З медом і сухофруктами
Ще один рецепт смачною і дуже корисною каші, яку можна приготувати на сніданок і в якості повноцінного перекусу.
Що знадобиться:
- пшоняна крупа – 1 склянка;
- вода – 1 склянка;
- молоко – 1 л;
- сухофрукти – 70 г;
- слив. масло – 50 г;
- мед – 50 р.
Сухофрукти промиваються і настоюються в теплій воді на 20 хвилин, щоб набрякнути. В іншому випадку вони можуть розваритися в каші, і вона стане несмачною. Пшоняна крупа також промивається і очищається від непотрібних домішок, якщо ви будете використовувати для приготування необроблене просо. Заливаємо на деякий час водою і ставимо на плиту.
Так крупа швидше розвариться і не перетвориться в злиплу масу. Додаємо сіль і заливаємо молоком. Варимо на повільному вогні до стану готовності, постійно помішуючи. При цьому не забувайте стежити, щоб каша не розварилася і молоко не «збігло».
Сухофрукти подрібнюються до потрібного вам розміру. Вони дадуть пшоняної каші смачний аромат і смак. Всі подібні дрібниці необхідно враховувати, щоб результат неодмінно порадував вас. Перед самою готовністю сухофрукти кладуться в кашу разом з цукром. У готове пшоно, розкладене по тарілках, покласти по шматочку масла.