Пшоняна каша з гарбузом – 7 рецептів на молоці та воді

Рецепт приготування з гарбузом в горщику

Каша з гарбуза і пшона, приготована в горщиках, виходить разваристой, ніжною і соковитою, просоченої мускатним ароматом гарбузової м’якоті. Такий варіант найбільше наближений до того, як готувалося страва раніше — в печі, на вогні.

Продукти для приготування:

  • 300 г гарбузової м’якоті
  • 1 л молока
  • 300 гр пшоняної крупи
  • 1,5 ст л олії
  • 2 ст л цукру (регулювати за смаком)
  • ½ Ч л солі
  • 1 пакетик ваніліну або ванільного цукру.

Приготування каші в горщиках:

  • Першим етапом є підготовка гарбуза — очищення і нарізання на невеликі шматочки.
  • Пшоняну крупу обов’язково прополіскують водою, кілька разів. Таким чином крупи віддаляється пил і дрібне сміття. Іноді крупа дає присмак гіркоти готового блюда, від якої можна позбутися, заливши її на 3-5 хвилин окропом. Окріп виділилася з гіркотою зливають.
  • Шарами викласти в горщики гарбузове брусочки і крупу, зверху посипати цукром, ваніллю і сіллю. Масло краще додати в кінці, коли страва буде практично готовий. Шматочок масла кладуть зверху, а перемішують перед вживанням страви.
  • Залити молоком ємності на ⅔ обсягу. Після накрити кришечками і поставити в духовку. Готувати страву потрібно на невеликій температурі, не більше 180 градусів. Для готовності в залежності від температури знадобиться від 30 до 45 хвилин.

Каша, приготована в горщиках, буде ще смачніше, якщо в неї додати сухофрукти. Варто також відзначити, що духовку заздалегідь не розігрівають — наповнені горщики ставлять у холодну піч, а після нагрівають на мінімальній температурі.

Дивіться також:  Як зробити топлене масло – 7 рецептів приготування в домашніх умовах в мультиварці, в духовці і на плиті
Прокрутка до верху