Рецепт приготування з гарбузом в горщику
Каша з гарбуза і пшона, приготована в горщиках, виходить разваристой, ніжною і соковитою, просоченої мускатним ароматом гарбузової м’якоті. Такий варіант найбільше наближений до того, як готувалося страва раніше — в печі, на вогні.
Продукти для приготування:
- 300 г гарбузової м’якоті
- 1 л молока
- 300 гр пшоняної крупи
- 1,5 ст л олії
- 2 ст л цукру (регулювати за смаком)
- ½ Ч л солі
- 1 пакетик ваніліну або ванільного цукру.
Приготування каші в горщиках:
- Першим етапом є підготовка гарбуза — очищення і нарізання на невеликі шматочки.
- Пшоняну крупу обов’язково прополіскують водою, кілька разів. Таким чином крупи віддаляється пил і дрібне сміття. Іноді крупа дає присмак гіркоти готового блюда, від якої можна позбутися, заливши її на 3-5 хвилин окропом. Окріп виділилася з гіркотою зливають.
- Шарами викласти в горщики гарбузове брусочки і крупу, зверху посипати цукром, ваніллю і сіллю. Масло краще додати в кінці, коли страва буде практично готовий. Шматочок масла кладуть зверху, а перемішують перед вживанням страви.
- Залити молоком ємності на ⅔ обсягу. Після накрити кришечками і поставити в духовку. Готувати страву потрібно на невеликій температурі, не більше 180 градусів. Для готовності в залежності від температури знадобиться від 30 до 45 хвилин.
Каша, приготована в горщиках, буде ще смачніше, якщо в неї додати сухофрукти. Варто також відзначити, що духовку заздалегідь не розігрівають — наповнені горщики ставлять у холодну піч, а після нагрівають на мінімальній температурі.