Розсипчаста пшоняна каша на молоці
Щоб каша була розсипчастою, а не слипшейся в один клубок, ви можете скористатися наступним рецептом, застосувавши кілька секретів.
Що знадобиться:
- молоко – 2 склянки;
- пшоняна крупа – 1 склянка;
- вода – 1 склянка;
- цукор;
- сіль;
- слив. масло – 50 р.
Так як пшоняна крупа перемішана з маслами і пилом, то перед приготуванням від надмірностей необхідно позбутися. Для цього буде досить обдати крупу склянкою окропу в пропорції 1:1, потім проварити в каструлі, довівши до кипіння і вилити пшоно в сито, попутно промиваючи під холодною водою. Це і є перший секрет приготування розсипчастої каші.
Крупа кладеться в каструлю разом з цукром і сіллю, а потім наливаємо туди молоко в співвідношенні 2:1. Якщо перелити рідини, то каша стане в’язкою, а якщо недолити, то сухий. Каструлю не потрібно накривати кришкою. Це другий секрет приготування розсипчастої каші. Доводимо до кипіння і через 10 хвилин додаємо шматочок вершкового масла. Коли воно стане більш поступливим, рівномірно розподіляємо його по всій каші. Через деякий час страва готова.