Пиріг з м’ясом – це чудова домашня випічка, яка має безліч різних інтерпретацій. У сьогоднішній добірці я постаралася зібрати найсмачніші рецепти, які нескладно реалізувати навіть новачкові. Найсмачніші пироги підійдуть для дружнього чаювання чи сімейної вечері. Випічку можна взяти з собою на обід, на роботу або на перекус у подорож.
Заливний пиріг з м’ясом у духовці
Заливний пиріг з м’ясом у духовці – частування, яке легко повторить навіть новачок. Шикарний рецепт не завдасть жодного клопоту. Весь процес триває близько години. Повітряне тісто та соковита начинка чудово поєднуються між собою. Готуйте із задоволенням!
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Борошно – 320 гр.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка
- Кефір – 500 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Олія вершкове – 120 гр.
- Сир – 2 ст.л. (тертий)
- М’ясо – 450 гр. (рубане)
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з м’ясом? Прогріваємо духовку до 180 ° С. Очищену та промиту цибулю нарізаємо. Прогріємо олію на сковороді. Закинувши цибулю, обсмажуємо її.
М’ясо обполіскуємо і витираємо, дрібно рубаємо або прокручуємо через м’ясорубку. Додавши до цибулі, смажимо 10 хвилин. Приправляємо спеціями. Остуджуємо, знявши з плити.
Дістаємо вершкове масло і рубаємо кубиком (можна розпустити на водяній бані). Яйця розбовтуємо із сіллю та цукровим піском.
Поєднавши соду з кефіром, додаємо збиті яйця. Розмішавши, просіюємо борошно. Кладемо розм’якшене вершкове масло|мастило| і розмішуємо. Даємо постояти 5 хвилин.
Форму застеляємо силіконізованим пергаментом. Виливаємо половину тіста. Кладемо м’ясну начинку та заливаємо залишками тіста. Вирівнюємо лопаткою.
Зверху натираємо на великій тертці добре плавкий сир та поміщаємо випікатися на 40-45 хвилин у гарячу духовку. Готовий пиріг обережно переставляємо на підставку для гарячого. Даємо охолонути.
Пиріг із м’ясом готовий! Застудивши виріб, акуратним чином дістаємо з форми. Перекладаємо на блюдо та ріжемо на порційні шматки. Заварюємо напої та подаємо. Смачного!
Пиріг з м’ясом та картоплею
Пиріг з м’ясом і картоплею виходить досить ситним і замінить собою повноцінний прийом їжі. Ситне частування подобається як дорослим, так і дітям. Чудова випічка доставить незабутні враження. Процес реалізації рецепта дуже тривалий, але нетрудомісткий.
Час приготування – 2 год. 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 250-300 грн.
- Дріжджі сухі – 5 грн.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – ½ ч.л.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Молоко – 150мл. + 1 ст.
- Олія – 1 ч.л.
- Жовток – 1 шт.
Начинка:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Спеції – до смаку.
- Свинина – 300 грн.
- Картопля середня – 7 шт.
- Сіль за смаком.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Нагрів молоко, солимо і кладемо цукор. Розмішавши, вводимо яйце, рослинне та вершкове (розм’якшене або розтоплене) масло. Об’єднуємо.
Крок 2. Висипаємо гранульовані дріжджі та пару столових ложок борошна. Розмішавши, залишаємо, щоби заробили дріжджі, і опара піднялася “шапочкою”.
Крок 3. До опари, що піднялася, досипаємо борошно, що залишилося, і замішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Накривши, даємо піднятися.
Крок 4. Промиту свинину обсушуємо і ріжемо кубиком. Посоливши, присмачуємо приправами. Очистивши цибулину, рубаємо і кладемо до м’ясної нарізки. Вимішуємо начинку, ніби розминаючи. Цибуля пустить сік, і маса стане соковитішою.
Крок 5. Звільнивши картоплю від шкірки, промиваємо та нарізаємо брусками. Розділяємо тісто на два неоднакові шматки. З більшого шматка тіста формуємо основу і переносимо на змащене рослинним маслом деко. Зробивши бортики, укладаємо картопляні бруски і присипаємо сіллю та прянощами на свій розсуд.
Крок 6. Накриваємо м’ясним шаром. При випіканні соки просочать картоплю.
Крок 7. Розкотивши тісто, формуємо “кришку”, міцно притискаємо по краях. У середині вирізаємо “дірочку”. Збовтавши жовток та столову ложку молока, покриваємо верх. При запіканні він стане глянцевим.
