Пшоняна каша – 8 рецептів приготування смачної розсипчастої каші

Пісна розсипчаста каша на воді

Пшоняну кашу здавна готують і подають на стіл під час посту.

Готується пісне страву з:

  • пшона – 200 г;
  • води – 550 мл;
  • солі – за смаком;
  • цукру (можна обійтися без нього).

Спочатку крупа промивається під гарячою і після під холодною водою. Якщо вона тривалий час лежала в шафі, можна обдати зернятка окропом – це допоможе прибрати можливу гіркоту. Промита крупа поміщається в казанок або каструлю з товстими стінами, заливається водою і доводять до кипіння на сильному вогні. Після вогонь згасає, і каша вариться на повільному вогні протягом 10 хвилин. Періодично її треба помішувати, в кінці посолити. Накривши кришкою, потрібно дати яству настоятися, і потім подати до столу. Розсипчаста пшоняна каша на воді добре поєднується з овочевими салатами, які не протипоказані в пост.

Дивіться також:  Страви на Хеллоуїн – 9 святкових рецептів
Прокрутка до верху