Пшоняна каша – 8 рецептів приготування смачної розсипчастої каші

В мультиварці

В мультиварці можна приготувати як звичайну просту кашу на воді або молоці, так і м’ясну або солодку. Ситний обід або вечерю можна швидко зробити з пшона і м’ясної тушонки.

Для приготування страви в мультиварці потрібно взяти:

  • тушонку (свинячу, яловичу або пташину) – 200 г;
  • крупу – 200 г;
  • морожені овочі (морква, спаржу, болгарський перець і т. д.) – 100 г;
  • рослинний жир – 50 мл;
  • спеції, сіль;
  • воду – 2 склянки.

В мультиварці потрібно гарненько розігріти жир і в режимі «Смаження» приготувати овочі, обсмажуючи їх протягом 8 хвилин. В отриману овочеву піджарку слід висипати тушонку, видаливши попередньо жир з його поверхні (можна залишити його, але тоді страва вийде занадто калорійним) і тушкувати приблизно 4-6 хвилин. Далі засипається пшоняна крупа, попередньо промита, приправи, сіль. Перш ніж солити страву, потрібно врахувати, що цей компонент міститься в тушенке. Слідом додається рідина закипіла, і блюдо готується в режимі «Каша» 30 хвилин. Готова каша в мультиварці повинна знаходитися протягом 12 хвилин після приготування – це допоможе їй настоятися і увібрати в себе всю воду. Подавати страву можна з салатами, свіжими або консервованими овочами.

Дивіться також:  Курячі тефтелі – 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і в мультиварці
Прокрутка до верху