Пончики класичні – 10 смачних рецептів приготування

Пончики класичні – це апетитні і смачні ласощі для домашнього чаювання або перекушування. Приготувати апетитні пончики можна у різний спосіб. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у нашій кулінарній добірці з десяти смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Класичні пончики на сковороді

Класичні пончики на сковороді – це простий та смачний варіант для вашого сімейного чаювання. Такі ласощі нікого не залишать байдужими. Готові пончики порадують апетитною рум’яною скоринкою та приємною насолодою. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Інгредієнти:

20 шт.

  • Борошно – 250 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки
  • Сухі дріжджі – 1 ч.л.
  • Олія – ​​2.5 ст.л. + для смаження
  • Цукрова пудра – для прикраси

Процес приготування:

Класичні пончики на сковороді готуються дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Борошно просіюємо в глибоку миску. Додаємо чайну ложку сухих дріжджів (10 гр. пресованих), сіль та цукор. Перемішуємо.

Вливаємо в суху суміш теплу воду та олію.

Замішуємо заготовку і формуємо акуратну щільну грудку. Місимо близько 10 хвилин, потім залишаємо на годину в теплому місці.

Розкочуємо тісто в пласт завтовшки трохи менше одного сантиметра.

Вирізаємо з тіста кола з діркою по центру. Дірку можна зробити за допомогою кришки від пляшки.

Опускаємо заготовки в сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо до рум’янцю з обох боків.

Перекладаємо частування на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.

Класичні пончики готові на сковороді. Подавайте до столу, прикрасивши цукровою пудрою.

Сирні пончики, смажені в олії

Сирні пончики, смажені в маслі, виходять пишними, рум’яними та дуже апетитними. Їх можна подавати до столу разом із чашкою чаю, прикрасивши цукровою пудрою. Порадуйте себе та близьких яскравим частуванням за допомогою нашого перевіреного рецепта з фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 30 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Пудра цукрова – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Сир добре розтираємо через дрібне металеве сито. Потім збиваємо в блендері для більшої однорідності та легкості.

Крок 2. У будь-який зручний спосіб розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути.

Крок 3. Збиваємо яйця з двома видами цукру та сіллю до утворення пишної білої піни. Переливаємо суміш у сир, сюди ж відправляємо охолоджене розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.

Крок 4. Доповнюємо масу лимонною цедрою та соком. Знову все перемішуємо.

Крок 5. Висипаємо борошно сюди, вимішуємо тісто і залишаємо його на 10 хвилин.

Крок 6. У каструлі або сотейнику кип’ятимо олію. З тіста ліпимо акуратні кульки та опускаємо їх сюди. Обсмажуємо до золотистого відтінку.

Крок 7. Сирні пончики, смажені у маслі, готові. Перед подачею можна прикрасити цукровою пудрою.

Пончики на кефірі

Пончики на кефірі – це проста та неймовірно смачна ідея для вашого сімейного чаювання. Такі ласощі виходять пишними, ніжними і з апетитною рум’яною скоринкою. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 20 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 1 шепіт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Пудра цукрова – 2 ст.
  • Олія – ​​0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, куряче яйце, сіль та цукор.

Крок 2. Вимішуємо та просіюємо сюди борошно із содою. Починаємо замішувати тісто.

Дивіться також:  Панкейки класичні – 10 рецептів у домашніх умовах

Крок 3. Замішуємо однорідне тісто, прикриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 4. Розкочуємо тісто і вирізаємо з нього акуратні кола. По центру кожного кола вирізаємо ще невеликий гурток – отвір пончика.

Крок 5. Забираємо гуртки по центру. Їх можна з’єднати та розкотити, щоб зробити ще пончики.

Крок 6. Нагріваємо в каструлі олію. Опускаємо сюди пончики та смажимо до золотистого відтінку.

Крок 7. Перекладаємо заготовки на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 8. Пончики готові на кефірі. Подавайте з цукровою пудрою та пригощайтеся!

Класичні пончики на дріжджовому тесті

Класичні пончики на дріжджовому тесті виходять напрочуд ніжними, повітряними та рум’яними. Їх можна подавати до столу разом із чашкою чаю, обсипавши цукровою пудрою або доповнивши глазур’ю. Порадуйте себе та близьких апетитним частуванням за допомогою нашого перевіреного рецепту з фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 20 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр. + для формування.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Молоко – 300мл.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Цукор – 2 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 1 л.
  • Пудра цукрова – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Наливаємо у глибоку миску 50 мл теплого молока. Додаємо сюди дріжджі, дві столові ложки борошна та столову ложку цукру. Ретельно вимішуємо та залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.

