Пшоняна каша з рисом
Ніжна, ароматна і дуже поживна молочна каша з рису та пшона стане відмінним вечерею для всієї родини.
Інгредієнти для приготування:
- 2 ст води
- 1 ст молока
- ½ Ст пшоняної каші
- ½ Ст рисової крупи
- 2 ст л цукру
- ½ Ч л солі
- 1 ст л вершкового масла.
Приготування страви:
- Промити обидві крупи під проточною водою і поставити варити на воді. Після закипання варити 10-12 хвилин.
- Підігріти в окремій ємності молоко і влити в майже готову кашу. Якщо молоко під час вливання буде холодним або кімнатної температури, воно згорнеться грудочками і страва не вийде.
- В блюдо додати сіль і цукор. У процесі варіння кашку потрібно періодично помішувати.
- Вимкнути плиту, покласти на кашу зверху шматочок масла і залишити на 5-7 хвилин. За цей час масло розтане, а каша настоїться. Після перемішати і можна подавати до столу.
На замітку. Блюдо перед подачею можна доповнити родзинками, цукатами або тертим шоколадом. Ще один варіант — додайте 2-3 чайних ложки джему або варення.