Спосіб готування в горщиках в духовці
Пшоняна каша в духовій шафі готується близько 1 години. Добре запікати страву саме в горщиках – це допоможе красиво подати його в порційних ємностях.
Для приготування страви слід запастися:
- пшоном – 0,3 кг;
- цибулею;
- морквою;
- вершковим маслом;
- гарячою водою – близько 950 мл
Крупа заливається гарячою рідиною, після чого промивається під холодною водою. Морква з цибулею шинкують як на зажарку. На розігрітому вершковому маслі слід обсмажити овочі до прозорості – смажити їх не можна.
У підготовлені горщики треба засипати крупу (заявленої кількості вистачить на 2 горщика), зверху викласти овочі і залити водою. Солити можна за бажанням.
В духову шафу, попередньо холодний, потрібно помістити горщики з крупою і включити його на 190 градусів. Готувати страву слід протягом 40 хвилин, після дати настоятися ще 25 хвилин, не виймаючи їх з духовки. Ця страва може бути пісним, якщо замінити вершкове масло рослинним.