Пиріжки з капустою – смачна домашня випічка до сімейного столу. До капустяної начинки тісто може бути будь-яким: дріжджовим і бездрожжевим, пісним, на кисломолочних продуктах, а то й зовсім готовим листковим. Капуста завжди смажиться або тушкується, і до неї відмінно підходять яйця, цибуля, рис та різні приправи. Вибираємо рецепти та готуємо.
Смажені пиріжки з капустою на дріжджовому тісті.
Смажені пиріжки з капустою на дріжджовому тісті випічка калорійна, малокорисна, але дуже смачна. У цьому рецепті наведено рецепт ідеального пиріжкового тіста як для капустяної начинки, так і для смаження на сковороді. Тісто замішуємо простим опарним способом на молоці з водою, олії та сухих дріжджах. Капусту обсмажуємо із цибулею.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Для тесту:
- Борошно – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 400 мл.
- Вода – 100 мл.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Для начинки:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – 200 мл.
Процес приготування:
Як приготувати пиріжки з капустою? Відразу відміряйте, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для пиріжків. Для простої опари у чашці змішайте сухі дріжджі з чайною ложкою цукру.
Налийте до цієї суміші 100 мл теплої води, перемішайте все і залиште в теплі на 10 хвилин до появи пінної шапочки.
Молоко трохи підігрійте та перелийте в посуд для замісу тіста. Розбийте до нього яйце, насипте чайну ложку солі, налийте 2 столові ложки рослинної олії і перелийте опару, що підійшла. Ці інгредієнти перемішайте.
Потім до рідкої основи насипте просіяне через сито борошно і руками протягом 7-10 хвилин замісіть тісто. Прикрийте посуд серветкою і поставте в тепло на 30-40 хвилин, щоб воно збільшилося вдвічі.
За цей час підготуйте начинку. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору на розігрітій олії.
Тонкою соломкою наріжте капусту, перекладіть до цибулі і обсмажте при помішуванні, до повної готовності. Начинку посипте сіллю із|із| чорним перцем.
Дріжджове тісто, що підійшло, обомніть. Перекладіть на присипану мукою стільницю і розділіть на однакові шматочки будь-якого розміру. Розкотіть їх у коржики. На кожну заготовку покладіть по столовій ложці начинки та сформуйте пиріжки, щільно защипнувши краї тіста.
У сковороді розігрійте інше рослинне масло. Обсмажте на ньому пиріжки на середньому вогні та до рум’яного кольору з усіх боків.
Приготовлені смажені пиріжки з капустою на дріжджовому тесті сервіруйте гарячим гарячим столом. Смачного!
Тістечка з капустою на дріжджовому тісті в духовці.
Пиріжки з капустою на дріжджовому тісті в духовці готуються просто, виходять менш жирними в порівнянні зі смаженням на сковороді і будуть у вас чудовою закускою або доповненням до першої страви. Тісто замішуємо на швидкодіючих дріжджах, молоці з водою, яйцем та олією. Дріжджовому тесту потрібна 1 година для підйому і 20 хвилин для вистоювання. Для начинки капусту тушкуємо з|із| цибулею і доповнюємо яйцем.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 550 гр.
- Швидкодіючі дріжджі – 7 гр.
- Молоко – 150мл.
- Вода – 150 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 год.
- Цукор – 1 ст.
- Олія – 30 мл.
Для начинки:
- Капуста – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія для смаження – 50 мл.
Для змащування пиріжків:
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. Борошно просіяти через сито та більшу частину (400 гр.) пересипати в посуд для замісу тіста. До неї насипати швидкодіючі дріжджі із сіллю та цукром і добре перемішати.
Крок 2. У цю суху суміш налити нагріте молоко з водою. Розбити яйце, додати рослинне масло і лопаткою перемішати, щоб борошно забрало всю рідину.
Крок 3. Потім насипати решту борошна і руками протягом 7 хвилин замісити тісто до гладкої текстури, що не прилипає до долонь. Прикрити тісто серветкою і поставити на 1:00 в тепло для підйому.
Крок 4. Кубиками нарізати очищену цибулину і обсмажити до прозорості на розігрітій олії.
Крок 5. Тонкою соломкою наріжте капусту, перекласти в сковороду до цибулі і на середньому вогні обсмажити під кришкою до м’якості. До цупкої капусти додати трохи води і при гасінні періодично помішувати, щоб не підгоріла.
