Пшенична каша в мультиварці – 6 рецептів

Пшенична каша в мультиварці – ідеальний варіант сніданку. Адже це смачне і дуже ситне блюдо містить у собі рекордна кількість клітковини. Готувати його можна і на молоці, і на воді, а також з різноманітними м’ясними і овочевими добавками.

Що таке пшенична каша?

Пшенична крупа, з якої готується обговорювана каша, проводиться з пшениці. У цьому продукті міститься величезна кількість корисних речовин. Всі вони передаються і готового блюда. Різновид пшеничної каші – Полба.

Пшенична каша здавна вважається традиційними стравами російської кухні.

Останнім часом вона знову почала користуватися популярністю у кулінарів. Особливо часто таку кашу додають у свій раціон прихильники здорового харчування. Це страва дійсно є ідеальним сніданком як для дорослих, так і для дітей. Воно насичує організм людини енергією і бадьорістю, а, крім того, надовго забезпечує почуття ситості.

Для приготування пшеничної каші може використовуватися крупа різного помелу. Чим вона більша, тим більше в продукті корисних речовин.

Пшенична каша в мультиварці – класичний рецепт на молоці

По класичному рецепту каша вариться на молоці з додаванням лише солі (0,5 ч. л.) та вершкового масла (50 г). Крупи треба взяти 200 грам, а рідини – у 3 рази більше.

  • Пшенична крупа ретельно перебирається і залишається в теплій воді на кілька хвилин. Далі потрібно декілька разів промити її.
  • Чистий продукт засипається в чашу пристрою і заливається молочних продуктів.
  • Під закритою кришкою пшенична каша в мультиварці на молоці готується 25 хвилин в режимі «Варка». У деяких пристроях є й окремий спеціальний режим приготування «Каша».
  • Готову страву солиться і заправляється маслом.
  • Пшениця буває різних сортів, тому в кінці приготування частування потрібно спробувати. Якщо його крупинки жорсткуваті, значить, потрібно залишити кашу в режимі «Підігрів» ще на 12-15 хвилин.

    Рецепт приготування на воді

     

    Якщо хочеться зробити класичний рецепт більш дієтичним і скоротити калорійність порції, потрібно просто замінити молоко водою. В такому випадку потрібно взяти: 200 р. крупи і 250 мл. рідини, 80 г вершкового масла, щіпку солі і цукру.

    Дивіться також:  Рататуй — 9 рецептів приготування смачної страви вдома!
  • Крупа заливається водою на 3-5 хвилин, після чого ретельно промивається, віджимається і відправляється в ємність мультиварки.
  • При бажанні замість цукру в кашу можна додати натуральний бджолиний мед або сухофрукти. Правда, її калорійність від цього підвищиться.
  • Крупа заливається водою і готується в пристрої в режимі «Каша» 35 хвилин.
  • Вершкове масло, цукор і сіль додаються в готову страву безпосередньо перед подачею до столу.

    На строгій дієті потрібно залишити кашу без будь-яких доповнень.

    Пшенична каша з гарбузом в мультиварці

    Каша за таким рецептом виходить досить густий. Її цілком можна використовувати як гарнір до м’яса або курки, якщо не додавати в блюдо цукор. Для приготування страви потрібно взяти: 1 стакан подрібненої крупи, 4 аналогічних склянки води, 280 р. свіжого гарбуза, щіпку ваніліну, сіль і цукор за смаком.

  • Пшенична крупа неодноразово промивається і засипається в ємність мультиварки. Якщо немає необхідності турбуватися про зайві калорії, то варто змастити чашу розтопленим вершковим маслом.
  • Очищену гарбуз нарізати невеликими шматочками і відправляється до крупі.
  • Залишилося додати до інгредієнтів сіль, цукор, ванілін і воду.
  • Каша готується в автоматичному режимі «Гречка». Якщо у пристрої немає, то включається «Випічка» на 35-40 хвилин.
  • Подавати кашу потрібно вогненно гарячою з вершковим маслом. Якщо вибрано солодкий варіант, то можна сміливо поєднувати гарбуз з медом.

    Оригінальний рецепт приготування з м’ясом

     

    Пшенична каша з м’ясом виходить дуже ситною. М’ясо, приготоване в мультиварці з іншими інгредієнтами, виявляється особливо м’яким і ніжним. Це прекрасний варіант зігріваючого обіду або вечері. Для приготування такої каші знадобиться використовувати наступні інгредієнти: 350 р. м’якоті свинини, 320 р. крупи, 600 мл води, по 1 шт. моркви і цибулі, пару зубчиків часнику, 60 мл рослинного масла, сіль і будь-які спеції.

  • Очищені моркву і цибулю подрібнюються будь-яким зручним способом, а потім обсмажуються на попередньо розігрітій олії прямо в чашу мультиварки (до появи золотистого відтінку). Для цього добре підійде режим «Смаження».
  • До підготовлених овочів додаються цілі зубчики часнику і великі шматки свинини. Разом інгредієнти готуються ще 7-8 хвилин. Закривати кришку пристрою не потрібно, так як продукти потрібно постійно помішувати.
  • М’ясо з овочами посипається сіллю, приправами, заливається водою і готується в режимі «Гасіння» 25 хвилин у закритому мультиварці.
  • По закінченню зазначеного терміну часточки часнику витягуються з маси, а в неї відправляється заздалегідь добре вимочений і промита крупа.
  • Готувати страву можна в режимі «Гречка» або «Каша» від 30 до 45 хвилин. Точний час буде залежати від моделі мультиварки. До речі, підходить для обговорюваного процесу ще і режим «Крупа».
  • Після закінчення процесу страва має нудитися на підігріві ще не менше 12-15 хвилин.
  • Дивіться також:  Хашлама з баранини – 6 смачних рецептів приготування

    Щоб ще більше скоротити час приготування каші, можна замість свіжої свинини використовувати будь-яку тушонку. Вона анітрохи не зіпсує смак готової страви.

    Смачна пшенична каша з тушонкою

    Рецепт страви з пшеничного крупою і тушонкою дуже простий. На відміну від усіх попередніх для нього потрібно взяти пару картоплин. А, крім того: 230 р. крупи, по 1 шт. моркви і цибулі, 180 р. тушонки (підійде і свиняча, яловича, і навіть приготовлена з конини), сіль, невеликий шматочок вершкового масла.

  • Промита пшенична крупа заливається водою і відправляється на мінімальний вогонь. Приблизно через 5 хвилин до неї додається нарізаний на дрібні кубики картоплю. Разом інгредієнти будуть нудитися до тих пір, поки в каструлі не залишиться рідини.
  • На вершковому маслі обсмажується подрібнені моркву і цибулю, коли овочі стануть м’якими, до них додається тушонка разом з жиром і підливою. Овочі з м’ясом обсмажуються ще 5-7 хвилин.
  • У чашу мультиварки по черзі перекладаються всі підготовлені компоненти. Головне, не забути посолити. Можна також додати в ємність улюблені спеції.
  • Каша готується в режимі «Гасіння» не більше 10-12 хвилин під закритою кришкою.
  • При діянні готову страву можна посипати подрібненою зеленню.

    Рецепт з курячими сердечками


     

    З різними крупами чудово поєднуються курячі сердечка. В результаті страва буде не тільки смачним, але ще і дуже ситним. Крім сердечок (420 р.), потрібно використовувати ще: 2 мультистакана крупи, 2 шт. моркви і цибулі, 1,5 ч. л. солі, дрібку меленого перцю. Докладний рецепт пшеничної каші в мультиварці на воді описаний далі.

  • Першим ділом сердечка розморожуються, промиваються і позбавляються від жиру. Можна розрізати їх навпіл або ж залишити цілими.
  • Курячі сердечка заливаються невеликою кількістю води і готуються в режимі «Гасіння» не менше 50 хвилин. Це дозволить зробити м’ясо максимально м’яким і ніжним.
  • Поки перший інгредієнт гаситься, моркву і цибулю подрібнюються будь-яким зручним способом.
  • По закінченню вказаного часу сердечка переводяться в режим «Випічка» ще на 20 хвилин і до них додаються підготовлені овочі.
  • Залишилося додати до м’яса з іншими компонентами сіль, перець і добре промиту пшеничну крупу. Продукти заливаються 3 склянками води і в програмі «Прискорене готування» готуються встановлений час.
  • В самому кінці включається режим «Корочка» ще на 5-7 хвилин.
  • Дивіться також:  Курка з грибами — 21 рецепт приготування в домашніх умовах

    Таке блюдо можна подавати з будь-якими сметанковими соусами, майонезом або просто з вершковим маслом.

    Нюанси приготування в мультиварці Поларіс, Редмонд, Панасонік

    Пшеничну кашу можна приготувати в будь-якої моделі мультиварки. Наприклад, у пристрої Поларіс, Редмонд, Панасонік або іншого бренду. Щоб блюдо вийшло смачним і розсипчастим, важливо правильно підібрати не тільки режим приготування, а також співвідношення продуктів.

    Наприклад, в мультиварці Редмонд встановлюється режим «Молочна каша» на 30 хвилин. На 1 спеціальний стакан крупи потрібно взяти 4 склянки рідини (води або молока). У моделі Поларіс – режим «Каша» на 30 хвилин і інгредієнти в пропорції 1 до 2. У пристрої Панасонік – «Молочна каша» на 50 хвилин і 1 склянку крупи на 3 склянки рідини. У Мулинекс – «Молочна каша» на 30 хвилин і продукти в пропорції 1 до 3.

    Прокрутка до верху