Склад спецій для курки-гриль
М’ясо, приготоване на грилі, повинно бути не тільки смачним, але і зобов’язана апетитно виглядати. Спеції дарують курятині не тільки смак, але і красивий колір. Приправи дозволяють їй красиво підрум’янитися, «зазолотиться».
Серед обов’язкових спецій повинна бути паприка або куркума. Ці приправи додадуть курці красивий червоний або жовтий колір.
Домашню «курячу» приправу дуже просто приготувати, купивши лише кілька улюблених спецій і трав. Після чого слід змішати їх у банку. Приготовані самостійно спеції мають одну незаперечну перевагу – господиня точно знає, з чого складається композиція.
Для курчати в грилі ідеально підійде нижче представлений склад приправи:
- 10 г порошку куркуми;
- 20 г сухого солодкого перцю;
- 7 г пекучого чилі;
- 1 ст. л. пряного майорану;
- 1/4 ч. л. чебрецю;
- 1 ст. л. сушеного часнику;
- 1 ст. л. дрібної кухонної солі;
- 10 г цукру.
Приготування:
- Подрібніть сухі інгредієнти.
- Помістіть отриманий мікс в банку, змішайте і використовувати за потреби.
При бажанні в цей склад можна додати свої улюблені сушені трави або спеції. Смажений курча, приправлений цією сумішшю, буде чудовим на смак і рум’яним.