Крок 6. Два яйця розмішати віночком, додати сіль із чорним перцем, перелити до обсмаженої капусти, перемішати і за хвилину вогонь вимкнути. Капустяну начинку трохи остудити.
Крок 7. Через годину тісто, що підійшло, трохи руками обм’яти.
Крок 8. На присипаній мукою стільниці тісто розділити на 16 шматочків, скачати в кульки і на 10 хвилин залишити для вистоювання.
Крок 9. Потім заготовки розкотити в коржики, розкласти на них капустяну начинку і сформувати пиріжки, щільно скріпивши краї.
Крок 10. Пиріжки швом донизу укласти в змащену олією форму для випічки і залишити ще на 10 хвилин для вистоювання. Духовку увімкнути на 190°С. Пиріжки зверху змастити|змазати| збитим з молоком яйцем і поставити в духовку на 30 хвилин|мінути|.
Крок 11. Спечені в духовці пиріжки з капустою на дріжджовому тісті перекласти на блюдо, для м’якої скоринки змастити вершковим маслом і прикрити серветкою, трохи остудити та сервірувати до столу. Смачного!
Тістечка з капустою без дріжджів на сковороді.
Тістечка з капустою без дріжджів на сковороді готуються швидше, ніж на дріжджовому тісті, адже не потрібен час на підйом і вистоювання. Тісто без дріжджів замішується на кисломолочних продуктах з содою або розпушувачем, а при жарінні виходить пишним, м’яким і смачним. У цьому рецепті тісто замішуємо на кефірі. Капустяну начинку доповнюємо цибулею, морквою та вареним яйцем.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 350-400 грн.
- Кефір 32% – 200 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 год.
- Цукор – 2 ч.л.
- Сода – 1 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
Для начинки:
- Капуста – 300 грн.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – ½ шт.
- Яйце відварене – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник – 1-2 зубки.
- Приправи – до смаку.
- Олія для смаження – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту дрібно наріжте і трохи перетріть з сіллю. У сковороді розігрійте 3 столові ложки олії та перекладіть на неї нарізку капусти.
Крок 2. Моркву подрібніть на великій тертці. Цибулю наріжте невеликими кубиками. Ці овочі перекладіть на сковороду до капусти.
Крок 3. Посипте овочі чорним перцем із будь-якою приправою та посмажте на маленькому вогні при помішуванні до повної готовності.
Крок 4. До кінця смаження до капустяної начинки додайте дрібно нарубаний часник і остудіть начинку.
Крок 5. До неї додайте нарізані кубиками варені яйця і перемішайте.
Крок 6. У посуд для замісу тіста налийте підігрітий кефір. У ньому розчиніть соду з сіллю та цукром і залиште на 5-10 хвилин.
Крок 7. Потім у кефірну масу розбийте яйце і налийте олію. Ложкою все добре перемішайте.
Крок 8. Борошно просійте через сито і пересипте в масу кефіру.
Крок 9. Замісіть тісто до однорідної щільної текстури.
Крок 10. Примішане бездрожжеве тісто розділіть на однакові шматочки і розкотіть їх у коржики. На кожен корж покладіть по столовій ложці капустяної начинки.
Крок 11. Сформуйте пиріжки, щільно скріпивши краї тіста.
Крок 12. Розігрійте в сковороді 150 мл рослинної олії та обсмажте на ньому пиріжки на середньому вогні та до рум’яного кольору з обох боків.
Крок 13. Смажені на сковороді пиріжки з капустою без дріжджів можете подавати до столу гарячими і холодними. Смачного!
Тістечка з капустою і яйцем
Пиріжки з капустою та яйцем, як смачною та ситною начинкою, готуються у різних варіантах. У цьому рецепті капусту обсмажимо на сковороді та додамо відварені яйця. Тісто замішуємо на кефірі із швидкодіючими дріжджами, і воно підходить буквально за 30 хвилин. Випікаємо пиріжки у духовці. Рецепт простий та всі інгредієнти доступні.
Час приготування: 1 година 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 400 гр.
- Кефір – 200 мл.
- Швидкодіючі дріжджі – 10 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор – 30 гр.
- Олія – 60 мл.
- Жовток для змащування – 1 шт.
- Кунжут – до смаку.
Для начинки:
- Капуста – 300 грн.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце відварене – 4 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень – до смаку.
