Профітролі з заварним кремом – 9 рецептів приготування

Профітролі з заварним кремом – маленький французький десерт з різноманітними начинками. В оригіналі це слово перекладається як «невелику грошову винагороду».

Класичні профітролі з заварним кремом

Класично профітролі – гордість французької кухні і щоб спробувати їх зовсім не обов’язково їхати на історичну батьківщину страви, адже їх можна зробити нітрохи не гірше і в домашніх умовах. Тісто в цьому рецепті класичне, його можна використовувати з будь-якими іншими начинками.

Для крему знадобиться:

  • літр молока;
  • три ложки борошна;
  • приблизно 150 г цукру;
  • пачка вершкового масла;
  • два яйця.

Продукти для тіста:

  • стакан води;
  • ложка цукру;
  • сіль за бажанням;
  • маленька пачка вершкового масла;
  • чотири яйця;
  • близько 150 г борошна.

Процес приготування:

  • У каструлю помістимо вказану кількість масла і води, і почнемо гріти вміст так щоб воно стало однорідним, і дочекаємося кипіння вмісту.
  • З’єднати борошно з сіллю, цукром і цю суміш всипати до маслу. Зменшити рівень нагріву і тримати ще пару хвилин, постійно помішуючи, поки маса не стане утворювати куля.
  • Даємо охолонути кілька хвилин і починаємо вводити яйця, по одному, кожне добре вимішуючи до повного з’єднання з тестом.
  • Заповнюємо кулінарний шприц масою і видавлюємо її на деко у вигляді невеликих кульок або інших фігурок. Випікаємо на 200 градусах близько 40 хвилин, так щоб з’явився рум’яний колір.
  • Поки триває цей процес можна взятися за крем. Змішати яйця з вказаною кількістю борошна і цукру, довести до однорідності і акуратно влити молоко, продовжуючи заважати.
  • Відправляємо на плиту, чекаємо, поки закипить, знімаємо, остуджуємо і починаємо з’єднувати з маслом, яке заздалегідь потрібно розм’якшити, так щоб не було грудок.
  • Набираємо крем в шприц і наповнюємо їм випечені заготовки знизу.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Приготувати профітролі можна і за рецептом відомої Юлії Висоцької.

Дивіться також:  Торт «Зебра» на кефірі – 7 простих покрокових рецептів

Необхідні продукти для крему:

  • 50 г крохмалю;
  • паста фісташкова – 100 г;
  • близько 400 мілілітрів молока;
  • три жовтка;
  • 120 г цукру.

Для тіста:

  • 4 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 130 мл молока;
  • ложка цукру;
  • щіпка солі;
  • приблизно 100 г борошна.

Процес приготування:

  • У каструлю викладаємо всі інгредієнти для тіста крім борошна та яєць, чекаємо, коли закипить, і після цього вводимо вказану кількість борошна, перемішуємо, злегка остуджуємо, з’єднуємо з заздалегідь збитими яйцями і доводимо до однорідності.
  • Великою ложкою взяти трохи тіста і викласти його невеликими купками на деко, випікати на 170 градусах близько 20 хвилин.
  • Молоко довести до кипіння і його половину з’єднати з попередньо збитими жовтками з цукром і крохмалем.
  • Те, що вийшло змішати з рештою молоком, нагріти, постійно помішуючи, додати фісташкову пасту, перемішати.
  • Заготовки профітролей наповнити кремом за допомогою кондитерського шприца або ж зробивши невеличкий надріз ножем.

Готуємо зі сметаною начинкою

Ще один рецепт смачного наповнювача для профітролей.

Необхідні продукти:

  • велика упаковка жирної сметани;
  • близько 600 грам тіста для профітролей;
  • склянка цукрової пудри.

Порядок дій:

  • Наповнити тістом шприц або набрати його ложкою, викласти будь-якими формами на деко і довести заготовки до готовності на 200 градусах протягом 20 хвилин.
  • Сметану попередньо добре охолодити, з’єднати з пудрою, ретельно збити, так щоб маса стала густою, але не в’язкою.
  • Наповнити заготовки кремом шприцом або зробивши надріз і дати постояти на холоді близько 30 хвилин.

Десерт в шоколаді

Рецепт начебто простий, але вимагає деякого часу.

Необхідні продукти:

  • 150 грам чорного шоколаду;
  • стакан молока;
  • приблизно 600 г тіста для профітролей;
  • 40 р борошна;
  • 250 г молочного шоколаду;
  • дві ложки цукру;
  • 120 г вершкового масла;
  • два жовтки.
Дивіться також:  Варення з айви часточками – 7 смачних рецептів приготування

Порядок дій:

  • Жовтки змішаємо з цукром і злегка взобьем їх, додамо борошно, перемішати до однорідності.
  • Частина вже нагрітого молока додати в отриману суміш, добре вимішати і влити це в час, що залишився молоко, нагріти і тримати поки крем не стане густим.
  • Дочекатися повного охолодження і змішати з розм’якшеним і трохи збитим маслом. Сюди ж влити топленому молочний шоколад.
  • З тіста сформувати невеликі шматочки за допомогою ложки і випекти їх в духовці протягом 20 хвилин при рівні нагрівання до 190 градусів.
  • Наповнити приготованим кремом і зверху полити розтопленим чорним шоколадом.

Карамельні профітролі

Якщо хочеться чогось незвичайного, то спробуйте скористатися цим способом.

Необхідні продукти:

  • заварне тісто для профітролей – 500 г;
  • дві ложки борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • близько 200 мілілітрів молока і стільки ж вареного згущеного молока;
  • ложка цукру.

Процес приготування:

  • Молоко з’єднати з цукром і борошном, добре вимішати.
  • Поставити на плиту, гріти і помішувати, поки маса не стане густою. Прибрати з вогню, змішати зі згущеним молоком і дати постояти деякий час, щоб маса повністю охолола.
  • Масло перебиваємо міксером, так щоб воно стало легким і змішуємо з підготовленим кремом, знову збиваємо і доводимо до потрібної консистенції.
  • З тіста випікаємо профітролі на 200 градусах протягом 20 хвилин і заповнюємо кремом за допомогою кондитерського шприца.

З заварний олійною начинкою

Звичайно, масляна начинка подобається не всім, але варто хоч раз спробувати.

Необхідні продукти:

  • тісто – півкілограма;
  • близько 30 грам крохмалю;
  • два яйця;
  • 500 мл молока;
  • масло вершкове – близько 150 грам;
  • 150 грам цукру.

Процес приготування:

  • З тіста формуємо заготовки, випікаємо їх 20 хвилин на 200 градусах.
  • Зазначене кількість яєць і цукру з’єднуємо, розтираємо, поки маса не стане білою.
  • Потім додаємо крохмаль, додаємо молоко і робимо однорідну консистенцію.
  • Нагріваємо, тримаємо пару хвилин після кипіння і викладаємо 50 грам масла.
  • Приберіть крем не менше ніж на 4 години в холодильник, а потім з’єднайте з рештою масла і ретельно збийте міксером.
  • За допомогою розрізу або шприца наповніть профітролі кремом.
Дивіться також:  Торт Брауні – 8 рецептів ніжного шоколадного торта

З шоколадним заварним кремом

Варіант начинки для любителів шоколаду.

Необхідні продукти:

  • пакетик ванільного цукру;
  • дві ложки борошна і стільки ж какао;
  • чотири яйця;
  • 700 мілілітрів молока;
  • 180 грам цукру;
  • близько 500 грам тіста для профітролей.

Порядок дій:

  • З тіста за допомогою кондитерського мішка зробіть заготовки, надішліть їх на 20 хвилин у духовку з нагріванням до 200 градусів.
  • Невелика кількість молока з’єднати з борошном, перемішати.
  • Жовтки змішати з какао і цукром, довести до однорідності.
  • Нагріти весь час, що залишився молоко і влити до підготовленої маси. Всипати ванільний цукор за смаком і розведене борошно з молоком.
  • Те, що вийшло нагріти, дочекатися кипіння, потримати ще близько п’яти хвилин постійно заважаючи.
  • Білки добре збити міксером, влити в теплу суміш і прибрати її охолодитися.
  • Начинити профітролі вже остившім кремом.

Секрети та хитрості приготування

  • Найкраще просіяти борошно, тоді тісто буде однорідним.
  • Не використовуйте холодні яйця.
  • Вважається, що збивати тісто потрібно тільки віночком, так як міксер робить його більш рідким.
  • Випікати профітролі потрібно з теплого тесту.
  • Не виймайте заготовки відразу після випікання, нехай вони трохи постоять.

Калорійність страви

Звичайно, заварний крем завжди дуже калорійний, але точну цифру назвати складно, оскільки вона залежить від начинки і продуктів, які були використані для її приготування.

Калорійність класичних профітролей з заварним кремом – близько 300 калорій на 100 грам.

Прокрутка до верху