Каша на молоці, запечена з гарбузом в духовці
Вважається, що за смаковими якостями гарбуз краще всього поєднується з рисовою кашею. У даному рецепті пропонуємо змішати пшоно і рис, додати трохи родзинок — кашка вийде ніжною і в міру солодким.
Інгредієнти на 2 порції:
- 200 гр свіжої м’якоті гарбуза без шкірки
- ¼ Скл рису
- ¼ Скл пшона
- 1,5-2 скл молока (можна більше, якщо подобається рідка каша)
- 1 ст л вершкового масла
- ½ Ст л цукру
- ½ Ч л солі
- 1 скл світлого родзинок.
Приготування пшоняної каші з гарбузом в духовці:
- Заздалегідь розігріти духовку на 180 градусів. Для приготування рекомендується використовувати казанок або гусятницю.
- У каструльці закип’ятити воду. Розвести сіль. Коли рідина закипить, всипати промитий рис і пшоно, і проварити 2-3 хвилини, після вимкнути вогонь і злити рідину.
- Вимиту й очищену від насіння та шкірки гарбуз нарізаємо невеликим кубиком. У казанок викласти крупу, родзинки, вершкове масло. Залити вміст молоком так, щоб його рівень не покривав повністю суміш круп. Зверху викласти гарбуз і посипати цукром.
- Казанок накрити кришкою і поставити в духову шафу на третину години. Після вимкнути духовку і залишити настоятися ще на чверть години. Перед подачею перемішати шари.