- Олія для смаження – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте всі інгредієнти для пиріжків відповідно до пропорції рецепту. Очистіть та промийте овочі. Яйця відваріть круто і остудіть.
Крок 2. У посуд для замісу тіста налийте трохи підігрітий кефір. Насипте до нього сіль із цукром, налийте олію, додайте розмішане яйце і перемішайте.
Крок 3. Борошно змішайте із швидкодіючими дріжджами і через сито пересипте в масу кефіру. Замісити тісто до однорідної текстури.
Крок 4. Посуд із тестом помістіть у пакет, прикрийте рушником і залиште на півгодини за кімнатної температури.
Крок 5. Тонкою соломкою наріжте капусту.
Крок 6. Цибулю наріжте тонкими чверть кільцями. Моркву подрібніть на великій тертці.
Крок 7. У сковороді розігрійте олію і на ньому на середньому вогні і при помішуванні, нарізку всіх овочів згасіть до готовності. Потім овочі трохи остудіть.
Крок 8. Відварені яйця подрібніть на крупній тертці, перекладіть до капустяної начинки і додайте сіль з чорним перцем і дрібно нарізаною зеленню.
Крок 9. Начинку з яйцем перемішайте ще раз, зніміть пробу і відкоригуйте смак.
Крок 10. Тісто, що підійшло до цього часу, перекладіть на присипану борошном робочу поверхню, трохи рукою обомніть і розділіть на 12 однакових заготовок. Скачайте їх у кульки та залиште на 5 хвилин для вистоювання.
Крок 11. Потім з них сформуйте пиріжки з капустяною начинкою.
Крок 12. Увімкніть духовку на 180°С. Деко застелите папером і покладіть на нього пиріжки швом донизу. Дайте пиріжкам ще 5 хвилин на вистоювання. Потім змастіть їх жовтком, посипте рівномірно кунжутом і поставте в духовку на 20 хвилин.
Крок 13. Спечені рум’яні пиріжки трохи остудіть на решітці, прикривши серветкою.
Крок 14. Приготовлені пиріжки з капустою та яйцем можете сервірувати до столу. Смачного!
Тістечка з м’ясом і капустою
Тістечка з м’ясом і капустою найчастіше готують на дріжджовому тісті, а в цьому рецепті вам пропонується взяти тісто «Філо». Пиріжки вийдуть хрусткими, ситними та дуже смачними. Для начинки капусту подрібніть блендером, а м’ясним інгредієнтом візьмемо курячий фарш. Готуємо пиріжки у духовці. Така випічка сподобається всім та особливо дітям.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Тісто “філо” – 6 аркушів.
- Яйце – 2 шт.
Для начинки:
- Капуста білокачанна – 250 гр.
- Фарш курячий – 500 гр.
- Сіль за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Приправа для курки – до смаку.
- Кунжут – до смаку.
- Часник – 2 зубки.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту для начинки пюруйте блендером.
Крок 2. До неї перекладіть курячий фарш. Додайте подрібнений часник із сіллю, чорним перцем та курячою приправою.
Крок 3. Начинку добре перемішайте до однорідності.
Крок 4. У піалі збийте два яйця зі щіпкою солі.
Крок 5. Листи тіста «філо» розгорніть на борошном, що присипає, стільниці і кожен лист розріжте на три поздовжні частини.
Крок 6. Кожну частину добре змастіть збитими яйцями.
Крок 7. На кожну заготовку покладіть по столовій ложці капустяно-м’ясної начинки і акуратно поверніть трикутниками.
Крок 8. Застеліть папером лист і на нього покладіть сформовані пиріжки.
Крок 9. Увімкніть духовку на 200°С. Пиріжки зверху змастіть яйцем і рівномірно посипте насінням кунжуту.
Крок 10. Випікайте пиріжки протягом 20 хвилин.
Крок 11. Приготовлені пиріжки з м’ясом та капустою можете подавати до столу як гарячими, так і холодними. Смачного!
Тістечка з квашеною капустою
Пиріжки з квашеною капустою, смажені чи печені на будь-якому тесті, завжди виходять дуже смачними та готуються просто. У цьому рецепті квашену капусту смажимо і доповнюємо окремо обсмаженими цибулею та морквою. Готуємо пиріжки на тесті кефіру з содою і невеликою кількістю сухих дріжджів, що зробить їх пишними. Смажимо пиріжки у фритюрі.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 500-600 грн.
- Кефір – 0,5 л.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 1 ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Дріжджі швидкодіючі – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Капуста квашена – 1.2 кг.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Олія рослинна для фритюру та смаження – 700 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Для пиріжків спочатку підготувати начинку. Моркву очистити та промити.
Крок 2. Подрібнити її на великій тертці.
Крок 3. Цибулю очистити і дрібно нарізати.
Крок 4. У сковороді розігріти дві столові ложки олії і на ньому до м’якості обсмажити терту моркву.
Крок 5. На двох столових ложках олії обсмажити до рум’яного кольору нарізку цибулі.
Крок 6. Квашену капусту промити на друшляку під проточною водою і зайву рідину віджати.
Крок 7. Підготовлену капусту з обсмаженою морквою та цибулею перекласти в сковороду з трьома столовими ложками рослинної олії та протягом 10-15 хвилин посмажити, при помішуванні. Зняти пробу та відкоригувати смак. Потім остудити начинку.
Крок 8. У посуд для замісу тіста перелити нагрітий кефір.
Крок 9. Розбити до нього два яйця.
Крок 10. Віночком ці інгредієнти перемішати до однорідності.
Крок 11. До кефіру насипати столову ложку цукру без гірки.
Крок 12. Потім насипати сіль із содою і додати трохи (0,5 ч. л.) швидкодіючих дріжджів. Все ще раз перемішати.
Крок 13. Потім у масу кефіру порційно насипати просіяне через сито борошно і замісити тісто. Воно має у вас вийти м’яким. Дати тесту кефіру 15 хвилин на вистоювання.
Крок 14. Тісто розділити на однакові шматочки, обваляти їх у борошні, трохи розкотити, покласти по столовій ложці капустяної начинки та сформувати пиріжки.
Крок 15. Рослинну олію розігріти у фритюрниці або глибокій сковороді. У нього порційно перекласти пиріжки з розрахунком на те, що при жарінні, пиріжки удвічі збільшаться в обсязі. Обсмажити пиріжки до рум’яного кольору з обох боків.
Крок 16. Приготовлені пиріжки з квашеною капустою, пишні та з хрусткою скоринкою, можна подавати до столу. Смачного!
Пиріжки на кефірі з капустою
Пиріжки на кефірі з капустою легко і швидко готуються, а інгредієнти для них завжди є у кожної господині. Кефірне тісто замішується дуже м’яким і з додаванням яйця, соди та олії. Пиріжки на такому тесті виходять ніжними, м’якими та схожими на дріжджові. Капусту для начинки смажимо з додаванням моркви та цибулі.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 330 гр.
- Кефір – 210 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 1 ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Для начинки:
- Капуста свіжа – 0,7 кг.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 0,5 ст.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед приготувати капустяну начинку для пиріжків. Очистити цибулю з морквою. Цибулю нарізати кубиками, а моркву подрібнити на великій тертці.
Крок 2. Обсмажити їх до легкого рум’яного кольору на розігрітій олії.
Крок 3. Тонкою соломкою нашаткувати капусту, перекласти в сковороду до обсмажених овочів і обсмажити при помішуванні до зменшення її обсягом. Потім налити до овочів півсклянки гарячої води, додати сіль і згасити на невеликому вогні, щоб капуста стала м’якою.
Крок 4. У посуд для замісу тіста налити теплий кефір і розчинити в ньому сіль із цукром та содою. Після появи бульбашок повітря до кефіру розбити яйце, налити столову ложку олії та добре перемішати.
Крок 5. До кефірної основи порційно насипати борошно, що просіює, і змащеними рослинною олією руками замісити тісто.
Крок 6. На присипаному борошном стільниці тісто скачати у валик.
Крок 7. Капустяну начинку після смаження остудити.
Крок 8. Тісто нарізати шматочками і скачати в кульки.
Крок 9. Потім тісто розкотити в коржики і на кожну покласти по столовій ложці капустяної начинки.
Крок 10. Сформувати пиріжки, щільно скріпивши краї тіста.
Крок 11. У глибокій сковороді розігріти достатньо рослинної олії і на ній порційно посмажити пиріжки.
Крок 12. Смажити пиріжки на маленькому вогні і до рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 13. Приготовлені пиріжки на кефірі з капустою відразу і подати гарячими до столу. Смачного!
