Каша на молоці, запечена з гарбузом в духовці
Пшоняна каша з гарбузом в духовці виходить дуже ароматною, насиченою, рівномірно пропеченою завдяки рівного розподілу тепла по поверхні ємності, в якій готується страва.
Пропонуємо приготувати кашку за наступним рецептом:
- 250 гр очищеного гарбуза;
- ¼ Скл. рису круглозернистого;
- ¼ Скл. пшона;
- 2 скл. молока;
- 1 стіл. л. злив. масла;
- ½ Стіл. л. цукру;
- 1 скл. ізюму (краще світлого).
Страву готують у ємності з товстими стінками (наприклад, в казанку). Тому піч можна заздалегідь розігріти до 180 град., чого не можна робити, якщо використовується керамічний посуд — вона може луснути від перепаду температури.
Крупи промити, перемішати. Закип’ятити трохи води і висипати в неї рис і пшоно. Відварити пару хвилин, після злити рідину.
Тим часом, поки крупа отваривалась, можна зайнятися підготовкою гарбуза: почистити, промити, розділити на шматочки.
Все скласти в казанок (крупи, ізюм), зверху скласти гарбуз, присипати цукром і покласти зверху масло. Залити зверху молоком. Готувати в печі 20-25 хвилин, після вимкнути плиту і залишити на час настоятися, не знімаючи кришки.
Перед подачею до столу перемішати, розкласти по тарілочках і присипати цукровою пудрою.