Пиріг з сиром – 10 простих і дуже смачних рецептів у духовці

Пиріг з сиром – приголомшлива ніжна випічка з чудовим смаком. А яку різноманітність рецептів можна знайти, абсолютно на будь-який смак: на пісочному тесті, на листковому або дріжджовому, з яблуками, вишнею чи іншими фруктами, закриті та відкриті пироги. Основна перевага цього виду випічки полягає не тільки у чарівному смаку, а й простоті приготування.

Пісочний пиріг з сиром

Пісочний пиріг з сиром вийде приготувати у кожної господині без особливих зусиль. Розсипчасте тісто чудово поєднується з м’якою начинкою сиру. Така випічка буде, до речі, до будь-якого чаювання з нагоди зустрічі гостей та близьких.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Розпушувач – 1 ст.л.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Ванільний цукор – 2 ч.л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сир – 900 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Крохмаль картопляний – 35 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Пиріг із сиром у духовці готується дуже просто. Всі продукти та їх кількість, яка знадобиться для приготування пирога, вказана у списку інгредієнтів. Борошно можна одразу просіяти через дрібне сито.

Приступимо до приготування тіста. У мисці змішайте куряче яйце та обидва види цукру.

В отриману масу додайте невеликий шматочок м’якого вершкового масла|мастила|, перемішайте.

Далі всипте борошно, що просіює, і розпушувач для тіста. Вимісіть тісто.

Лимон добре помийте гарячою водою, за допомогою дрібної тертки зніміть цедру. Потім видавіть сік. Все це додайте|добавляйте| в тісто і ще раз добре перемішайте масу.

Зберіть тісто в грудку. Якщо маса вийшла дуже м’якою, то можна додати ще трохи борошна.

Для випікання краще всього використовувати роз’ємну форму діаметром приблизно 24 сантиметри. Викладіть тісто у форму і розімніть його руками, сформуйте основу з високими бортами.

Тепер можна переходити до начинки. У ємності змішайте за допомогою занурювального блендера сир, яйця, сметану, м’яке вершкове масло, крохмаль та обидва види цукру.

Сирна маса повинна вийти гладкою, однорідною та густою. Викладіть начинку на основу тесту.

Випікайте пиріг у духовці за 170 градусів протягом години. Начинка після цього в серединці повинна ще трохи тремтіти. Після цього залиште пиріг у вимкненій духовці ще на 20 хвилин.

Вийміть пиріг із форми та залиште його при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.

Далі можна подавати пиріг із сиром до столу або витримати його в холодильнику 3-4 години. Смачного!

Сирний пиріг з яблуками в духовці

Сирний пиріг з яблуками в духовці – можна спекти з нагоди багатого врожаю яблук або просто, коли захотілося чогось смачного. Найкраще вибирати для випічки міцні кисло-солодкі яблука, вони дають найбільш яскравий смак і не перетворюються на пюре при запіканні.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 150 гр.
  • Розпушувач для тесту – 0,5 ч.л.
  • Цукор коричневий – 10 гр.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сир м’який – 130 гр.
  • Яблука – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука добре помийте, зріжте тонким шаром шкірку. Потім розріжте кожен фрукт навпіл, видаліть серцевину і наріжте часточками.

Крок 2. Вершкове масло|мастило| розтопіть на повільному вогні і змішайте з цукром.

Крок 3. Щоб тісто було однорідним, використовуйте для рецепту м’який сир або пасту. Додати сир до збитого масла, збийте до однорідного стану. Далі розбийте курячі яйця, просіяне борошно та розпушувач для тіста, вимісіть однорідне тісто.

Крок 4. Форму застелите пергаментом, викладіть сирне тісто, зверху розкладіть часточки яблук і посипте їх коричневим цукром. Випікайте пиріг за 170 градусів протягом 45 хвилин. Готовність перевірте проколом дерев’яної шпажки.

Крок 5. Готовий пиріг витягніть із форми і дайте йому охолонути. Смачного!

Швидкий заливний пиріг з сиром

Швидкий заливний пиріг із сиром – бюджетний варіант домашньої випічки. Готується він дуже просто, можна швидко спекти пиріг на сніданок до ранкової кави або чаю. Сир краще брати з високим відсотком жирності, тоді випічка буде соковитішою і м’якшою.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сметана – 4 ст.
  • Цукор – 150 гр.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Сир – 200 гр.
  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 200 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Цедра лимонна подрібнена – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Крохмаль – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу увімкніть духовку, щоб прогрітися до 180 градусів. Відміряйте всі продукти за списком.

Крок 2. У миску розбийте три курячі яйця, всипте сіль, 4 столові ложки цукру та збивайте продукти до пишної піни.

Дивіться також:  Пишні оладки на молоці класичні – 10 найкращих рецептів приготування

Крок 3. У збиту пишну масу яєчну додайте сметану і добре перемішайте все ще раз.

Крок 4. Пшеничне борошно змішайте з розпушувачем для тіста. Отриману суміш просійте через сито в миску. Змішати продукти можна міксером, щоб заощадити час.

Крок 5. Сир протріть через сито, щоб начинка вийшла ніжнішою.

Крок 6. До сирної маси додайте ванільний цукор, крохмаль та лимонну цедру, перемішайте.

Крок 7. Вбийте в сирну начинку куряче яйце, перемішайте.

Крок 8. Для випікання пирога візьміть жароміцну форму, змастіть її вершковим маслом і просипте борошном.

Крок 9. У форму влийте половину тесту.

Крок 10. На тісто викладіть сирну масу та розрівняйте її ложкою.

Крок 11. Зверху вилийте тісто, що залишилося. Надішліть форму в духовку і випікайте пиріг 30-35 хвилин.

Крок 12. Коли пиріг буде готовий, вийміть його з|із| форми, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю. Смачного!

Пиріг з сиром та ягодами

Пиріг з сиром та ягодами – незрівнянна легка випічка, яка буде особливо популярна у літній період. Ягоди для пирога можуть бути будь-якими: зібрані у лісі або вирощені на власних грядках. Ніжність сиру та соковитість ягід не дозволять вам обмежитися одним шматочком пирога.

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Олія вершкове – 150 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Для начинки:

  • Сир жирний – 500 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 100 грн.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Ягоди (чорниця, лохина, смородина, журавлина та інші) – 200-300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло для тіста злегка підморозьте, щоб його було зручніше нарізати. У миску просійте борошно пшеничне. Олію натріть на великій тертці або наріжте дрібними кубиками. Додайте масло до борошна і перетріть інгредієнти в дрібну крихту. Потім додайте цукор та куряче яйце, замісіть пластичне тісто. Зберіть його в грудку, оберніть у харчову плівку і заберіть у холодильник на півгодини.

Крок 2. Сир протріть через сито, змішайте його зі сметаною, яйцями та цукром. Для змішування продуктів використовуйте міксер або занурювальний блендер.

Крок 3. Для випічки візьміть роз’ємну жароміцну форму діаметром 21 сантиметр, покладіть в неї охолоджене тісто. Розімніть його руками та сформуйте основу для пирога з високими бортиками 4-5 сантиметрів.

Крок 4. На тісто вилийте начинку сиру і розсипте зверху ягоди.

Крок 5. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати пиріг протягом 35 хвилин. Коли пиріг буде готовий, трохи остудіть його у формі, потім вийміть та подавайте з чаєм. Смачного!

Насипний пиріг з сиром у духовці

Насипний пиріг із сиром у духовці – пиріг із певною технологією приготування. А сирна начинка запікається, ніби між двома шарами пісочного тіста. У начинку завжди можна додати ягоди на смак, сухофрукти або кокосову стружку, тоді ви отримаєте оригінальніший смак.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти :

  • Яйця курячі С1 – 2 шт.
  • Пудра цукрова – для декору.
  • Сир жирний – 400 гр.
  • Олія вершкове – 130 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 300 гр.
  • Сіль кухонна – на кінчику ножа.
  • Розпушувач для тесту – 10 гр.
  • Цедра лимонна подрібнена – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сир для начинки протріть через дрібне сито, щоб маса стала одноріднішою. Розбийте до сиру курячі яйця, всипте 160 грамів звичайного цукру і 10 грамів ванільного, викладіть також подрібнену лимонну цедру. Все добре перемішайте вилкою.

Крок 2. Далі візьмемося тестом для насипного пирога. У мисці змішайте просіяне борошно, цукор, що залишився, сіль і розпушувач для тіста.

Крок 3. Охолоджене вершкове масло наріжте кубиками якомога дрібніше. Додайте до олії борошняну суміш і перетріть інгредієнти пальцями, щоб вийшла дрібна крихта. Форму для випікання діаметром 22 сантиметри змастіть олією або застелите пергаментом.

Крок 4. У форму викладіть половину отриманої борошняної крихти, злегка придавіть пальцями, щоб вийшов щільний шар. Зверху викладіть сирну масу, розрівняйте її лопаткою.

Крок 5. Крихту, що залишилася, розсипте поверх сирного шару. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах протягом 35-40 хвилин до золотистої скоринки.

Крок 6. Готовий пиріг залиште хвилин на 20 у формі, щоб він трохи охолонув. Потім вийміть його з|із| форми, посипте цукровою пудрою і подавайте на стіл до чаю. Смачного!

Сирний пиріг з вишнею

Сирний пиріг з вишнею – не тільки смачна, але й дуже соковита випічка. Пироги з начинкою сиру печуть по всьому світу на різний манер і називають їх по-різному. Ми пропонуємо приготувати щось середнє між російською ватрушкою та французьким сирним кексом.

Дивіться також:  Печенковий торт з курячої печінки - 10 рецептів приготування з морквою та цибулею

Час приготування – 80 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти :

  • Олія вершкове м’яке – 100 гр. + для змащування форми
  • Цукор – 100 гр.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 300-350 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач для тесту – 10 гр.

Для начинки:

  • Сметана – 200 грн.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вишня (свіжа чи заморожена) – 350 гр.
  • Сир – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Викладіть всі необхідні продукти, щоб вони були під рукою. Вершкове масло має трохи підтанути.

Крок 2. Зі свіжої вишні витягніть кісточки, а якщо використовуєте заморожену, то залийте її хвилин на 15 теплою водою.

Крок 3. М’яке вершкове масло разом із цукром розітріть у мисці.

Крок 4. В отриману масу розбийте курячі яйця, перемішайте віночком.

Крок 5. Далі всипте розпушувач для тіста і просіяне пшеничне борошно. Спочатку перемішайте продукти віночком.

Крок 6. А коли маса стане щільною, переходьте на ручний заміс.

Крок 7. З вишні злийте воду і залиште ягоди в друшляку, щоб стекла рідина.

Крок 8. Форму змастіть вершковим маслом. Викладіть в неї тісто і розподіліть пальцями його по дну і стінкам. Увімкніть духовку, щоб прогрітися до 190 градусів.

Крок 9. В окремій мисці змішайте сир із цукром та сметаною.

Крок 10. У сирну масу викладіть вишню, акуратно перемішайте начинку.

Крок 11. Сирну начинку викладіть на основу з тіста, розрівняйте її лопаткою.

Крок 12. Надішліть форму в духовку і запікайте пиріг протягом 45-60 хвилин.

Крок 13. Перед тим, як подати десерт до чаю, трохи остудіть його та розріжте на порції. Смачного!