Смажені пиріжки з капустою та фаршем
Капуста з фаршем відмінно поєднуються у багатьох стравах і буде смачною начинкою у смажених пиріжках. Для таких пиріжків краще підходить дріжджове тісто, а в цьому рецепті замішуємо його на воді, сухих дріжджах та олії. Капусту та фарш обсмажуємо і тушкуємо у вершках з додаванням грибного порошку та прянощів.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 600 гр.
- Дріжджі сухі – 7 грн.
- Вода – 270 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 7 гр.
- Цукор – 15 гр.
- Олія – 3 ст.л.
Для начинки:
- Капуста – 500 грн.
- М’ясний фарш – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Вершки – 50 мл.
- Грибний порошок – 1 ст.
- Петрушка сушена – 1 ст.
- Часник – 2 зубки.
- Сіль за смаком.
- Олія для смаження – 600 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед готується тісто для пиріжків. У посуд для замісу тіста налийте теплу воду. Розчиніть у ній сіль із цукром. Розбийте одне яйце і віночком перемішайте.
Крок 2. Борошно просійте через сито, змішайте із сухими дріжджами та пересипте цю суміш у рідку основу.
Крок 3. Потім додайте три столові ложки олії і руками протягом 10-12 хвилин замісіть тісто. Заміс простіше і швидше зробити за допомогою кухонних девайсів. Замішане тісто поверніть у колобок, прикрийте серветкою і на 1:00 поставте в тепло для підйому.
Крок 4. Капусту наріжте тонкою соломкою, на 5 хвилин залийте окропом, щоб пішла гіркота, особливо у пізніх сортів капусти. Потім відкиньте на друшляк.
Крок 5. Соломкою подрібніть цибулю з морквою і обсмажте на розігрітій олії.
Крок 6. Потім до них перекладіть капусту і загасіть на середньому вогні під закритою кришкою протягом 10-12 хвилин.
Крок 7. До тушкованої капусти перекладіть м’ясний фарш, розімніть його вилкою на невеликі шматочки і згасіть на середньому вогні майже до готовності.
Крок 8. Потім до начинки насипте сіль, грибний порошок, сушену петрушку, налийте вершки, перемішайте все і загасіть ще 5-7 хвилин. До кінця гасіння додайте подрібнений часник, ще раз все перемішайте, вогонь вимкніть і начинку остудіть.
Крок 9. Тісто, що підійшло до цього часу, обомніть і розділіть на 13-14 однакових заготовок.
Крок 10. Усі заготовки скачайте в кульки і дайте їм 5-10 хвилин на вистоювання.
Крок 11. Розкотіть кульки в плоскі коржики і кожну покладіть по 1,5 столової ложки начинки.
Крок 12. Краї тіста, починаючи з середини, щільно скріпіть та сформуйте пиріжки.
Крок 13. Розігрійте олію для смаження. Сформовані пиріжки укладіть на дошку, змастивши її олією.
Крок 14. Порційно кладіть пиріжки в киплячому маслі і смажте на середньому вогні 3-5 хвилин на одній стороні.
Крок 15. Потім акуратно переверніть і обсмажте 2-3 хвилини з іншого боку. Спечені пиріжки відразу перекладайте на стопку серветок для видалення зайвої олії.
Крок 16. Приготовлені смажені пиріжки з капустою та фаршем подайте до столу гарячими. Смачного!
Дріжджові пиріжки з капустою та фаршем у духовці
Дріжджові пиріжки з начинкою з капусти та фаршу в духовці вважаються найвдалішим варіантом із лінійки духових пиріжків. Тісто для них у цьому рецепті замішуємо дріжджове здобне на молоці, вершковому маслі, яйці та сухих дріжджах. Капусту з м’ясним фаршем обсмажуємо.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 500 гр.
- Дріжджі сухі – 1 год.
- Молоко – 250мл.
- Олія вершкове – 70 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 год.
- Цукор – 1 ст.
- Жовток для змащування – 1 шт.
Для начинки:
- Капуста – 300 грн.
- М’ясний фарш – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Приправи – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста перелити трохи підігрітого молока, розчинити в ньому цукор із сухими дріжджами, розбити яйце і віночком перемішати до однорідності.
Крок 2. Розтопити в мікрохвильовій печі вершкове масло. Борошно просіяти через сито і змішати із сіллю. Половину борошна пересипати до молочної суміші, додати розтоплене вершкове масло|мастило| і все перемішати.
