюваний десерт. Для цього використовується духова шафа, сковорідка, розігріта на звичайній плиті, і навіть мультиварка. Кожній господині залишається лише вибрати найбільш підходящий для себе варіант. В рецепт увійде: 45 г коров’ячого масла, 140 г пшеничного борошна, 1,5 малий. ложки пекарського порошку, свіже велике яйце, малий. ложка цедри апельсина, щіпка солі, 35 г бджолиного меду.
Прикрашаються вироби цукровою пудрою.
У духовці
Такий спосіб приготування пончиків допоможе зменшити їх жирність. Тісто замішується за опублікованим вище рецептом. Сформовані заготовки укладаються на деко, застелений промасленим папером, і випікаються 35-45 хвилин. Це довгий спосіб, однак, десерт не містить зайвого жиру.
На сковороді
Якщо в будинку не виявилося фритюрниці, то смажені пончики можна приготувати на звичайній сковорідці. Для цього в абсолютно суху посуд виливається велика кількість соняшникової неароматного олії. Воно повинно гарненько прогрітися.
Щоб перевірити, чи готове масло до обжарке пончиків, потрібно опустити в нього маленький шматочок тіста. Якщо воно відразу ж буде оточене бульбашками, значить, можна викладати заготовки пончиків. Смажитися вони будуть до появи хрусткої золотистої скоринки.
В мультиварці
«Розумна каструля» значно спростить рецепт приготування пончиків. Господиня позбавить себе від гару й диму, які є обов’язковими супутниками пончиків, що готуються на сковорідці або в каструлі.
Готуються заготовки з тіста в різних програмах. Підійде «Смаження», «Мультиповар» і особливо – «Жарити в маслі». У ємності добре розігрівається масло, після чого в ньому готуються пончики по 1-2 хвилини з кожного боку.
Дріжджові пончики
Використання швидких сухих дріжджів зробить випічку ще більш «пухової» і повітряної. Найпростіший рецепт пончиків в домашніх умовах включає в себе наступні продукти: куряче велике яйце, 90 мл жирного молока, 14 р швидких дріжджів, 240 г білого борошна, багато цукрової пудри, велику ложку олії.
У тесті відсутній цукор, тому десерт в готовому вигляді потрібно рясно посипати цукровою пудрою.
На кефірі
Молочний продукт в якості основи для тесту можна брати і злегка кислий. Всього кефіру потрібно 1 повний стакан. А, крім нього, потрібно підготувати: 2,5 ст. борошна, 5-6 великих ложок цукру-піску, велике яйце, щіпку солі, ½ малий. ложки харчової соди, 3 великі ложки неароматного олії.
Прикрашається сумішшю цукрової пудри і какао-порошку.
З тіста на молоці
Дріжджі в такий варіант рецепту не входять. А тільки: 290 мл неароматного масла, 3 великі ложки цукрового піску, 2 ст. просіяного пару раз борошна, малий. ложка солі, ¾ склянки жирного молока, велика ложка розпушувача і 5-6 ложок якісного вершкового масла.
Вийшло ласощі викладається на паперовий рушник.
Сирні пончики
Така випічка – відмінний спосіб нагодувати домашніх нелюбом сиром. Крім цього продукту (270 м), береться: пекарського порошку щіпка, 1,5 ст. борошна пшеничного, більше яйце, 6-7 десертних ложок цукру-піску. Як правильно готуються сирні пончики, описано далі.
Отримані пончики з сиру ще гарячими присмачуються меленою корицею.
Шоколадне ласощі
Цей рецепт підкорить любителів шоколаду. Готується десерт з: 25 г какао-порошку, 135 мл жирного молока, малий. ложки розпушувача, 65 г цукру-піску, великого яйця, 40 г якісного вершкового масла, ¼ малий. ложки соди.
Готову страву можна полити ганашем з білого і темного шоколаду.
На згущеному молоці
Саме такий варіант тесту виходить дивно ніжною. Готовий теплий десерт буквально тане в роті. Для його приготування потрібно взяти наступні інгредієнти: 2 ст. пшеничного борошна, стандартну банку невареной згущеного молока, 3 сільських яйця, малий. ложку ваніліну і розпушувача, щіпка дрібної солі.
Зручно виймати пончики на згущеному молоці шумівкою, викладаючи їх на рушник з паперу для видалення зайвого жиру.
Варіанти начинок для пончиків
Щоб обговорювана здоба вийшла особливо смачною, потрібно не тільки правильно приготувати тісто для пампушок, але також подбати і про підходящої начинці.
Найпоширенішим варіантом у сучасних господинь є шоколад. Можна вкладати всередину тесту скибочки плитки або змащувати його спеціальної рідкою масою, призначеної для начинки.
Якщо під рукою кулінара виявилося засахарившееся варення, його також вдасться перетворити на ласу начинку для пончиків. Солодкість можна брати будь-яку: ягідну або фруктову.
Що стосується згущеного молока, то зручніше начиняти випічку вареним компонентом. Він не розтікається по тесту і має особливий ласий смак. Якщо ж хочеться приготувати десерт із звичайним згущеним молоком, то їм краще полити готові теплі пампушки.
Свіжі ягоди і фрукти для начинки до обговорюваного ласощів підходять погано. Їх потрібно заздалегідь злегка приварити з цукром, можна замінити готовим джемом або повидлом.
Цікаве блюдо виходить з картоплею, горіхово-лимонною начинкою. Проявляйте фантазію, радувати рідних на свята і вихідні дні.