Пшоняна каша з гарбузом – 7 рецептів на молоці та воді

Рецепт з додаванням меду та сухофруктів

Страва з медом і сухофруктами виходить неймовірно солодким і корисним. Такий варіант рекомендується готувати в холодний сезон, коли імунітет людини слабшає. Кашка подарує величезна кількість вітамінів і мікроелементів, заряджаючий енергією і зміцнюють імунітет.

Продукти для приготування страви на 2 порції:

  • 4 ст л рисових пластівців
  • 2 ст л пшінки
  • 4 в’ялених груші
  • 8 в’ялених персиків
  • 200 гр в’ялених шматочків гарбуза
  • 6 шт кураги
  • 1 скл молока
  • 4 ст л меду (краще рідкого)
  • 2 палички кориці
  • ½ Ч л ванільного екстракту.

Як приготувати солодку кашу:

  • Курагу, груші, гарбуз і персики нарізати невеликими шматочками, доверху залити окропом, додати корицю і на повільній температурі довести до кипіння, безперервно помішуючи. Коли закипить, додати ваніль і мед, ретельно розмішати і дати настоятися.
  • Пшоняну крупу ретельно змити і залити окропом на 15-20 хвилин.
  • Поки фруктова суміш настоюється, поставити кип’ятитися молоко. Коли закипить, залити ним пластівці і крупу так, щоб молочко покривало кашу. Накрити блюдцем або кришкою на кілька хвилин. Після перемішати з фруктовою сумішшю і подавати до столу.
Дивіться також:  Смажена картопля з грибами – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху