Пшоняна каша на молоці – 7 рецептів смачного приготування

З медом і сухофруктами

Ще один рецепт смачною і дуже корисною каші, яку можна приготувати на сніданок і в якості повноцінного перекусу.

Що знадобиться:

  • пшоняна крупа – 1 склянка;
  • вода – 1 склянка;
  • молоко – 1 л;
  • сухофрукти – 70 г;
  • слив. масло – 50 г;
  • мед – 50 р.

Сухофрукти промиваються і настоюються в теплій воді на 20 хвилин, щоб набрякнути. В іншому випадку вони можуть розваритися в каші, і вона стане несмачною. Пшоняна крупа також промивається і очищається від непотрібних домішок, якщо ви будете використовувати для приготування необроблене просо. Заливаємо на деякий час водою і ставимо на плиту.

Так крупа швидше розвариться і не перетвориться в злиплу масу. Додаємо сіль і заливаємо молоком. Варимо на повільному вогні до стану готовності, постійно помішуючи. При цьому не забувайте стежити, щоб каша не розварилася і молоко не «збігло».

Сухофрукти подрібнюються до потрібного вам розміру. Вони дадуть пшоняної каші смачний аромат і смак. Всі подібні дрібниці необхідно враховувати, щоб результат неодмінно порадував вас. Перед самою готовністю сухофрукти кладуться в кашу разом з цукром. У готове пшоно, розкладене по тарілках, покласти по шматочку масла.

Дивіться також:  Фарширований перець з м’ясом і рисом – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху