В горщику в духовці
Всі читали російську казки, де господиня обов’язково подавала на стіл кашу в горщику? Це традиційний рецепт приготування, який дійшов до нас ще з Стародавньої Русі.Неодмінно спробуйте!
Склад компонентів:
- пшоняна крупа – 1 склянка;
- молоко – 2 склянки;
- цукор – 2 ст. ложки;
- сіль – 1 щіпка;
- слив. масло – 40 р.
Пшоняна каша в духовці за своїм приготування буде трохи складніше, ніж звичайна на плиті, але, загалом-то, сам процес не такий важкий, як здається. В першу чергу необхідно промити.
Крупа попередньо промивається для видалення непотрібних домішок і тримається в окропі 5-7 хвилин. Перекладаємо кашу в горщик разом з сіллю і цукром, заливаємо молоком в зазначеній кількості і відправляємо в духову піч на годину при температурі 180. Верхній підігрів при цьому не включається. За 10 хвилин до завершення приготування, в горщик кладеться невеликий шматок масла і каша ставиться назад в духовку.