Пшоняна каша в мультиварці на молоці — ідеальний варіант сніданку. Вона смачна, поживна, корисна, і її готування не забирає багато часу. Здавалося б, нудну кашу можна урізноманітнити фруктами, медом, родзинками або горіхами.
Пшоняна каша в мультиварці на молоці — важливі нюанси приготування
Таке блюдо може легко пригоріти або втекти, якщо не знати головних принципів його приготування. Постарайтеся слідувати всім порадам, і каша вийде чудовою.

В першу чергу придивіться до пшенному зерну. Необхідно купувати відшліфований сорт. У ньому не буде чорних зерняток і інших включень.
Якщо пшонка звичайнісінька, то перед приготуванням каші промийте його під краном, поки вода не стане знову чистою.
Пшонка має властивість гірчити. Тому в останній раз її необхідно промивати в гарячій воді.
Пшоно дуже добре і швидко розварюється, тому пшоно і воду (молоко) необхідно використовувати в пропорції 1:2.
Каша виходить смачною, якщо варити її на суміші молока і води, причому кашу спочатку потрібно трохи поварити на воді, потім злити частину рідини і додати в страву незбиране молоко.
Пшоно після закипання досить поварити півгодини, і можна подавати на стіл.
Класичний рецепт в мультиварці



Вам знадобиться:
- молоко — 0,6 л;
- цукор — 50 гр;
- пшонка — 180 гр;
- шматочок вершкового або топленого масла;
- вода — 0,4 л;
- сіль — 5 гр.
Спосіб приготування:
Пшоняну крупу обробіть, промивши її водою, потім залийте чистою водою на 20 хвилин. Вона збільшиться в об’ємі.
Приготуйте мультиварку і перекладіть туди крупу.
Залийте її молоком і водою, насипте цукор, сіль і додати масло.
У меню мультиварки виберіть пункт «Каша».
Якщо у вашій моделі немає такої функції, поставте програму «Гречка» або «Рис», час — 1 година.
Як тільки каша звариться, покласти ще шматочок масла.
Подавати страву можна з шматочками фруктів, ягодами або джемом.
Молочна пшонка на молоці з гарбузом в мультиварці
Якщо набрид звичайний варіант пшоняної каші, приготуйте її разом з гарбузом. Страва виходить ще смачніше і корисніше.

Список продуктів:
- молоко — 480 мл;
- цукор — 25 гр;
- тертий гарбуз — 200 гр;
- пшоно — 160 гр;
- сіль — 5 гр;
- масло вершкове або топлене — 50 гр.
Як готується пшоняна каша з гарбузом:
Промиті зерна пшона скласти в чашу мультиварки.
Туди ж висипати терту на тертці помаранчеву гарбуз.
Додати інші сипучі інгредієнти.
З’єднати в окремій чашці молоко з водою і перелити до решти продуктів.
Готувати протягом 60 хвилин на програмі «Молочна каша».
Як тільки блюдо буде готово — покласти в середину каші вершкове/топлене масло і дочекатися, поки воно не розтане. Приємного апетиту!
З медом і горіхами
Якщо ви сидите на дієті або просто дотримуватися здорового харчування, радимо вам зробити на сніданок пшеницю з медом і горіхами. Ніякого цукру, тільки корисні продукти.

Необхідні інгредієнти:
- вода — 1 л;
- вершкове масло — 50 гр;
- мед — 60 г;
- сіль за смаком;
- пшоняна крупа — 140 гр;
- жменя горіхів;
- фрукти для прикраси.
Покрокова інструкція:
Крупу переберіть і промийте під краном кілька разів.
В кінці можна обшпарити окропом.
Перекласти пшоно в каструлю, залити водою і варити в режимі «Каша» 12 хвилин.
Після завершення програми, злити з чаші мультиварки воду.
Разом неї налити молоко, насипати сіль.
Вибрати функцію «Каша», поставити таймер на 30 хвилин.
Після цього відкрийте кришку, налийте мед, насипте рубані горіхи і перемішайте.
Викладіть на тарілочки, прикрасьте часточками яблук, апельсинів або бананів і подавайте на стіл.
Рецепт з додаванням родзинок
Ще один варіант смачного сніданку — пшонка з родзинками.

Базові інгредієнти:
- цукор — 75 г;
- родзинки — 40 гр;
- пшонка — 160 гр;
- сіль — 5 гр;
- молоко — 500 мл;
- масло за смаком.
Як зварити пшоняну кашу:
Якщо ви купили вже очищену крупу — то просто обробіть його проточною водою.
Перекладіть його в чашу мультиварки, залийте молоком.
В отриману масу насипте цукор, додайте сіль і родзинки.
Гарненько перемішайте всі інгредієнти між собою і закрийте кришку.
У програмному меню вашої моделі мультиварці натисніть кнопку «Каша» або «Суп».
Встановіть таймер на 40 хвилин.
Після закінчення готування потримайте кашу в мультиварці 10 хвилин і після цього можна подавати до столу.
Як зварити з додаванням води?
Може така каша і не зрівняється з дуже смачними ласощами, але користі для здоров’я їй не позичати.

Вам знадобиться:
- кип’ячена вода — 0,4 л;
- вершкове масло — 30 гр;
- цукор і сіль за смаком;
- пшоняна крупа — 180 гр.
Ваші дії:
Щоб блюдо не вийшло гіркуватий на смак зерно потрібно перебрати, промити під краном і залишити в холодній воді на півгодини.
Після цього засипаємо пшоно в кухонний прилад, заливаємо водою, яку обов’язково потрібно прокип’ятити — так каша буде смачніше.
Додаємо сипучі продукти і шматочок вершкового масла.
Готуємо в програмі «Каша». Мінімальний час — 30 хвилин. Якщо у вас є в запасі зайві години, то продовжите час готування ще на 10 хвилин.
Як тільки мультиварка видасть характерний сигнал, поставте її на підігрів на 15 хвилин.
Після того як пшонка гарненько пропарится, можна подавати на сніданок.
Для смаку прикрасьте її шматочками фруктів або ягодами.
Пшонка з морквою
Морква, як і гарбуз відмінно поєднується з пшоняною кашею.

Список компонентів:
- вода — 0,5 л;
- одна морквина;
- пшоно — 0,18 кг;
- сіль — 10 гр;
- масло вершкове — 25 гр.
Ваші дії:
Налийте в миску з сухою пшенкой воду, на поверхню відразу вилізе різний сміття — позбавляємося від нього і промиваємо її кілька разів, поки вода не стане прозорою.
Перекладіть очищену пшоняну крупу в каструлю, додайте сіль.
Встановіть програму «Каша» і час — 20 хвилин.
Поки страва готується, почистіть моркву і подрібніть за допомогою терки.
Пересипте моркву до пшона.
Як тільки страва буде готове, додайте шматочок масла.
Через 10 хвилин можна приступати до сніданку.