Пшоняна каша з гарбузом – 7 рецептів на молоці та воді

Каша на молоці, запечена з гарбузом в духовці

Вважається, що за смаковими якостями гарбуз краще всього поєднується з рисовою кашею. У даному рецепті пропонуємо змішати пшоно і рис, додати трохи родзинок — кашка вийде ніжною і в міру солодким.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 200 гр свіжої м’якоті гарбуза без шкірки
  • ¼ Скл рису
  • ¼ Скл пшона
  • 1,5-2 скл молока (можна більше, якщо подобається рідка каша)
  • 1 ст л вершкового масла
  • ½ Ст л цукру
  • ½ Ч л солі
  • 1 скл світлого родзинок.

Приготування пшоняної каші з гарбузом в духовці:

  • Заздалегідь розігріти духовку на 180 градусів. Для приготування рекомендується використовувати казанок або гусятницю.
  • У каструльці закип’ятити воду. Розвести сіль. Коли рідина закипить, всипати промитий рис і пшоно, і проварити 2-3 хвилини, після вимкнути вогонь і злити рідину.
  • Вимиту й очищену від насіння та шкірки гарбуз нарізаємо невеликим кубиком. У казанок викласти крупу, родзинки, вершкове масло. Залити вміст молоком так, щоб його рівень не покривав повністю суміш круп. Зверху викласти гарбуз і посипати цукром.
  • Казанок накрити кришкою і поставити в духову шафу на третину години. Після вимкнути духовку і залишити настоятися ще на чверть години. Перед подачею перемішати шари.
Дивіться також:  Овочевий торт – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху