Пшоняна каша – 8 рецептів приготування смачної розсипчастої каші

З сухофруктами

Для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою, рекомендована каша з пшона і сухофруктів. Готується вона швидко, багата незамінними амінокислотами та іншими корисними речовинами.

Для приготування страви слід запастися:

  • пшоном – 150 г;
  • сухофрукти – 100 г;
  • сіллю, цукром – за смаком;
  • водою – 400 мл

Сухофрукти потрібно промити і залити чистою гарячою водою, після чого прокип’ятити протягом 3 хвилин. Отриманий відвар зливається в каструлю, кип’ятиться, трохи солиться і додається в промиту крупу. Варити кашу потрібно близько 18 хвилин, потім додати подрібнені сухофрукти і продовжити готувати ще 15 хвилин разом з цукром. Далі вогонь вимикається, каструля накривається кришкою і страва настоюється 12 хвилин. Перед подачею до столу кашу слід заправити олією.

Дивіться також:  Рулет зі скумбрії – 8 шалених рецептів
Прокрутка до верху