Пиріжки на кефірі в духовці – 10 смачних рецептів

Пиріжки на кефірі в духовці – це пишна і смачна страва, яка може бути як ситним перекусом, так і відмінним полуденком. При замісі тесту з використанням кисломолочних продуктів, основа завжди виходить неймовірно пишною та м’якою, а для начинки можна використовувати величезну кількість інгредієнтів: починаючи яблуками та закінчуючи попередньо приготованим картопляним пюре. Виходячи з вищесказаного, сідайте зручніше і вибирайте рецепт до душі!

Тістечка на кефірі в духовці, як пух

Пиріжки на кефірі в духовці як пух можна приготувати і без додавання дріжджів, що значно скорочує час приготування. Як начинка пропонуємо вам спробувати класичне поєднання: білокачанну капусту зі спеціями та засмажкою – пальчики оближеш!

Інгредієнти:

12 шт.

  • Кефір – 200 мл.
  • Олія – ​​90 мл.
  • Мука – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Розпушувач – 6 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.л.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​для смаження
  • Олія вершкове – за смаком

Процес приготування:

Пиріжки на кефірі в духовці готуються швидко та просто. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на робочу поверхню.

У миску відправляємо кефір, сіль, цукровий пісок та олію.

Підсипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач.

Вимішуємо м’яке тісто, що не прилипає до долонь – накриваємо серветкою і даємо відпочити близько півгодини.

Не гаючи часу, готуємо начинку: подрібнюємо моркву з цибулею і пасеруємо овочі на розігрітій олії до м’якості та легкого рум’янцю.

До овочів висипаємо тонко нашатковану капусту, солимо і перчимо – гасимо до бажаної текстури інгредієнтів.

Вміст сковороди заправляємо вершковим маслом для соковитості.

Далі тісто поділяємо на 10-14 сегментів.

Шматочки розплющуємо в коржики, кладемо начинку і скріплюємо краї.

Деко змащуємо маслом і викладаємо напівфабрикати швом вниз, змащуємо сумішшю з молока та жовтка.

Випікаємо в духовці 25 хвилин|мінути| при 180 градусах і остуджуємо на решітці.

Тістечка на кефірі готові! Подаємо до столу та знімаємо пробу. Смачного!

Дріжджові пиріжки на кефірі в духовці

Дріжджові пиріжки на кефірі в духовці з соковитою начинкою з вишні – це десерт, доступний кожному, який скрасить, як чаювання, так і стане для вас ситним сніданком або перекушуванням. З’ївши кілька таких рум’яних пиріжків, ви ще довго не відчуєте голоду.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Кефір – ½ ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Дріжджі сухі – ч.л.
  • Борошно – 2 ст.

Для начинки:

  • Вишня – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Додатково:

  • Олія соняшникова – 1 ч.л.
  • Вода – 40 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність переливаємо теплий кефір, додаємо дріжджі, сіль та цукровий пісок.

Крок 2. Мішаємо і вводимо 2 столові ложки борошна, що просіює.

Крок 3. Помішуючи, вливаємо розбите яйце.

Крок 4. Продовжуючи працювати віночком, доповнюємо суміш розтопленим вершковим маслом.

Крок 5. Висипаємо решту борошна.

Крок 6. Чистими та сухими руками замішуємо тісто.

Крок 7. Грудку прикриваємо лляною серветкою і прибираємо в тепле приміщення на 30-40 хвилин для підйому.

Крок 8. Після закінчення зазначеного часу розділяємо основу на рівні за розміром шматочки.

Крок 9. Кульки тіста притискаємо до поверхні, на середину кладемо ягоди без кісточок, присипаємо цукром і скріплюємо краї.

Крок 10. Викладаємо заготовки на лист з олією швом вниз і випікаємо в духовці 20-30 хвилин при 190 градусах.

Крок 11. Гарячі пиріжки змащуємо розчином із води та цукру – остуджуємо.

Крок 12. Дегустуємо та насолоджуємось. Смачного!

Пиріжки на кефірі без дріжджів у духовці

Пиріжки на кефірі без дріжджів у духовці може приготувати кожен і приємно здивувати всіх членів сім’ї. Прочитавши цей рецепт, ви дізнаєтеся, як швидко і просто спекти апетитні та золотаві пиріжки з великою кількістю соковитої начинки, що складається з м’яса та добавок.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 14.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Кефір 3,2% – 1 ст.
  • Борошно – 3,5 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія вершкове – 100 гр.
Дивіться також:  Молочні коржики – 7 рецептів з дитинства за ГОСТУ

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Зелень рубленая – 2 ст.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кефір – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції для м’яса – до смаку.
  • Вершки 33% – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з тіста: гасимо соду в кефірі і додаємо розм’якшене вершкове масло, сіль, 1 білок і 1 яйце. Помішуючи, висипаємо муку|борошно| і вимішуємо до гладкості. Затягуємо плівкою на 20-30 хвилин, а потім ділимо на невеликі сегменти.

Крок 2. Для начинки фарш змішуємо з кубиками цибулі, зеленню, часником, пропущеним через прес, кефіром, сіллю та улюбленими приправами.

Крок 3. Шматочки тіста перетворюємо на коржики завтовшки 3-4 міліметри, у центр викладаємо по столовій ложці начинки і з’єднуємо краї, залишаючи в середині невеликий отвір для виходу пари.

Крок 4. Напівфабрикати поміщаємо на лист з пергаментом і промазуємо верхівки сумішшю зі столової ложки вершків і жовтка.

Крок 5. Готуємо ароматну страву в духовці протягом 25-30 хвилин (180 градусів). Готуйте та отримуйте задоволення!

Пиріжки на кефірі з картоплею в духовці

Пиріжки на кефірі з картоплею в духовці – це апетитна і ситна страва, яка підкорює своїм оригінальним і яскравим смаком, що супроводжується приємним ароматом, який заповнить весь ваш будинок, ще в той момент, коли напівфабрикати підрум’янюватимуться в духовці.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Кефір – 200 мл.
  • Олія – ​​100 мл.
  • Мука – 480 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Швидкодіючі дріжджі – 11 гр.

Для начинки:

  • Картопля – 700 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У товстостінну каструлю виливаємо олію та кефір – злегка нагріваємо.

Крок 2. Теплий розчин переливаємо в ємність і висипаємо цукровий пісок із сіллю.

Крок 3. Просіюємо борошно (400 г) гіркою і в центрі робимо заглиблення, в яке висипаємо дріжджі.

Крок 4. Починаємо перемішувати лопаткою, а потім переходимо на ручний заміс, при необхідності додаючи ще трохи борошна.

Крок 5. Накриваємо ємність кришкою та залишаємо у теплі на півгодини.

Крок 6. І доки тісто «відпочиває», відварюємо картоплю до м’якості, солимо і зливаємо відвар – розминаємо в однорідне пюре.

Крок 7. На олії пасеруємо дрібні кубики цибулі 4-5 хвилин.

Крок 8. Об’єднуємо картопляне пюре з цибулею та паприкою, остуджуємо.

Крок 9. Пишне тісто ділимо на кульки по 50-55 грам.

Крок 10. Розкочуємо сегменти в круглі коржики, кладемо начинку.

Крок 11. Пальцями щільно скріплюємо краї.

Крок 12. На деко кладемо пекарський папір і викладаємо пиріжки, залишаємо для вистоювання на 30 хвилин, а потім присмачуємо збитим яйцем.

Крок 13. Готуємо в духовці протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів, даємо охолонути на решітці.

Крок 14. Приємного апетиту!

Тістечка з капустою на кефірі в духовці.

Пиріжки з капустою на кефірі в духовці, приготовлені з використанням хлібопічки – це варіант швидкого перекусу для всієї родини, який не втрачає свій смак та м’яку текстуру навіть наступного дня! Такі пиріжки також хороші тим, що залишаються смачними навіть у холодному вигляді.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 20 прим.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Олія соняшникова – ½ ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 1 кг.
  • Сік томатний – ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Усі компоненти, необхідні для приготування тіста, відправляємо в чашу хлібопічки і вимішуємо до м’якості та еластичності. Даємо час тесту піднятися.

Крок 2. А тим часом готуємо начинку: білокачанну капусту шаткуємо тонкою соломкою і викладаємо на сковорідку з олією, гасимо під кришкою на мінімальному нагріванні близько півгодини. Посипаємо сіллю та спеціями.

Крок 3. Далі виливаємо овочевий сік і добре перемішуємо.

Крок 4. Стомлюємо інгредієнти ще 10 хвилин, але вже без кришки.

Крок 5. Основу, що відпочила, розділяємо на шматочки по 40-50 грам і розкочуємо в коржики, викладаємо начинку і защипуємо краї.

