Пшоняна каша на молоці – 7 рецептів смачного приготування

Розсипчаста пшоняна каша на молоці

Щоб каша була розсипчастою, а не слипшейся в один клубок, ви можете скористатися наступним рецептом, застосувавши кілька секретів.

Що знадобиться:

  • молоко – 2 склянки;
  • пшоняна крупа – 1 склянка;
  • вода – 1 склянка;
  • цукор;
  • сіль;
  • слив. масло – 50 р.

Так як пшоняна крупа перемішана з маслами і пилом, то перед приготуванням від надмірностей необхідно позбутися. Для цього буде досить обдати крупу склянкою окропу в пропорції 1:1, потім проварити в каструлі, довівши до кипіння і вилити пшоно в сито, попутно промиваючи під холодною водою. Це і є перший секрет приготування розсипчастої каші.

Крупа кладеться в каструлю разом з цукром і сіллю, а потім наливаємо туди молоко в співвідношенні 2:1. Якщо перелити рідини, то каша стане в’язкою, а якщо недолити, то сухий. Каструлю не потрібно накривати кришкою. Це другий секрет приготування розсипчастої каші. Доводимо до кипіння і через 10 хвилин додаємо шматочок вершкового масла. Коли воно стане більш поступливим, рівномірно розподіляємо його по всій каші. Через деякий час страва готова.

Дивіться також:  Тушкована картопля з м’ясом – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху