Пшоняна каша – 8 рецептів приготування смачної розсипчастої каші

Розсипчаста пшоняна каша з сиром

Гаряча пшоняна каша з сиром по смаку може нагадувати ніжний пудинг, холодна – смачну запіканку. При цьому під час варіння сама крупа залишається розсипчастим. Ніжну текстуру страви буде надавати сир і молоко.

Готується страва з:

  • пшона – 0,5 склянки;
  • води – 150 мл;
  • молока – 150 мл;
  • сиру – 80 г;
  • солі, цукру;
  • вершкового масла.

Золотиста крупа промивається, заливається водою і варять близько 10 хвилин. Слідом додається сіль і потрібну кількість молока. Коли молочного компонента стане набагато менше, ємність потрібно відправити сир, цукровий пісок, перемішати, потримати пару хвилин на слабкому вогні. Після блюдо настоюється, приправляється маслом і подається до столу як десерт.

Дивіться також:  Як посмажити курячі ніжки на сковороді – 5 смачних рецептів
Прокрутка до верху