Не всі господині вміють правильно готувати кашку з пшеничної крупи. Все тому, що такий продукт не надто поширений серед сучасних кулінарів. Найбільш смачною і поживною завжди виходить пшенична каша на молоці.
Класична пшенична каша на молоці
Коли гречка і вівсянка «приїлися», варто урізноманітнити меню, запропонувавши своїм домашнім це нове блюдо. Незважаючи на відсутність популярності серед покупців пшеничну крупу можна знайти в продажу практично в кожному супермаркеті. Її потрібно взяти півсклянки. Інші інгредієнти: 1 склянку жирного молока (відмінно, якщо є домашнє), 1/3 склянки фільтрованої води, дрібку дрібної солі, чайна ложка цукру, шматочок вершкового масла.
Перед подачею кашка повинна настоятися під кришкою 7-8 хвилин.
Як варити в мультиварці?
Для приготування страви в мультиварці в якості основи варто вибирати середньо жирне молоко. Наприклад, 2,5%. Його береться 5 мультиварочных склянок. Інші інгредієнти:1 мультиварочный склянку пшеничного борошна, крейди сіль і білий цукор за смаком, якісне вершкове масло.
Можна залишити трохи олії, щоб додати його і вже готове гаряче блюдо, розкладене по тарілках.
З додаванням гарбуза
Зазначений овоч зробить готову кашку більш яскравою і сонячною. Особливо в такому варіанті вона подобається самим молодшим членам родини. Гарбуза достатньо взяти 270-290 грам. Інші інгредієнти: 320 мл фільтрованої води, 180 мл жирного молока, кухонна сіль, білий цукор за смаком.
Вогонь зменшується, і частування нудитися під кришкою ще приблизно 15-17 хвилин.
Як приготувати в духовці?
Вважається, що саме за таким рецептом кашка з пшеничної крупи виходить особливо смачною. Поліпшити результат допоможуть ягоди і фрукти. Інгредієнти: 1 склянку крупи, 8 стиглих абрикосів, цукор за смаком, жменька свіжої малини, 970 мл топленого молока, дрібку солі.
Вершкове масло можна додати в готову страву або ж натерти його прямо поверх фруктів і ягід перед відправкою форми в духову шафу.
З медом і сухофруктами
Їх сухофруктів краще вибрати курагу, родзинки і чорнослив – 60 грам. Інші інгредієнти: 120 г крупів, 1 склянку жирного молока, 60 г рідкого меду, шматочок вершкового масла.
Готову страву приправляється розтопленим вершковим маслом. Можна додати в нього цукор або натуральний бджолиний мед, але зазвичай солодощі від сухофруктів виявляється цілком достатньо.
Секрети та хитрості приготування
Якщо знати основні секрети приготування каші з пшеничної крупи, то вона завжди буде виходити ідеальною. У продажу сьогодні можна знайти два види обговорюваного продукту: цільнозерновий і мелкодробленый. Якщо використовувати другий варіант, то перед варінням не потрібно промивання його водою. Достатньо лише вибрати сміття. А ось цільнозернові крупи обов’язково промивається. Страви з неї вважаються максимально корисними.
Після закипання води, в якій вже крупа вариться, з неї потрібно ретельно видаляти пінку. Це позбавить від крихт, не помічених під час промивання, але здатних зіпсувати смак страви.
Ідеальною посудом для варіння такої каші вважається казан з чавуну. Якщо в господарстві не виявилося, варто використовувати посуд із товстим дном і стінками.
Неважливо, як гарнір або солодкої страви готується пшенична каша, в неї в жодному разі актуально додавати вершкове масло. Чим більше його буде, тим смачніше вийде частування.