В мультиварці
В мультиварці можна приготувати як звичайну просту кашу на воді або молоці, так і м’ясну або солодку. Ситний обід або вечерю можна швидко зробити з пшона і м’ясної тушонки.
Для приготування страви в мультиварці потрібно взяти:
- тушонку (свинячу, яловичу або пташину) – 200 г;
- крупу – 200 г;
- морожені овочі (морква, спаржу, болгарський перець і т. д.) – 100 г;
- рослинний жир – 50 мл;
- спеції, сіль;
- воду – 2 склянки.
В мультиварці потрібно гарненько розігріти жир і в режимі «Смаження» приготувати овочі, обсмажуючи їх протягом 8 хвилин. В отриману овочеву піджарку слід висипати тушонку, видаливши попередньо жир з його поверхні (можна залишити його, але тоді страва вийде занадто калорійним) і тушкувати приблизно 4-6 хвилин. Далі засипається пшоняна крупа, попередньо промита, приправи, сіль. Перш ніж солити страву, потрібно врахувати, що цей компонент міститься в тушенке. Слідом додається рідина закипіла, і блюдо готується в режимі «Каша» 30 хвилин. Готова каша в мультиварці повинна знаходитися протягом 12 хвилин після приготування – це допоможе їй настоятися і увібрати в себе всю воду. Подавати страву можна з салатами, свіжими або консервованими овочами.