Крок 2. В окремій мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло, яйце, сіль і цукор, що залишився.

Крок 3. З’єднуємо масляну суміш із дріжджовою опарою. Виливаємо тепле молоко, що залишилося, і висипаємо просіяне борошно, що залишилося. Починаємо вимішувати тісто.

Крок 4. Отриманий ком прикриваємо рушником і залишаємо на одну-півтори години в теплому місці.

Крок 5. Обминаємо тісто, що підійшло, руками і розкочуємо його. Потім вирізаємо з нього акуратні кола. По центру кожного кола вирізаємо ще невеликий гурток – отвір пончика.

Крок 6. Нагріваємо в каструлі олію. Опускаємо сюди пончики та смажимо до золотистого відтінку.

Крок 7. Викладаємо пончики на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Крок 8. Обсипаємо частування цукровою пудрою.

Крок 9. Класичні пончики готові на дріжджовому тесті. Подавайте до столу!

Як приготувати пончики в духовці

Як приготувати пончики у духовці, ми докладно розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Такі ласощі нікого не залишать байдужими і складе відмінну компанію чашці гарячого чаю. Обов’язково беріть на замітку кулінарну ідею!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 18 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко – 200мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Дріжджі сухі/пресовані – 7 гр./20 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Олія – ​​для змащування дека.

Для подачі:

  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 1 год.
  • Пудра цукрова – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску відправляємо тепле молоко, сухі дріжджі та цукор. Ретельно вимішуємо та залишаємо на 15 хвилин. Далі додаємо сюди куряче яйце та ванільний цукор. Перемішуємо.

Крок 2. Просіюємо сюди муку, додаємо сіль і перемішуємо вміст.

Крок 3. Додаємо сюди шматочки розм’якшеного вершкового масла.

Крок 4. Замішуємо м’яке та еластичне тісто. Прикриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Крок 5. Розминаємо тісто, що підійшло, складаємо його конвертом, знову накриваємо плівкою і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 6. Розгортаємо заготовку і вирізаємо з неї кола з отворами посередині.

Крок 7. Перекладаємо тісто для пончиків на деко, змащене олією. Даємо йому настоятися 30 хвилин і випікаємо в духовці 15 хвилин при температурі 190 градусів.

Дивіться також:  Тісто для піци - 10 рецептів у домашніх умовах

Крок 8. Тепер ви знаєте, як приготувати пончики у духовці. Обов’язково спробуйте. Подавати до столу, можна обмазати сумішшю з молока та яйця та обсипавши цукровою пудрою.

Домашні пончики на молоці

Домашні пончики на молоці – це простий та смачний варіант для вашого домашнього чаювання. Таке частування нікого не залишить байдужим. Пишні пончики порадують апетитною рум’яною скоринкою та яскравим виглядом. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 2 години 15 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 9 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Олія – ​​0,5 л.
  • Молоко – 250мл.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 40 гр.
  • Сіль – ч.л.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибоку миску просіюємо борошно. Додаємо сюди розламані свіжі дріжджі та розтираємо їх на борошно.

Крок 3. Викладаємо сюди вершкове масло, курячі яйця та цукор. Вимішуємо та вливаємо молоко кімнатної температури.

Крок 4. Вимішуємо тісто близько 10 хвилин. Прикриваємо його рушником та прибираємо у тепле місце на 1 годину.

Крок 5. Тісто, що підійшло, обминаємо руками.

Крок 6. Ділимо тісто на рівні кульки. Обмазуємо їх олією і залишаємо на 45 хвилин.

Крок 7. Притискаємо кульки та по центру робимо отвори. Обсмажуємо до рум’янцю у великій кількості киплячої олії.

Крок 8. Домашні пончики готові на молоці. Подавайте до столу, посипавши цукровою пудрою!

Домашні пончики без дріжджів на сковороді

Домашні пончики без дріжджів на сковороді виходять ніжними, пишними та рум’яними. Їх можна подавати до столу разом із чашкою чаю, прикрасивши цукровою пудрою. Порадуйте себе та близьких апетитними ласощами за допомогою нашого перевіреного рецепту з фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 14 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Цукор – 5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Олія – ​​0,5 л.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, яйце та цукор.

Крок 2. Вимішуємо продукти до однорідності.

Крок 3. Виливаємо сюди кефір і знову перемішуємо.

Крок 4. Просіюємо борошно з розпушувачем та ваніліном.

Крок 5. Замішуємо однорідне еластичне тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо відпочивати на 5 хвилин.

