Пшоняна каша – 8 рецептів приготування смачної розсипчастої каші

Спосіб готування в горщиках в духовці

Пшоняна каша в духовій шафі готується близько 1 години. Добре запікати страву саме в горщиках – це допоможе красиво подати його в порційних ємностях.

Для приготування страви слід запастися:

  • пшоном – 0,3 кг;
  • цибулею;
  • морквою;
  • вершковим маслом;
  • гарячою водою – близько 950 мл

Крупа заливається гарячою рідиною, після чого промивається під холодною водою. Морква з цибулею шинкують як на зажарку. На розігрітому вершковому маслі слід обсмажити овочі до прозорості – смажити їх не можна.

У підготовлені горщики треба засипати крупу (заявленої кількості вистачить на 2 горщика), зверху викласти овочі і залити водою. Солити можна за бажанням.

В духову шафу, попередньо холодний, потрібно помістити горщики з крупою і включити його на 190 градусів. Готувати страву слід протягом 40 хвилин, після дати настоятися ще 25 хвилин, не виймаючи їх з духовки. Ця страва може бути пісним, якщо замінити вершкове масло рослинним.

Дивіться також:  Риба, запечена з овочами – 7 рецептів приготування в духовці і в мультиварці
Прокрутка до верху