Пшоняна каша на молоці – 7 рецептів смачного приготування

Молочна пшонка з родзинками

Така каша особливо припаде до смаку любителям солодкого і маленьким дітям, яких важко змусити їсти крупи.

Що знадобиться:

  • пшоно – 1 склянка;
  • молоко – 2 склянки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • слив. масло – 50 г;
  • сіль – ½ ч. ложки;
  • родзинки – ½ склянки.

У першу чергу потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для приготування каші. Пшоно спочатку промивається в холодній воді і перебирається, потім на 5 хвилин замочується в окропі. Після виконаних маніпуляцій перекладаємо крупу в каструлю, заливаємо двома склянками води і варимо на середньому вогні до тих пір, поки вся вода не википить. Це займе не більше 7-ми хвилин.

Слідом йде молоко і родзинки. Каша ретельно перемішується і накривається кришкою. Продовжуємо варити до стану повної готовності, збавивши вогонь до мінімуму. Перед закінченням приготування кладемо в пшонку шматочок масла і цукор. Ще раз перемішуємо, знімаємо з вогню і залишаємо настоятися 10 хвилин.

Дивіться також:  Тріска під маринадом – класичний рецепт
Прокрутка до верху