Ніжний пиріг з яблуками та сиром

Ніжний пиріг з яблуками та сиром – легкий, у міру солодкий та простий у приготуванні. Якщо гості на порозі або виник раптовий порив щось спекти, рецепт точно буде, до речі. Найніжніша текстура сирної начинки та аромат яблук не дають встояти від спокуси відразу ж спробувати пиріг.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти :

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 1,5 ст.
  • Цукор – 5 ст.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Сметана жирна – 4 ст.
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 0,5 ч.л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сіль кухонна – 2 тріски.

Процес приготування:

Крок 1. М’яке масло змішайте зі сметаною.

Крок 2. До масляної маси додайте 4 столові ложки цукру та пару щіпок солі. Добре все перемішайте.

Крок 3. Всипте в миску розпушувач для тіста, знову добре розмішайте масу.

Крок 4. Просійте через сито борошно пшеничне і вимісіть руками пластичне щільне тісто.

Крок 5. В окремій мисці змішайте сир, звичайний та ванільний цукор. Цукор можна додати більше, якщо ви любите солодку випічку. Також розбийте до сиру куряче яйце.

Крок 6. Тісто викладіть у жароміцну форму і розімніть його руками. У вас має вийти основа для пирога з високими бортами. Ми використовуємо форму розміром 26 на 15 сантиметрів.

Крок 7. Яблука промийте і натріть на тертці з великими отворами. Стружку викладете на основу із пісочного тіста.

Крок 8. На яблучний шар викладіть сирну масу, розрівняйте її ложкою.

Крок 9. Випікайте сирний пиріг у духовці за 180 градусів протягом 35-40 хвилин. Пиріг трохи осудіть перед тим, як подати до чаю чи кави. Смачного!

Дуже смачний пиріг на листковому тісті

Дуже смачний пиріг на листковому тісті – це найшвидший спосіб приготувати випічку. Листкове тісто найкраще використовувати вже готове, заморожене, його легко можна знайти у продуктовому магазині. Задоволення від чаювання гостям та вашим домочадцям гарантовано.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти :

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Сир – 450 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 4 ст.
  • Родзинки без кісточок – 4 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбийте та відокремте білки від жовтків. Викладіть у миску сир, перетріть його з жовтками та цукром.

Крок 2. Білки збийте міксером до стійких піків.

Крок 3. Змішайте сирну масу із збитими білками. Родзинки помийте гарячою водою, просушіть і додайте начинку.

Крок 4. Тісто розморозьте та розкотіть пласт на рівній поверхні.

Крок 5. Потім по листковому тесту розподіліть начинку сиру рівномірним шаром.

Крок 6. Далі тісто згорніть рулетом і закріпіть край. Наколи рулет зверху виделкою.

Крок 7. Поверхню пирога змастіть жовтком.

Крок 8. Випікайте пиріг при 200 градусах протягом півгодини. Пиріг на листковому тесті з начинкою сиру подавайте після того, як він трохи охолоне. Смачного!

Дивіться також:  Млинці на молоці з окропом - 8 рецептів тонких заварних млинців з дірочками

Пиріг «Сльози ангела» з сиром

Пиріг «Сльози ангела» з сиром – оригінальний десерт із ніжним смаком. Таку назву випічка отримала за рахунок появи карамельних крапель на поверхні після остигання, виходить такий своєрідний натуральний декор. Приготувати таке частування ні в кого не важко.

Час приготування – 1,5 год.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти :

  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 170 гр. + для посипання
  • Олія вершкове – 90 гр. + для змащування форми
  • Цукор – 60 гр.
  • Йогурт грецький – 30 грн.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Жовток – 1 шт.
  • Бобові – для вантажу.

Для начинки:

  • Сир жирний – 0,5 кг.
  • Сметана – 100 грн.
  • Жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Для меренги:

  • Білки – 4 шт.
  • Пудра цукрова – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці змішайте всі сухі продукти: борошно, що просіює, цукор і розпушувач для тіста. Далі наріжте кубиками вершкове масло|мастило| і додайте в миску. Можна розтерти продукти в крихту руками чи вилкою, як вам зручно. В отриманій крихті зробіть поглиблення, викладіть жовток і йогурт, замісіть однорідне тісто.

