Пшоняна каша на молоці – 7 рецептів смачного приготування

В горщику в духовці

Всі читали російську казки, де господиня обов’язково подавала на стіл кашу в горщику? Це традиційний рецепт приготування, який дійшов до нас ще з Стародавньої Русі.Неодмінно спробуйте!

Склад компонентів:

  • пшоняна крупа – 1 склянка;
  • молоко – 2 склянки;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1 щіпка;
  • слив. масло – 40 р.

Пшоняна каша в духовці за своїм приготування буде трохи складніше, ніж звичайна на плиті, але, загалом-то, сам процес не такий важкий, як здається. В першу чергу необхідно промити.

Крупа попередньо промивається для видалення непотрібних домішок і тримається в окропі 5-7 хвилин. Перекладаємо кашу в горщик разом з сіллю і цукром, заливаємо молоком в зазначеній кількості і відправляємо в духову піч на годину при температурі 180. Верхній підігрів при цьому не включається. За 10 хвилин до завершення приготування, в горщик кладеться невеликий шматок масла і каша ставиться назад в духовку.

Дивіться також:  Курка з картоплею в горщику в духовці – 8 рецептів
Прокрутка до верху