Крок 8. Помістивши в розпечену духовку, випікаємо 45-50 хвилин|мінути| при 180°С. Рум’яний виріб прихватками дістаємо з духовки і даємо охолонути. Виймаємо з листа за допомогою лопатки, пройшовши ножем по периметру, щоб не пошкодити зовнішній вигляд.
Крок 9. Виріб ділимо на порції.
Крок 10. Приступаємо до чаювання. Випічка і в гарячому, і в холодному вигляді гарна. Тісто залишається м’яким і після остигання, а якщо розігріти пиріг у мікрохвильовій печі, то виріб не відрізнити від щойно спеченого.
Крок 11. Пиріг також подаємо як повноцінну страву, доповнивши бульйоном. Смачного!
Пиріг на дріжджовому тісті з м’ясом
Пиріг на дріжджовому тісті з м’ясом є кулінарним шедевром. Якщо має бути сімейне застілля або важливий захід, обов’язково скористайтеся рецептом. Захопленню гостей не буде меж. Приголомшливий зовнішній вигляд підкорить і запам’ятається кожному.
Час приготування – 2 год. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 500-550 гр.
- Дріжджі сухі – 8 грн.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – 1 год.
- Кефір – 130 мл.
- Молоко – 130мл.
- Олія – 7 ст.л. + для змащування.
- Цибуля сушена – за смаком.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Гранульований часник – до смаку.
- Спеції для м’яса – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Жовток яєчний – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У нагрітому молоці (жирність не важлива) розбовтуємо цукор та дріжджі. Відставляємо на третину години. Окремо поєднуємо кефір (з будь-яким вмістом жиру), яйце, олію та сіль. Розмішавши, до просіяного борошна виливаємо опару та інші рідкі компоненти. Вимішуємо і даємо піднятися протягом години або півтори в залежності від свіжості дріжджів.
Крок 2. Фарш приправляємо спеціями та прянощами на свій розсуд і вливаємо трохи води для соковитості. Вимішуємо начинку та злегка відбиваємо.
Крок 3. Тісто ділимо на 3 сегменти і кожен перетворюємо на пласт завтовшки 3 міліметри.
Крок 4. Склянкою висікаємо округлі коржики, як на пельмені. Залишки тіста збираємо, скатавши в кому, знову розкочуємо і повторюємо дії зі склянкою. Робимо так, доки не закінчиться все тісто.
Крок 5. На заготовки кладемо приправлений фарш і посипаємо дрібно натертим сиром. У мене російська. Підійде й інший добре плавкий продукт.
Крок 6. Кожну заготовку складаємо вдвічі.
Крок 7. Склавши ще раз навпіл, защипуємо кінці. Вийде щось на кшталт пелюстки.
Крок 8. Для більшого ефекту беремо круглу форму, вибачаємо пергаментом і поливаємо олією. Укладаємо пелюстки один за одним.
Крок 9. Сформувавши квітку, прикриваємо і чекаємо на третину години, коли виріб підніметься.
Крок 10. Збиваємо жовток та змащуємо виріб. Забираємо в гарячу духовку на 35 хвилин|мінути| і випікаємо при 180°С.
Крок 11. Спечений пиріг просочуємо топленим маслом. Воно надасть незабутній аромат і просочить тісто. Накривши рушником, залишаємо виріб на 15 хвилин.
Крок 12. Пиріг перекладаємо на блюдо. Розмістивши на столі, захопленням не буде меж.
Крок 13. Розрізавши виріб на порції, сідаємо чаю. Смачного!
Осетинський пиріг з м’ясом у домашніх умовах
Осетинський пиріг з м’ясом у домашніх умовах виходить ситним та неймовірно соковитим. Приготувати його зможе будь-хто. Якщо ви боїтеся роботи з дріжджовим тестом, цей рецепт розвіє всі ваші страхи, а ароматне частування стане завсідником на вашому столі.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Борошно – 500 гр.
- Дріжджі пресовані – 20 грн.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Молоко – 100мл.
- Кефір – 200 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 220 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Кінза – 1 ст.
- Баранина – 1 кг.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Бульйон/вода – 100 мл.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець чилі – 0,3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У ємність кришимо пресовані дріжджі (або насипаємо сухі, їх знадобиться втричі менше), цукровий пісок і столову ложку борошна. Наливаємо 100 мілілітрів нагрітого молока (будь-якої жирності). Розбовтавши компоненти, даємо піднятися, давши спокій хвилин на 15.
Крок 2. Збагативши муку киснем, пропускаємо через сито у високу миску, заливаємо кефіром, додаємо яйце, солимо і вводимо опару. Вимішуємо тісто. Присмачуємо олією і об’єднуємо руками кілька хвилин. Якщо тісто не перестало липнути, підливаємо олію та вимішуємо. Добре вимішане тісто з легкістю відставатиме від долонь.
Крок 3. Накривши рушником, розміщуємо у приміщенні без протягів на 1 годину. За цей час тісто добре підійде, зросте у кілька разів.
Крок 4. Очистивши цибулю та часник, подрібнюємо. М’ясо рубаємо або перекручуємо через м’ясорубку. Промитий перець чилі звільняємо від насіння, дрібно кришимо і додаємо до м’яса. Солимо, перчимо. Рубаємо вимиту кінзу, засипаємо до начинки та наливаємо бульйон для соковитості.
Крок 5. Відбивши фарш, візуально ділимо масу на 3 частини. Прогріваємо духовку до 200 ° С. Беремо тісто і розділивши на 3 частини, припилюємо борошном робочу поверхню. Уклавши тісто, розтягуємо пласт округлої форми руками. У середину укладаємо ароматний фарш.
Крок 6. Вільні краї натягуємо до центру та міцно защипуємо. Так при випіканні сік збережеться усередині виробів.
Крок 7. Розтягуємо пиріг руками або розкочуємо качалкою, перевернувши заготовку. Застилаємо лист силіконізованим папером. Переміщуємо пиріг, шов має бути знизу. Робимо надрізи чи проколи по поверхні.
Крок 8. Випікаємо пиріг 20 хвилин. Спечений пиріг дістаємо та охолоджуємо. Переклавши на плоску поверхню, промазуємо вершковим маслом. Воно просочить тісто і надасть особливий вершковий смак.
Крок 9. Прикриваємо осетинський пиріг тарілкою, щоб зберігати теплоту. На пиріг укладаємо наступний і промазуємо вершковим маслом. Повторюємо дії із третім виробом.
Крок 10. Розрізавши пироги на шматочки, подаємо до столу гарячими та доповнюємо бульйоном або чаєм. Смачного!
Пиріг на кефірі з м’ясом
Пиріг на кефірі з м’ясом виходить надзвичайно апетитним і добре насичує. Тонке тісто і велика кількість начинки неодмінно сподобається всім любителям смачно поїсти. Випічка готується просто, добре підходить для перекусів та ситних сніданків.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 2,5 ст.
- Сода – щіпка.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Кефір – 1 ст.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Кунжут – до смаку.
Начинка:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вершки/молоко – 3 ст.
- Зелень рубана – 3 ст.
- Часник – 1 зубчик.
- Свинина – 400 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Збовтавши яйце з сіллю, заливаємо кисломолочний продукт та олію. Всипавши питну соду, розмішуємо.
Крок 2. Висипаємо муку|борошно| і вимішуємо тісто. Накривши, хвилин на 25 залишаємо відпочити.
Крок 3. М’ясо промиваємо і ріжемо великими шматками. Поміщаємо у подрібнювач. Кладемо очищений часник та половину головки цибулі. Для соковитості м’ясо має бути з жировими прошарками.
Крок 4. 1,5 цибулини тонко нарізаємо. Зелень промиваємо та рубаємо. Продукти змішуємо з перекрученим фаршем. Присмачуємо вершками чи молоком. Солимо, перчимо і розмішуємо масу.
Крок 5. Тісто розкочуємо на припиленою мукою|борошном| поверхні повністю одним шматком або ділимо навпіл. Товщина пласта має перевищувати 8 міліметрів. У центрі укладаємо ароматний фарш та вирівнюємо.
Крок 6. Вільні краї збираємо в центрі та защипуємо.
Крок 7. Вирівнявши, перевертаємо і за допомогою качалки формуємо коло. Деко застилаємо антипригарним пергаментом і перекладаємо пиріг. Протикаємо пиріг вилкою, не торкаючись дна.
Крок 8. Верх змащуємо збитим яйцем чи вершками.
Крок 9. Присипаємо кунжутним насінням. Випікаємо півгодини за 180°С.