Крок 2. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і просипте борошном. Тісто розімніть пальцями і зробіть основу для пирога з високими бортами близько 4 сантиметрів. Основу з тіста наколіть вилкою, зверху покладіть пергамент, висипте бобові та рівномірно розподіліть їх по всій площі.

Крок 3. Випікайте основу в духовці за 180 градусів протягом 15 хвилин. Після цього приберіть пергамент із вантажем і випікайте ще 10 хвилин.

Крок 4. Сир викладіть у миску, пробийте його занурювальним блендером або протріть через сито. У сирну масу додайте жовтки, обидва види цукру, сметану та крохмаль. Все добре перемішайте.

Крок 5. Сирну начинку викладіть на корж-основу. Температуру в духовці зменшіть до 160 градусів. Випікайте пиріг протягом 25-30 хвилин, щоб сирна начинка стала щільною.

Крок 6. За 5 хвилин до закінчення випікання збийте білки. Спочатку працюйте на невеликих оборотах, поступово збільшуючи їх. Не припиняючи збивати висипте цукрову пудру, в результаті у вас має вийти пишна маса.

Крок 7. Вийміть пиріг із духовки. За допомогою кондитерського мішка на поверхню розподіліть збиту білкову масу. Поверніть пиріг до духовки ще на 15 хвилин. Меренга має стати світло-коричневого кольору.

Крок 8. Готовий пиріг накрийте тарілкою і залиште на 2 години, цей час він охолоне і на поверхні виступлять карамельні крапельки. Пиріг «Сльози ангела» готовий. Смачного!

Пиріг із сиром на дріжджовому тісті в духовці

Пиріг із сиром на дріжджовому тісті в духовці відмінно підходить для затишного чаювання в колі близьких. Випічка виходить м’якою, пампушка з глянсовою скоринкою. Сир для начинки краще брати з більшим відсотком жирності, щоб вона була соковитішою і ніжнішою.

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти :

  • Молоко – 100мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 3-4 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Дріжджі сухі – 7 грн.
  • Кефір – 100 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Сир – 0,5 кг.
  • Сметана – 2 ст.
  • Жовтки – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці на повільному вогні розтопіть маргарин, але не доводьте масу до кипіння.

Крок 2. В окремій мисці в теплому молоці розчиніть сухі дріжджі, додайте до них звичайний і ванільний цукор, а також кілька столових ложок борошна пшеничного. Опару залиште у теплому місці на 20 хвилин.

Крок 3. У опару, що підійшла, додайте кефір кімнатної температури, топлений маргарин, сіль і борошно, що залишилося. Замісити тісто.

Крок 4. Тісто має бути м’яким та однорідним, залиште його в теплі на годину для зростання.

Крок 5. Більшу частину тіста розкотіть на рівній поверхні. З шматка, що залишився, зробіть бортик, а краї пласта наріжте на частини, щоб у результаті вийшов красивий фігурний край у пирога.

Крок 6. Далі смужки, що вийшли по краю, через одну підніміть і покладіть на борт.

Крок 7. У мисці з’єднайте сир, з половиною склянки цукру, ванільним цукром, жовтком та сметаною. Начинка повинна вийти однорідною, злегка рідкою.

Крок 8. Окремо змішайте сметану та жовток.

Крок 9. На основу з дріжджового тіста викладіть начинку сиру, зверху влийте сметанну заливку. За бажання по поверхні пирога можна зробити гарні прикраси із тіста.

Крок 10. Випікайте пиріг у духовці за 180 градусів протягом 40 хвилин. Пишний і рум’яний дріжджовий пиріг із сиром подавайте до чаю, коли він охолоне. Смачного!

Прокрутка до верху