Пшоняна каша з гарбузом – 7 рецептів на молоці та воді

Пшоняна каша з рисом

Ніжна, ароматна і дуже поживна молочна каша з рису та пшона стане відмінним вечерею для всієї родини.

Інгредієнти для приготування:

  • 2 ст води
  • 1 ст молока
  • ½ Ст пшоняної каші
  • ½ Ст рисової крупи
  • 2 ст л цукру
  • ½ Ч л солі
  • 1 ст л вершкового масла.

Приготування страви:

  • Промити обидві крупи під проточною водою і поставити варити на воді. Після закипання варити 10-12 хвилин.
  • Підігріти в окремій ємності молоко і влити в майже готову кашу. Якщо молоко під час вливання буде холодним або кімнатної температури, воно згорнеться грудочками і страва не вийде.
  • В блюдо додати сіль і цукор. У процесі варіння кашку потрібно періодично помішувати.
  • Вимкнути плиту, покласти на кашу зверху шматочок масла і залишити на 5-7 хвилин. За цей час масло розтане, а каша настоїться. Після перемішати і можна подавати до столу.

На замітку. Блюдо перед подачею можна доповнити родзинками, цукатами або тертим шоколадом. Ще один варіант — додайте 2-3 чайних ложки джему або варення.

Дивіться також:  Кальмари в сметані — 7 рецептів приготування смажених і тушкованих кальмарів
Прокрутка до верху