Пшоняна каша з гарбузом – 7 рецептів на молоці та воді

Рецепт приготування на воді

Каша, відварена на воді, за смаковими якостями трохи преснее молочної. Тим не менш, вона залишається такою ж смачною і корисною. Блюдо підійде для тих, хто не любить молочні продукти або при непереносимості лактози.

Інгредієнти для каші на воді з розрахунку на 6 порцій:

  • 750 гр гарбуза
  • 3 скл води
  • 1,5 скл пшоняної крупи
  • ¼ Ч л дрібної солі
  • 1 ст л вершкового масла для заправки.

Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом на воді:

  • Першим ділом підготувати крупу: змити через дрібне сито під проточною водою, після можна залити окропом і залишити на кілька хвилин.
  • Набрати воду в емальовану каструлю і поставити грітися. Розчинити сіль.
  • Поки настоюється пшонка і закипає вода, підготувати гарбуз: очистити, помити і нарізати дрібним кубиком, розміром 1*1 див. Скласти в киплячу воду і варити 10-15 хвилин.
  • До гарбузовим кубиках всипати пшоняну кашу, добре перемішати і залишити варитися під кришкою ще на третину години, при цьому зменшивши вогонь. Вміст потрібно періодично помішувати.
  • Вимкнути вогонь, додати масло, щільно закрити кришку і зверху накрити рушником. Залишити блюдо упариваться на півгодини. Після ретельно перемішати, щоб масло рівномірно розподілилася і можна подавати до столу.

Важливо. При приготуванні обов’язково видаляти насіння і шкірку.

Дивіться також:  Смажений лагман – 5 рецептів приготування
Прокрутка до верху