Розсипчаста пшоняна каша з сиром
Гаряча пшоняна каша з сиром по смаку може нагадувати ніжний пудинг, холодна – смачну запіканку. При цьому під час варіння сама крупа залишається розсипчастим. Ніжну текстуру страви буде надавати сир і молоко.
Готується страва з:
- пшона – 0,5 склянки;
- води – 150 мл;
- молока – 150 мл;
- сиру – 80 г;
- солі, цукру;
- вершкового масла.
Золотиста крупа промивається, заливається водою і варять близько 10 хвилин. Слідом додається сіль і потрібну кількість молока. Коли молочного компонента стане набагато менше, ємність потрібно відправити сир, цукровий пісок, перемішати, потримати пару хвилин на слабкому вогні. Після блюдо настоюється, приправляється маслом і подається до столу як десерт.