Пшоняна каша з гарбузом на молоці – 5 рецептів

Молочна каша з гарбузом в горщику

Каша, приготовлена в горшку, більше всього буде подібна за смаком на блюдо, яке виготовлялося багато років тому в звичайній, кам’яної печі.
Кількість продуктів можна взяти за стандартом, наведеним у класичному рецепті приготування страви.

Відрізняється лише спосіб приготування:

  • Пересипати Крупу в друшляк (якщо в ньому дрібні отвори) або сито, промити, помішуючи, поки з пшона не стане стікати прозора вода.
  • Гарбуз помити, зрізати шкірку і вирізати насіння з волокнами, нарізати маленькими кубиками.
  • В горщик шарами викласти гарбузову м’якоть і крупу, приправляючи сіллю, цукром, можна для пряного аромату приправити ваніллю/корицею. Зверху кладуть шматочок масла — протягом усього часу приготування воно розтане, просочиться крізь всі шари.
  • Весь вміст горщика залити молоком, орієнтовно воно повинно займати ⅔ всієї ємності.
  • Поставити горщик в духовку, включити температуру 180 град. і готувати протягом 35-45 хвилин.
  • На замітку. Молочна пшонка з гарбузом стане ще пахучіше і придбає насичений смак, якщо в неї додати невелику кількість сухофруктів.

    Варто відзначити, що горщики ставлять у холодну піч, яка поступово розігрівається разом з блюдом. Час приготування залежить від того, як швидко розігрівається ваша духовка і наскільки сильно вона смажить.

    Дивіться також:  Курка у вершковому соусі – 9 рецептів приготування
    Прокрутка до верху