Крок 10. Дістаємо рум’яний пиріг, збризкуємо злегка водою і прикриваємо чистим кухонним рушником. Залишаємо хвилин на 15.
Крок 11. Розділивши пиріг на порції, сідаємо пити чай.
Крок 12. Випічка виходить соковитою та шалено апетитною.
Крок 13. Пиріг зручно взяти на перекус або дати дитині до школи. Смачного!
Пиріг з м’ясом та капустою
Пиріг з м’ясом та капустою відмінно підходить для смачного перекушування та ситної вечері. Чудовий пиріг зручно взяти із собою у поїздку або на пікнік. Приготування пирога не обтяжить навіть саму ліниву людину. Тісто замішується без дріжджів, що в рази спрощує процес та скорочує час.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 400-450 гр.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Сметана – 200 грн.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Білок яєчний – 1 шт.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Кунжут – 2-3 ст.
- Олія – для смаження.
Начинка:
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Капуста – 300 грн.
- Фарш – 300 гр.
- Сіль за смаком.
- Олія – для змащування.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. Звільнивши цибулини від лушпиння, кришимо кубиком.
Крок 3. З капустяного вилка зчищаємо мляві листи, вирізаємо качан і шаткуємо. Капусту беремо зимових сортів. При використанні ранньої капусти начинка перетвориться на кашу.
Крок 4. Розжарюємо сковороду, промазуємо гарячу поверхню олією і засипаємо цибульну нарізку. Пасеруємо до м’якості.
Крок 5. До пасерування вивантажуємо фарш і готуємо хвилин 10, постійно розмішуючи.
Крок 6. Коли сік випарується, засипаємо рубану капусту, попередньо пошамкавши її.
Крок 7. Посоливши і поперчивши, коли вміст сковороди осяде, смажимо 10 хвилин і прибираємо з плити. Розмістивши на підставці для гарячого, даємо охолонути.
Крок 8. Вершкове масло вивантажуємо в миску і перетираємо із сіллю.
Крок 9. Розбиваємо промите яйце. Друге поділяємо на білок та жовток. Білок виливаємо в миску та з’єднуємо до однорідності. Жовток залишаємо для змащування пирога.
Крок 10. Вивантажуємо 200 г сметани з будь-яким вмістом жиру. Я зазвичай беру 18-20% продукту.
Крок 11. Змішуємо компоненти.
Крок 12. Підсипаємо борошно, що просіює, змішану з розпушувачем. Збираємо масу в кому, добре вимішуючи.
Крок 13. Збовтуємо жовток.
Крок 14. Жароміцну форму змащуємо олією. Ділимо колобок навпіл і формуємо основу.
Крок 15. Вивантажуємо начинку та розрівнюємо.
Крок 16. З решти тіста робимо кришку, розтягуючи його руками або розкочуючи качалкою. Зверху можна наколоти вилкою в кількох місцях, щоб виходила пара.
Крок 17. Промазуємо збитим жовтком поверхню пирога, застосувавши силіконовий пензлик.
Крок 18. Посипаємо насінням кунжуту. Поміщаємо пиріг на 35 хвилин у розпечену до 180°С духову шафу. Щоб не обпектися, за допомогою прихваток дістаємо лист.
Крок 19. Трохи остудивши у формі та підчепивши лопаткою, випечений пиріг переміщаємо та остуджуємо на решітці, розрізаємо на порції.
Крок 20. Доповнюємо ароматний виріб гарячим чаєм. Смачного!
Пиріг із листкового тіста з м’ясом
Пиріг із листкового тіста з м’ясом зможе приготувати будь-хто. Тісто беремо вже готове. Це значно заощаджує час. Випічка залишається смачною як у щойно випеченому, так і холодному стані. Соковита начинка в хрумкому тісті підкорить усіх любителів домашньої кухні. З цим рецептом будь-який прийом їжі перетвориться на особливу подію.
Час приготування – 1 год. 05 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Куркума – 1 год.
- Паприка – 1 год.
- Перець чилі стручковий – ½ шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Очищений лук дрібненько подрібнюємо. Просушивши вимиту зелень на рушник, дрібно рубаємо. Нарізку перекладаємо до фаршу.
Крок 2. Приправляємо та розмішуємо масу, злегка відбиваючи.
Крок 3. Листкове тісто ділимо на ⅔ і ⅓ частину. ⅔ розгортаємо за розміром форми не перевищуючи товщину 1 сантиметр. У форму кладемо лист якісного пергаменту і укладаємо тісто, що розкотило.