Дивіться також:  Курник з куркою та картоплею – 10 рецептів приготування в духовці

Крок 6. Кладемо на лист швом вниз і випікаємо в духовці при 175 градусах до утворення апетитної скоринки (20-30 хвилин).

Крок. Даємо страви трохи охолонути і знімаємо пробу. Смачного!

М’ясні пиріжки на кефірі в духовці

М’ясні пиріжки на кефірі в духовці – це домашня випічка, яка нікого ніколи не залишає байдужим. Начинка з перекрученого м’яса, приготована з додаванням білого рису, приправ і цибулі, відмінно гармонує з ніжним і м’яким тестом, що тане в роті.

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 20 прим.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Мука – 500-550 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Кефір – 300 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – ​​150 мл.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Фарш – 500 гр.
  • Рис – 100 грн.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Олія – ​​50 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: нагріваємо молоко до 40 градусів і висипаємо цукор – ретельно перемішуємо і додаємо дріжджі, знову заважаємо і, накривши кришкою, прибираємо тепло на 10-15 хвилин.

Крок 2. В окремій ємності змішуємо теплий кефір з олією, яйцями та сіллю.

Крок 3. Об’єднуємо дві суміші і порціями вводимо муку|борошно|, замішуємо тісто – накриваємо рушником і залишаємо на півгодини в місці без протягів.

Крок 4. Займемося начинкою: рис ретельно промиваємо та відварюємо у підсоленій воді до готовності. Очищену цибулину дрібно рубаємо і обсмажуємо на олії 3-4 хвилини, потім відправляємо фарш, солимо і приправляємо – томимо до готовності м’яса. Змішуємо всі компоненти.

Крок 5. Формуємо напівфабрикати: тісто ділимо на шматочки, розплющуємо і поміщаємо в серединку трохи апетитної начинки, скріплюємо краї.

Крок 6. Деко змащуємо олією або вистилаємо пергаментом, викладаємо заготовки швом вниз і змащуємо збитим яйцем з сіллю.

Крок 7. Випікаємо протягом 20 хвилин у попередньо прогрітій до 180 градусів духовці. Смачного!

Тістечка з яблуками на кефірі в духовці

Пиріжки з яблуками на кефірі в духовці – це домашня випічка, яка улюблена багатьма завдяки своєму збалансованому і в міру солодкому смаку. Приготуйте таке частування осіннім вечором, коли дачні фрукти надміру, а все варення вже зварене!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Мука – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Кефір – 120 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Кориця мелена – 1 щіпка.
  • Сода – 1/3 ч. л.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо весь продуктовий набір на стіл.

Крок 2. Беремо ємність з високими бортиками і відправляємо в посуд такі інгредієнти: кефір, соду, яйця, половину цукрового піску, олію та щіпку солі.

Крок 3. Підсипаємо борошно, що просіює, і замішуємо тісто.

Крок 4. Збираємо масу в грудку і укладаємо в пакет на 15-20 хвилин.

Крок 5. Паралельно фруктову м’якоть нарізаємо невеликими скибочками та змішуємо з ароматною корицею та цукром.

Крок 6. Основу ділимо на 10-12 грудочок.

Крок 7. Розкочуємо шматочки в коржик, кладемо начинку і защипуємо краї тіста.

Крок 8. Укладаємо заготовки на пекарський папір на відстані один від одного.

Крок 9. Випікаємо страву 20-25 хвилин при температурній відмітці в 180 градусів, у гарячому вигляді присмачуємо розтопленим вершковим маслом.

Крок 10. Заварюємо чай і трапезуємо. Смачного!

Тістечка на кефірі в духовці з яйцем і цибулею

Пиріжки на кефірі в духовці з яйцем і цибулею – це популярна випічка, з приготуванням якої впорається кулінар-початківець. Головні критерії успіху – це дотриматися всіх грамів і дотримуватися рекомендацій, прописаних до кожного кроку процесу.

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Борошно – 2,5-3 ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Кефір – 200 мл.
  • Олія соняшникова без запаху – 50 мл.

Для начинки:

  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Яйця – 2 шт. + 1 шт.
  • Рис – 50 грн.
  • Масло вершкове – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
Дивіться також:  Печиво в домашніх умовах – 10 смачних і простих рецептів приготування

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з тіста: кефір нагріваємо і змішуємо з цукровим піском і сіллю, виливаємо олію.

Крок 2. Склянку борошна просіюємо в кефірну суміш разом з дріжджами і, замішуючи тісто, вводимо борошно, що залишилося.

Крок 3. Основу затягуємо плівкою і залишаємо в теплому приміщенні до збільшення обсягом.

Крок 4. Переходимо до начинки: промите пір’я цибулі подрібнюємо.

Крок 5. Промитий рис відварюємо до готовності у підсоленій воді з додаванням ложки олії.

Крок 6. Курячі яйця відварюємо та очищаємо, дрібно рубаємо.

Крок 7. Перемішуємо начинки, солимо і приправляємо. За бажанням присмачуємо розтопленим вершковим маслом.

Крок 8. Робочу поверхню припудрюємо борошном і поділяємо тісто на шматочки, прикриваємо серветкою і засікаємо 15 хвилин.

Крок 9. Притискаємо кульку до столу і кладемо начинку, защипуємо краї.

Крок 10. Переміщуємо заготовки на лист з пекарським папером і залишаємо для вистоювання, далі змащуємо розбитим яйцем і випікаємо в духовці до золотистості при 180 градусах.

Крок 11. Гарячі пиріжки збризкуємо водою і накриваємо рушником на 20 хвилин. Смачного!

Тістечка на кефірі з содою в духовці.

Пиріжки на кефірі з содою в духовці – це варіант швидкого і ситного перекушування, який сподобається всім домочадцям. Як начинка рекомендуємо вам скуштувати класичне поєднання компонентів: відварена картопля, доповнена печерицями і цибулею.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 7-8.

Інгредієнти:

  • Мука – 450-500 гр.
  • Олія вершкове – 150 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Пюре картопляне – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На мінімальному полум’ї розтоплюємо шматочок вершкового масла.

Крок 2. Вливаємо кефір.

Крок 3. Висипаємо соду та сіль.

Крок 4. Поступово висипаємо борошно і добре перемішуємо.

Крок 5. Масу викладаємо на стіл, присипаний борошном, і вимішуємо доти, доки тісто не перестане прилипати до долонь.

Крок 6. Розділяємо тісто на «колобки», розплющуємо в коржики.

Крок 7. Нарізані пластинками гриби обсмажуємо до золотистості з дрібно нарізаною цибулею на олії, змішуємо з картопляним пюре.

Крок 8. Викладаємо порцію начинки і за допомогою зубочистки з’єднуємо краї тіста, кладемо заготовки на лист, попередньо встелений пекарським папером.

Крок 9. Готуємо в духовці 15-20 хвилин (180-190 градусів), а потім готових пиріжків виймаємо дерев’яні палички.

Крок 10. Злегка остудити і подати до столу. Готуйте та отримуйте задоволення!

Здобні пиріжки на кефірі в духовці

Здобні пиріжки на кефірі в духовці – це варіант апетитного та ароматного перекушування, після якого ви ще довго не відчуєте голод. Для начинки ідеально підходить домашня квашена капуста, яка чудово поєднується з ніжним та м’яким тестом – пальчики оближеш!

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8-9.

Інгредієнти:

  • Мука – 500-550 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Дріжджі пресовані – 12 грн.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Капуста квашеная – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування опари змішуємо дві столові ложки борошна, одну столову ложку цукру, півсклянки кефіру та дріжджі. Перемішуємо до розчинення компонентів і накривши рушником, залишаємо на 40 хвилин.

Крок 2. Після опару заважаємо і доповнюємо розтопленим і охолодженим маргарином, кефіром, що залишився, рослинною олією і одним яйцем.

Крок 3. До однорідної суміші поступово вводимо просіяне пшеничне борошно.

Крок 4. Готове тісто залишаємо для підйому на 40-60 хвилин.

Крок 5. Об’ємне тісто ділимо на кульки, накриваємо і чекаємо ще 15 хвилин.

Крок 6. Паралельно гасимо капусту з олією до м’якості та легкої золотистості.

Крок 7. Формуємо напівфабрикати. Притискаємо кульку в коржик і на середину кладемо начинку. Краї з’єднуємо.

Крок 8. Поміщаємо заготовки на лист і даємо 10 хвилин для вистоювання.

Крок 9. Змащуємо жовтком і випікаємо у духовці протягом 25-30 хвилин (200 градусів).

Крок 10. Приємного апетиту!