Пиріг з вишнею в духовці – 10 простих рецептів приготування вишневого пирога

Пиріг з вишнею в духовці – це дуже смачна, соковита та ароматна випічка для вашого свята чи сімейного чаювання. Приготувати такі ласощі можна різними способами. Найкращі варіанти ми зібрали у перевіреній добірці із десяти простих рецептів приготування вишневого пирога з покроковими фотографіями.

Простий пиріг з вишнею в духовці

Простий пиріг з вишнею в духовці – це ароматна та соковита випічка, яка добре виглядатиме як на домашньому, так і святковому столі. Готовий пиріг вийде привабливим, рум’яним та апетитним. Ласощі ідеально поєднуються з гарячими напоями, соками, компотами.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Вишня – ½ кг
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Олія вершкове – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце куряче – 4 шт. (С0)
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Для випікання:
  • Олія вершкове – 15 гр.
  • Манна крупа – 2 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з вишнею в духовці? Відбираємо півкілограма свіжої стиглої вишні. Обдаємо її під водою, видаляємо гілочки і приступаємо до видалення кісточок. Робимо це обережно, щоб максимально зберегти привабливу круглу форму ягоди. Зручно це зробити за допомогою зубочистки чи шпильки.

Вибираємо місткий посуд із високими бортиками. Занурюємо сюди розм’якшене вершкове масло та цукровий пісок. Збиваємо продукти міксером – потрібно отримати пишну маслянисту масу.

У цю вершкову заготовку по черзі розбиваємо курячі яйця і продовжуємо працювати міксером. Також на цьому етапі додаємо щіпку солі та ароматний ванілін.

Таким чином, вводимо всі чотири яйця і на виході отримуємо найніжнішу однорідну масу.

Доповнюємо заготівлю просіяним пшеничним борошном з розпушувачем. Збиваємо, поки не отримаємо однорідне тісто і не розіб’ємо всі сухі грудочки.

Рекомендуємо підготувати посуд для випікання. Промазуємо її разом із бортиками вершковим маслом і злегка обсипаємо манною крупою.

У підготовлений посуд вливаємо готове тісто. По всій поверхні рівномірно розподіляємо свіжі, очищені від кісточок вишні. Якщо ваші ягоди кислі, зверху можете обсипати їх цукром. Досить однієї-двох столових ложок.

Відправляємо десерт у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Невелика хитрість: якщо пиріг помітно зарум’янився, а всередині ще сирий, то знизите температуру духовки до 150 градусів.

Готовий рум’яний пиріг обережно дістаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою, але це на ваш розсуд.

Простий пиріг з вишнею в духовці готовий. Розрізайте випічку на шматочки і скоріше пробуйте!

Пісочний пиріг з вишнею в духовці

Пісочний пиріг з вишнею в духовці – це неймовірно смачні ласощі, що тануть в роті, які стануть прикрасою і головними ласощами вашого чаювання, святкового столу. Така випічка порадує не лише цікавим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 360 грн.
  • Вода – 5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія вершкове 82,5% – 220 гр.

Для начинки:

  • Вишня – 0,7 кг.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.л.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти, вказані у нашому списку.
  2. Нам знадобиться 700 г вишні. Можна використовувати свіжу чи заморожену.
  3. На робочу поверхню викладаємо кубики вершкового масла, засипаємо їх сіллю і борошном, що просіює.
  4. Починаємо рубати вершкове масло|мастило| з|із| мукою|борошном| до отримання дрібної крихти.
  5. Як тільки ваша крихта почне склеюватися в грудки при стисканні руками, можна вливати воду.
  6. Воду додаємо по одній столовій ложці і відразу ж добре вимішуємо. Після цього тісто готове. Закриваємо його харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 60 хвилин.
  7. Якщо використовуємо заморожену вишню, її обов’язково розморожуємо і відкидаємо на сито. Свіжу вишню обов’язково очищаємо від кісточок.
  8. У невеликій ємності проварюємо ягоди з цукром до виділення соку та утворення сиропу.
  9. Далі додаємо крохмаль і корицю, добре все розмішуємо і варимо кілька хвилин, не даючи закипіти начинці. Варимо до загусання та прибираємо з плити.
  10. Підготовлене тісто ділимо на дві частини і кожну розгортаємо в тонкий пласт.
  11. У глибоку форму для випікання викладаємо один пласт і формуємо з тіста бортики. Виливаємо сюди нашу ягідну начинку.
  12. Закриваємо начинку другим пластом тіста і щільно з’єднуємо по краях. По центру робимо проколи для виходу пари. Відправляємо частування в розігріту до 220 ° духовку на 35 хвилин.
  13. Пісочний пиріг з вишнею в духовці готовий. Ділите на порції та пригощайтеся!

Заливний пиріг з вишнею на сметані

Заливний пиріг з вишнею на сметані – це неймовірно смачне, соковите та ароматне частування для сімейного чаювання або святкового столу. Такі ласощі дуже просто і легко готуються. Обов’язково зберігайте наш кулінарний задум і приступайте до цікавого процесу!

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Дивіться також:  Біляші на дріжджовому тесті на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вишня – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сметана – 200 грн.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 7 гр.

Процес приготування:

  1. У глибокий місткий посуд відправляємо курячі яйця та цукор, збиваємо все за допомогою міксера до повної однорідності. потрібно одержати пишну білу масу.
  2. Далі в цю яєчну масу відправляємо ароматний цукор з ваніллю, розпушувач, сметану, розтоплене та охолоджене вершкове масло. Його попередньо прогріваємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
  3. Розмішуємо заготовку і занурюємо сюди борошно, попередньо просіявши її і позбавивши грудочок. Приєднуємо сухий продукт до загальної маси поступово і весь цей час розмішуємо.
  4. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом та виливаємо сюди наше заливне тісто.
  5. Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Свіжу обов’язково очищаємо від кісточок. Далі підготовлені ягоди з’єднуємо з крохмалем і обережно розмішуємо.
  6. Розподіляємо підготовлені ягоди по нашій заливній основі.
  7. Ставимо вишневий десерт у розігріту до 180 ° духовку. Орієнтовний час випікання – 45 хвилин.
  8. Заливний пиріг з вишнею на сметані готовий. Нарізайте ласощі та подавайте до столу!

Пиріг з вишнею та сиром у духовці

Пиріг з вишнею і сиром у духовці відрізняється особливою ніжністю, легкістю та дивовижною соковитістю. Крім того, випічка виходить привабливою та апетитною у розрізі. Ваші гості будуть у захваті. Відмінна ідея для сімейних посиденьок та святкових вечорів.

Час готування – 2 години

Час приготування – 35 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 190 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Для начинки:

  • Вишня – 400 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль – 2,5 ст.л.

Для крихти:

  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Стружка кокосова – 80 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 150 гр.

Процес приготування:

  1. У глибокий місткий посуд викладаємо м’яке, злегка підтале вершкове масло і посипаємо його цукром.
  2. Обидва продукти розтираємо один з одним до отримання однорідної ніжної маси.
  3. Занурюємо в олійну заготовку один яєчний жовток і знову розмішуємо.
  4. Прямо в цю миску просіюємо борошно з розпушувачем.
  5. Вимішуємо весь вміст миски за допомогою лопатки до отримання дрібної крихти. Далі отриману крихту скочуємо в щільну кулю і розкочуємо її.
  6. Отримане тісто викладаємо у форму для випікання з бортиками. Тісто також акуратно розподіляємо по бортах. Таку конструкцію з тестом усередині прибираємо в холодильник, поки готуємо начинку.
  7. Для начинки нам знадобиться містка ємність. До неї відправляємо сир, курячі яйця, крохмаль, цукор-пісок та ванільний цукор.
  8. Всі продукти для прискорення процесу подрібнюємо блендером.
  9. Займемося приготуванням привабливої ​​крихти для покриття пирога. У місткий посуд відправляємо стружку кокосу та цукровий пісок.
  10. Сюди ж занурюємо вершкове масло, що злегка підтало, і інтенсивно все розтираємо між собою.
  11. У цю заготовку просіюємо борошно.
  12. Розтираємо всі інгредієнти до утворення дрібної привабливої ​​крихти.
  13. З вишні прибираємо всі кісточки та зливаємо зайвий сік. Потім обвалюємо її в крохмалі.
  14. З холодильника дістаємо форму із основою з тіста. Сюди викладаємо наші підготовлені ягоди.
  15. Заливаємо ягідний шар сирної маси.
  16. Посипаємо наше частування апетитною крихтою.
  17. Ставимо заготовку в розігріту до 180 ° духовку на 50 хвилин.
  18. Пиріг з вишнею та сиром у духовці готовий. Оцінюйте ідею домашньої випічки!

Дріжджовий пиріг з вишнею в духовці

Дріжджовий пиріг з вишнею в духовці виходить дуже пишним, рум’яним і неймовірно соковитим усередині. Така апетитна домашня випічка ідеально поєднується з гарячим чаєм, улюбленими компотами та іншими напоями. Цікавий у приготуванні пиріг, точно стане одним із ваших улюбленців.

Час готування – 2 години 40 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вишня – 0,5 кг.
  • Дріжджі свіжі – 50 грн.
  • Борошно – 300 грн.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Олія вершкове – 200 гр.

Процес приготування:

  1. У глибоку ємність вливаємо трохи підігріте молоко. Сюди ж руками кришимо свіжі дріжджі і добре все розмішуємо. Доповнюємо опару кількома ложками цукру та борошна, що просіює. Забираємо в тепле місце, поки не утвориться помітна дріжджова шапка.
  2. Через час в цю заготовку опускаємо вершкове масло, що злегка підтало, активно все розмішуємо і прибираємо на 10 хвилин.
  3. Промиваємо необхідну кількість ягід і акуратно виймаємо з них кісточки. Зручно це робити за допомогою зубочистки.
  4. У підготовлену опару розбиваємо курячі яйця, добре все розмішуємо.
  5. Через 15 хвилин в основну заготовку викладаємо решту цукру і ваніліну. Досипаємо борошно, що залишилося, і замішуємо однорідне м’яке тісто. Воно вийде рідким.
  6. Занурюємо тісто у форму для випікання.
  7. По всій поверхні сирого пирога розкладаємо підготовлені ягоди. Залишаємо заготовку в теплому місці, поки тісто не збільшиться в обсязі.
  8. Ставимо форму зі вмістом у прогріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.
  9. Дріжджовий пиріг з вишнею в духовці готовий. Нарізайте та пригощайтеся!
Дивіться також:  Пишні оладки на молоці класичні – 10 найкращих рецептів приготування

Листковий пиріг з вишнею

Листковий пиріг з вишнею – це проста у виконанні і при цьому дуже цікава ідея для вашого свята або домашнього столу. Пропонуємо здивувати всіх та приготувати апетитний, неймовірно привабливий пиріг з ягодами за нестандартним рецептом. Як це зробити, читайте у рецепті нижче.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 300 гр.
  • Вишня – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра для прикраси.

Процес приготування:

  1. Перед початком готування обов’язково розморозимо листкове тісто. Далі його злегка розкочуємо і розрізаємо на довгі смуги. Оптимальна ширина – 8 см, довжина – 20-25 см.
  2. Кожну смугу дріжджового листкового тіста посипаємо крохмалем і ряд викладаємо підготовлені вишні. Вишні заздалегідь промиваємо, видаляємо їх кісточки і обсушуємо.
  3. Вишню на тісті обсипаємо звичайним білим цукром.
  4. З’єднуємо краї тіста, закриваючи вишню. Таким чином ми отримуємо привабливі ковбаски.
  5. У форму для випікання викладаємо наші ковбаски по спіралі. Таким чином, ми формуємо оригінальний пиріг.
  6. Забираємо нашу цікаву заготовку в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.
  7. Даємо готовій випічці трохи охолонути, витягаємо з форми і прикрашаємо цукровою пудрою.
  8. Листковий пиріг з вишнею готовий. Скоріше спробуйте!

Простий пиріг із замороженою вишнею в духовці

Простий пиріг з замороженою вишнею в духовці – це напрочуд смачні і соковиті ласощі, які стануть прикрасою і головними ласощами вашого чаювання, святкового столу. Така випічка порадує не лише цікавим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 130 мл.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Вишня заморожена – 200 грн.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 год.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Пудра цукрова для прикраси.

Процес приготування:

  1. Беремо два курячі яйця і акуратно поділяємо їх на білки та жовтки. Білки можна відразу відправити у високу склянку, в якій зручно буде збивати продукт.
  2. До білків відправляємо трохи солі.
  3. Далі приступаємо до роботи з міксером. Білки необхідно збити до утворення пишної міцної піни.
  4. Вказану кількість цукру висипаємо в глибокий місткий посуд.
  5. До цукру відправляємо яєчні жовтки.
  6. Обидва інгредієнти добре розтираємо до отримання однорідної жовтої маси.
  7. Також до жовтків відправляємо соду, гашену оцтом.
  8. Вимірюємо потрібну кількість молока.
  9. Виливаємо молоко до заготівлі із жовтків. Активно розмішуємо.
  10. Тепер відміряємо необхідну кількість манної крупи.
  11. Крупу також відправляємо до жовтків і ще раз добре все розмішуємо за допомогою лопатки.
  12. Потім відміряємо вказану в списку кількість борошна, що просіює.
  13. У нашу заготівлю з жовтків всипаємо її, розмішуємо до повної однорідності тіста.
  14. Приєднуємо нашу білкову масу.
  15. Білкову масу важливо втручати акуратно, легкими рухами знизу нагору.
  16. Вибираємо відповідну форму для випікання, краще використовувати силіконову. Її можна злегка обмазати олією.
  17. Переливаємо у цю форму наше тісто.
  18. Вимірюємо заморожену вишню. Розморожувати її не потрібно.
  19. Прямо в замороженому вигляді ягоди розкладаємо на наш тест.
  20. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.
  21. Через вказаний час акуратно дістаємо заготовку з форми та перекладаємо на тарілку для подачі.
  22. Прикрашаємо випічку цукровою пудрою.
  23. Простий пиріг із замороженою вишнею в духовці готовий. Ділить на порції!

Вишневий заливний пиріг на кефірі.

Вишневий заливний пиріг на кефірі – це нескладна у виконанні випічка, яка вразить усіх своїм цікавим смаком, апетитним виглядом і соковитістю. Приємна ягідна кислинка у поєднанні з ніжним солодким тестом – це те, що потрібно для вашого чаювання у сімейному колі.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 грн.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 250 мл.
  • Розпушувач тесту – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Вишня – 330 гр.
  • Масло вершкове – для змащування форми.
  • Пудра цукрова для прикраси.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. У глибоку містку ємність занурюємо курячі яйця, доповнюємо їх звичайним цукром та ароматним ванільним. Сюди ж всипаємо щіпку солі.
  2. Усі продукти необхідно активно перешкодити ручним віночком.
  3. Після цих маніпуляцій вливаємо гранований стакан кефіру і знову працюємо віночком.
  4. Просіюємо у вміст борошно з розпушувачем для тесту.
  5. Активно розмішуємо віночком, поки не отримаємо ніжну густу масу без жодної грудочки.
  6. Форму для випікання найкраще застелити пергаментом та промазати вершковим маслом.
  7. У цю підготовлену форму виливаємо наше ніжне та привабливе тісто.
  8. По тесту розкладаємо вишню. Її можна використовувати у замороженому чи свіжому вигляді. Кісточки обов’язково прибираємо.
  9. Відправляємо наш десерт випікатися протягом 45 хвилин за оптимальної температури 180°. У процесі випікання готовність пирога можна перевіряти за допомогою дерев’яної палички.
  10. Заливний вишневий пиріг на готовий кефір. Можна різати на порції та пробувати!
Дивіться також:  Млинці на молоці з окропом - 8 рецептів тонких заварних млинців з дірочками

Шоколадний пиріг з вишнею

Шоколадний пиріг з вишнею виходить дуже пишним рум’яним та неймовірно смачним. Така апетитна домашня випічка ідеально поєднується з гарячим чаєм, фруктовими компотами та іншими напоями. Цікавий у приготуванні пиріг точно стане одним із ваших улюблених десертів.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 120 гр.
  • Яєчні білки – 150 гр.
  • Яєчні жовтки – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Шоколад гіркий – 70 грн.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Пудра цукрова – для декору.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Для начинки:

  • Вишня б/к – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі продукти з нашого списку. Яєчні жовтки попередньо відокремлюємо від білків так, як вам найбільше зручно.
  2. Далі можна приступати до приготування начинки. У зручній ємності вимішуємо крохмаль із цукровим піском.
  3. Вишню перекладаємо в сотейник чи невелику каструлю. Сюди ж відправляємо суміш із цукру та крохмалю. Добре все розмішуємо.
  4. Всю заготівлю ставимо на помірний вогонь і уварюємо до утворення сиропу та загусання. При варінні ягоди з іншими компонентами важливо постійно її розмішувати.
  5. У глибоку ємність відправляємо яєчні жовтки та одну третину цукру.
  6. Жовтки з цукром збиваємо міксером близько 5 хвилин, доки не утворюється пишна маса.
  7. Окремо збиваємо яєчні білки. Їх також занурюємо у глибоку ємність, бажано з високими бортами.
  8. Починаємо збивати білки на низькій швидкості міксера, поступово збільшуючи її. Нам необхідно отримати стійкі піки.
  9. Далі білкову масу перекладаємо в заготівлю із жовтками.
  10. Акуратно перемішуємо дві складові лопаткою. Важливо робити це обережно, щоб білки не осіли.
  11. Окремо вимішуємо муку|борошно| з какао і всю цю суміш просіюємо в нашу заготівлю.
  12. Продовжуємо все акуратно розмішувати лопаткою, щоб не осіли білки.
  13. В кінці додаємо подрібнений гіркий шоколад і втручаємо його в тісто.
  14. Форму для випікання можна застелити пергаментом та промазати вершковим маслом. Виливаємо половину нашого шоколадного тіста.
  15. На це тісто поступово розкладаємо підготовлені ягоди.
  16. Ягідний шар заливаємо тестом, що залишився.
  17. Відправляємо наше частування в розігріту до 175 ° духовку на 45 хвилин, періодично можна заглядати в духовку і перевіряти готовність за допомогою зубочистки.
  18. Готову випічку акуратно перекладаємо на решітку та остуджуємо.
  19. Прикрашаємо наші ласощі цукровою пудрою.
  20. Шоколадний пиріг з вишнею готовий. Подавайте частування до столу!

Відкритий пиріг з вишнею в духовці.

Відкритий пиріг з вишнею в духовці відрізняється особливим смаком, легкістю та дивовижною соковитістю. Крім того, випічка виходить привабливою та апетитною. Ваші гості та близькі будуть у захваті. Відмінна ідея для сімейних посиденьок та святкових вечорів.

Час готування – 2 години 10 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Вишня – 0,6 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 50 грн.
  • Цукор-пісок – 100 гр. + 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Крохмаль картопляний – 3 ст.л.
  • Кориця мелена – до смаку.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти, вони позначені у списку вище.
  2. Пропускаємо муку через сито і доповнюємо її двома столовими ложками цукрового піску, сіллю та розпушувачем тіста.
  3. Доповнюємо сухі продукти шматочками вершкового масла та ретельно все розтираємо до отримання дрібної крихти. Всі продукти для зручності можна просто посікти ножем.
  4. В отриману крихту розбиваємо куряче яйце та приєднуємо сметану.
  5. Розмішуємо масу та отримуємо липке м’яке тісто. Скочуємо його в кулю і прибираємо в холодильник на 40 хвилин.
  6. Охолоджене тісто тонко розкочуємо та розміщуємо у формі з бортиками. Із тіста також обов’язково формуємо бортики.
  7. Форму з тестом спершу прибираємо охолоджуватися на 30 хвилин просто ставимо в холодильник. Після цього робимо проколи виделкою і цю основу випікаємо 15 хвилин при температурі 180°.
  8. Для начинки промиваємо вишню та видаляємо з ягід кісточки.
  9. Підготовлену вишню перемішуємо зі 100 г цукру і корицею. Також додаємо до ягід крохмаль і ще раз все розмішуємо. Це все прогріваємо на слабкому вогні до утворення сирого густого сиропу з ягодами, до кипіння не доводимо.
  10. З духовки дістаємо нашу основу та вливаємо сюди ягідний сироп.
  11. Відправляємо частування в духовку ще на 20 хвилин, а потім акуратно витягаємо з форми.
  12. Відкритий пиріг з вишнею в духовці готовий. Частуйтесь!