Рецепт з додаванням меду та сухофруктів
Страва з медом і сухофруктами виходить неймовірно солодким і корисним. Такий варіант рекомендується готувати в холодний сезон, коли імунітет людини слабшає. Кашка подарує величезна кількість вітамінів і мікроелементів, заряджаючий енергією і зміцнюють імунітет.
Продукти для приготування страви на 2 порції:
- 4 ст л рисових пластівців
- 2 ст л пшінки
- 4 в’ялених груші
- 8 в’ялених персиків
- 200 гр в’ялених шматочків гарбуза
- 6 шт кураги
- 1 скл молока
- 4 ст л меду (краще рідкого)
- 2 палички кориці
- ½ Ч л ванільного екстракту.
Як приготувати солодку кашу:
- Курагу, груші, гарбуз і персики нарізати невеликими шматочками, доверху залити окропом, додати корицю і на повільній температурі довести до кипіння, безперервно помішуючи. Коли закипить, додати ваніль і мед, ретельно розмішати і дати настоятися.
- Пшоняну крупу ретельно змити і залити окропом на 15-20 хвилин.
- Поки фруктова суміш настоюється, поставити кип’ятитися молоко. Коли закипить, залити ним пластівці і крупу так, щоб молочко покривало кашу. Накрити блюдцем або кришкою на кілька хвилин. Після перемішати з фруктовою сумішшю і подавати до столу.