Крок 4. Кладемо начинку, формуючи борти з тіста і натягуючи їх на форму.
Крок 5. Для любителів гострого додаємо в начинку перець чилі. Він надасть пікантності. ⅓ листкового тіста розгортаємо і закриваємо начинку, защипуючи кінчики. Нагріваємо духовку, відрегулювавши на температурному перемикачі 200°С.
Крок 6. Випікаємо пиріг півгодини, в залежності від техніки може знадобитися більше або менше часу. Слідкуємо за процесом. Головне не перетримати.
Крок 7. Трохи остудивши золотистий виріб у формі, переносимо на решітку до повного остигання і ділимо на порції.
Крок 8. Подаємо з гарячим чаєм або бульйоном. Смачного!
Пиріг з м’ясом та грибами в духовці
Пиріг з м’ясом і грибами в духовці виглядає чудово і виходить неймовірно смачним. Любителі випічки не зможуть зупинитися, спробувавши хоча б шматочок чудового частування. Приголомшливий пиріг стане ідеальним варіантом для чаювання або дружніх посиденьок.
Час приготування – 3 год. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 400 гр.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Молоко – 200мл.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Олія – для смаження.
Для начинки:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- М’ясо – 450 грн.
- Гриби – 400 грн.
- Рис – 50 грн.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Добре промиваємо рис і варимо, підсоливши воду.
Крок 3. Очистивши цибулю та сполоснувши гриби, подрібнюємо.
Крок 4. Промите м’ясо ріжемо шматками і перекручуємо через м’ясорубку.
Крок 5. На прогріту сковорідку наливаємо олію. Вивантажуємо цибулю та гриби. Підсмажуємо до золотистості.
Крок 6. Переклавши обсмажування на тарілку і додавши олію в сковорідку, вивантажуємо фарш і готуємо до зміни кольору.
Крок 7. У глибокій ємності поєднуємо смажені гриби, фарш та зварений рис. Солимо і перчимо.
Крок 8. Виготовляємо продукти для тесту.
Крок 9. Просіявши борошно у високу миску, робимо ямку у центрі. Трохи борошна залишимо, щоб відрегулювати консистенцію тесту. У ямку виливаємо підігріте молоко, розтираємо пресовані дріжджі, кладемо чайну ложку цукру. Розмішуємо, потроху загребуючи борошно з усіх боків.
Крок 10. Прикривши рушником, даємо підійти півгодини.
Крок 11. Окремо збиваємо кімнатну температуру яйця. Виливаємо в миску, трохи залишивши яєчну масу для змащування виробу. Досипаємо цукор та розмішуємо.
Крок 12. Розпустивши вершкове масло|мастило|, солимо і розмішуємо. Охолодивши суміш, виливаємо в миску. Замішуємо тісто.
Крок 13. Підсипаємо залишки борошна та вимішуємо масу до м’якого еластичного стану.
Крок 14. Прикривши, даємо постояти 1,5 години. Маса значно збільшиться у обсягах.
Крок 15. Обережно обминаємо тісто руками, ділимо його навпіл. Припиливши чисту суху поверхню борошном, розкочуємо пласт і перекладаємо в змащену олією або застелену пекарським папером форму.
Крок 16. Наколовши поверхню вилкою, розподіляємо начинку.
Крок 17. Розкотивши другий пласт, закриваємо начинку.
Крок 18. Щільно закриваємо краї. Із залишків тіста формуємо прикраси. У центрі робимо отвір. Залишаємо пиріг піднятися на 20 хвилин. Змащуємо поверхню яєчною масою, що залишилася. Поміщаємо в нагріту до 180 ° С духовку.
Крок 19. Випікаємо 40-50 хвилин|мінути| до золотистого відтінку.
Крок 20. Готовий пиріг виймаємо та охолоджуємо у формі. Рум’яний пиріг витягаємо з форми.
Крок 21. Ділимо пиріг на порції. Смачного!
Пиріг із пісочного тіста з м’ясом
Пиріг з пісочного тіста з м’ясом виглядає приголомшливо. Надзвичайно апетитна випічка не вимагає великих зусиль для свого приготування. Зробити пісочне тісто під силу кожній господині. Навіть підліток легко впорається з чудовим пирогом. Соковитий запашний прошарок і пісочне тісто в сукупності, представляють чудове кулінарне творіння.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Спеції – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Сметана – 100 грн.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Фарш – 300 гр.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Нагріваємо духовку до 200°С. Готуємо продукти.
Крок 2. Розбовтуємо яйце із сіллю.
Крок 3. Виливаємо 100 грамів сметани з будь-яким вмістом жиру та розтоплене та охолоджене вершкове масло.
Крок 4. Розмішавши, висипаємо борошно, що просіює, з розпушувачем.
Крок 5. Перемішавши компоненти, збираємо в кому. Запакувавши у харчову плівку чи целофановий пакет, охолоджуємо у холодильнику півгодини.
Крок 6. Очистивши цибулю від лушпиння, промиваємо і дрібно рубаємо, поєднуємо з фаршем. Солимо і присмачуємо спеціями. Вимішуємо начинку.
Крок 7. Охолоджену піскову заготовку ділимо на ⅔ та ⅓ частину. Шматок побільше розміщуємо на припиленій мукою|борошном| поверхні і розкочуємо за розміром форми. Вогнетривку форму змащуємо рослинною олією і укладаємо розкочений пласт. Робимо борти. Укладаємо начинку та вирівнюємо.
Крок 8. Меншу частину розгортаємо і кладемо на начинку. Защипуємо кінчики, скручуючи борти спіралькою, а виделкою робимо отвори.
Крок 9. Розміщуємо пиріг у гарячій духовці, зменшуємо нагрівання до 180 ° С і випікаємо 50 хвилин. Обережно, щоб не обпектися, дістаємо випічку прихватками. Охолодивши, дістаємо із форми. Нарізаємо шматочками та доповнюємо чаєм. Смачного!
Татарський пиріг з м’ясом
Татарський пиріг з м’ясом зможе втілити навіть новачок. Нескладний процес не потребує професійних навичок. Для тесту не використовуються дріжджі, тому не потрібен час для його підйому. Смачну випічку зазвичай подають із бульйоном. Пиріг готується з доступних продуктів, виходить неймовірно смачним та ситним.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 330 гр.
- Сода – ½ ч.л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Сметана – 200 грн.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Йогурт – 100 гр.
Начинка:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 350 гр.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Баранина (ребра) – 400 гр.
- Кумин мелений – 1 ч.л.
- Сіль – 1 год.
- Коріандр мелений – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. 100 г якісного вершкового масла топимо на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами по 5 секунд і охолоджуємо. Якщо немає олії, замінюємо маргарином.
Крок 2. Борошно збагачуємо киснем. Об’єднавши жовток, натуральний йогурт і сметану з будь-яким вмістом жиру, вливаємо вершкове масло. Окропом гасимо соду і виливаємо до рідких компонентів. Розмішавши, виливаємо до борошна та вимішуємо тісто. Прикривши плівкою, відставляємо.
Крок 3. М’якуш зрізаємо з ребер. Кістки заливаємо водою і варимо бульйон, посоливши і додавши лаврушку, перець, цибулю та моркву. Бараніну рубаємо кубиком. Очищений лук, дрібненько подрібнюємо. Посоливши, розминаємо руками. Вершкове масло рубаємо кубиком. Картоплю звільняємо від шкірки і ріжемо кубиком. Так начинка пропечеться швидше.
Крок 4. Посічені інгредієнти поєднуємо з рубаним м’ясом. Приправляємо спеціями та вимішуємо. Прогріваємо духовку до 190°С. Змащуємо олією ємність для випікання.
Крок 5. Тісто розрізаємо на більший та менший шматок. Припилив чисту суху робочу поверхню борошном, великий шматок розтягуємо в пласт товщиною, що не перевищує 1 сантиметр, і розміщуємо в ємності для випікання, застилаючи борти.
Крок 6. Перекладаємо прошарок і розрівнюємо. Розкотивши меншу частину, вкриваємо начинку. По колу скріплюємо “шов”, міцно защипуючи. Посередині вирізаємо “дірочку”. Збиваємо білок і покриваємо поверхню пирога. Випікаємо 45-50 хвилин|мінути| до рум’яності.
Крок 7. Акуратно дістаємо випічку. Трохи остудивши, звільняємо від форми. Повністю остудивши на решітці та прикривши рушником, залишаємо хвилин на 10.
Крок 8. Нарізаємо виріб порційно і доповнюємо запашним бульйоном, попередньо процідивши його і присипавши нашаткованим кропом або петрушкою. Смачного!