Крок 6. Тісто розкочуємо в тонкий пласт. Орієнтовна товщина – 1 см.

Крок 7. Вирізаємо з тіста кола з отворами.

Крок 8. У сковороді розігріваємо олію. Занурюємо сюди заготівлі.

Крок 9. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 10. Перекладаємо частування на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Крок 11. Домашні пончики без дріжджів готові на сковороді. Посипайте цукровою пудрою та подавайте до столу!

Швидкі та смачні пончики на згущеному молока

Швидкі та смачні пончики на згущеному молоко відрізняються ніжним смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Пишні ласощі із золотистою скоринкою ідеально доповнять сімейне чаювання. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 20 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400-450 гр.
  • Згущене молоко – 380 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску.

Дивіться також:  Пиріг з сиром - 10 простих і дуже смачних рецептів у духовці

Крок 2. До них додаємо згущене молоко, сіль, цукор та ванілін. Вимішуємо до однорідності і підсипаємо сюди борошно з розпушувачем.

Крок 3. Розмішуємо однорідне еластичне тісто.

Крок 4. Розкочуємо тісто у тонкий пласт. Орієнтовна товщина – 1 см. Вирізаємо кола з отворами.

Крок 5. У сковороді розігріваємо олію. Занурюємо сюди заготівлі. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 6. Перекладаємо частування на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Крок 7. Швидкі та смачні пончики на згущеному молока готові. Подавайте до столу, обсипавши цукровою пудрою.

Шоколадні пончики

Шоколадні пончики – це оригінальні і неймовірно смачні ласощі для вашого столу. Такий продукт сподобається як дітям, і дорослим. Урізноманітнюйте домашнє чаювання за допомогою нашого перевіреного рецепта з фотографіями. Апетитні пончики із шоколадом нікого не залишать байдужим.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 16 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 560 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Кориця мелена – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 год.
  • Яйце – 2 шт.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Йогурт – 300 мл.
  • Розпушувач – 2 ч.л.

Для глазурі:

  • Пудра цукрова – 8 ст.
  • Вода – 1 ст.

Для фритюру:

  • Олія – ​​0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Розтоплюємо та остуджуємо вершкове масло.

Крок 2. В окремому посуді з’єднуємо борошно, какао, корицю, розпушувач та сіль.

Крок 3. З’єднуємо два яйця та один жовток разом із цукром. Збиваємо до пишної піни.

Крок 4. У яєчну суміш відправляємо йогурт та розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.

Крок 5. Висипаємо сухі інгредієнти.

Крок 6. Починаємо все перемішувати.

Крок 7. Замішуємо однорідне тісто, прикриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 1-2 години.

Крок 8. Тісто розкочуємо в тонкий пласт. Орієнтовна товщина – 1 см. Вирізаємо кола з отворами.

Крок 9. Розігріваємо олію в каструлі.

Крок 10. Перекладаємо сюди пончики і смажимо їх до рум’янцю.

Крок 11. Викладаємо заготовки на паперові рушники, щоб видалити зайву олію.

Крок 12. Обмазуємо частування сумішшю з води та цукрової пудри.

Крок 13. Шоколадні пончики готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Сирні пончики у фритюрі

Сирні пончики у фритюрі – це простий та неймовірно смачний варіант для вашого сімейного столу. Такі ласощі нікого не залишать байдужими. Ніжні та апетитні пончики можна подавати разом із чашкою гарячого чаю. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 8 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 14 прим.

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг.
  • Крупа манна – 2 ст.
  • Цукор – 4 ст.
  • Цукор ванільний – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​300 мл.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо сир у глибоку миску, розминаємо його.

Крок 2. Всипаємо сіль та розтираємо інгредієнти.

Крок 3. Всипаємо звичайний цукор.

Крок 4. Потім додаємо ванільний цукор.

Крок 5. Перемішуємо та просіюємо сюди манну крупу.

Крок 6. Вимішуємо однорідне тісто.

Крок 7. Перекладаємо тісто в пакет і забираємо його в холодильник на кілька годин. Краще – на ніч.

Крок 8. Скачуємо готове тісто в рулет і ріжемо його на кружки завтовшки 1 см.

Крок 9. По центру кожного кола виготовляємо отвір.

Крок 10. Розігріваємо олію в каструлі. Занурюємо сюди пончики.

Крок 11. Обсмажуємо до золотистого відтінку.

Крок 12. Перекладаємо продукт на паперовий рушник або на решітку, щоб видалити зайву олію.

Крок 13. Сирні пончики у фритюрі готові. Прикрашайте цукровою пудрою та пригощайтеся!