Крок 3. На робочу поверхню висипати решту борошна, перекласти замішану масу і руками остаточно замісити тісто до однорідної текстури, що не прилипає до долонь.
Крок 4. Потім тісто перекласти в змащений олією посуд, прикрити серветкою або кришкою і поставити в тепло на одну годину для підйому.
Крок 5. За цей час тісто добре підніметься і вдвічі збільшиться.
Крок 6. Поки тісто підходить, приготувати начинку. Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити на розігрітій олії.
Крок 7. До обсмаженої цибулі перекласти м’ясний фарш, виделкою розім’яти і трохи обсмажити.
Крок 8. Капусту нашаткувати тонкою соломкою і перекласти в сковороду до фаршу.
Крок 9. Посмажити капусту з фаршем при помішуванні, без кришки протягом 15-20 хвилин. Потім посипати начинку сіллю з будь-якою приправою, перемішати і через хвилину вогонь вимкнути. Начинку остудити.
Крок 10. Тісто, що підійшло, рукою обім’яти, розділити на однакові за розміром шматочки і розкотити в коржики. На кожен корж покласти по столовій ложці начинки.
Крок 11. Краї тіста щільно скріпити.
Крок 12. Краї кінчиком згорнути до центру сформувавши пиріжки.
Крок 13. Деко застелити папером і викласти на нього пиріжки. Змастити всі пиріжки яєчним жовтком і залишити пиріжки на 20 хвилин|мінути| для вистоювання.
Крок 14. Духовку увімкнути на 180°С. Поставити пиріжки в духовку на 20-25 хвилин.
Крок 15. Приготовлені в духовці дріжджові пиріжки з капустою та фаршем сервірувати до столу в гарячому вигляді, доповнивши сметаною або соусом. Смачного!
Пиріжки з рисом і яйцем
Смачна начинка і в достатній кількості важлива для будь-якої домашньої випічки, і не винятком є пиріжки з рисом і яйцем. У цьому рецепті дріжджове тісто для пиріжків замішуємо опарним способом на свіжих дріжджах, молоці і маргарині. Капусту для начинки смажимо. Яйця відварюємо круто, а рис до аль-денте. Запікаємо пиріжки в духовці.
Час приготування: 3 години 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 1 кг.
- Дріжджі свіжі – 25 гр.
- Молоко – 350мл.
- Маргарин – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 год.
- Цукор – 1 ст.
- Олія – 1 ст.л.
- Яйце для змащування – 1 шт.
Для начинки:
- Капуста – ½ качана.
- Рис – 150 грн.
- Яйце відварене – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуйте опару дріжджового тіста. В окремий посуд налийте підігріте молоко, розкришіть у нього свіжі дріжджі, насипте цукор із двома столовими ложками борошна, добре перемішайте і залиште на півгодини.
Крок 2. У посуд для замісу тіста насипте борошно, що просіює через сито. Розбийте до неї два яйця, насипте сіль і додайте розтоплений і трохи остуджений маргарин. Потім перелийте опару, що підійшла, і руками протягом 5-7 хвилин замісіть тісто.
Крок 3. Тісто прикрийте серветкою і щонайменше на 2 години, але можна і більше, поставте в тепло для підйому. За цей час тісто кілька разів обомніть.
Крок 4. Поки тісто підходить, підготуйте начинку. Цибулю дрібно подрібніть і обсмажте до золотистого кольору на розігрітій олії.
Крок 5. Капусту наріжте тонкою соломкою, перекладіть до цибулі, посипте сіллю з чорним перцем і згасіть до готовності. Можете до капусти додати трохи гарячої води.
Крок 6. Обсмажену капусту перекладіть в окремий посуд і трохи остудіть. Потім до неї додайте відварений рис, нарізані кубиками відварені яйця і дрібно подрібнену цибулю. Начинку посипте сіллю з|із| чорним перцем, перемішайте, зніміть пробу і відкоригуйте смак.
Крок 7. Тісто, що підійшло, розділіть на однакові заготовки, розкотіть їх у коржики і, поклавши на кожну по столовій ложці капустяної начинки, сформуйте пиріжки. Укладіть пиріжки на лист, змастіть збитим яйцем і дайте 20 хвилин для вистоювання.
Крок 8. Увімкніть духовку на 250°С. Запекти пиріжки протягом 15-20 хвилин, але орієнтуючись на особливості вашої духовки. Приготовлені пиріжки з капустою рисом та яйцем трохи остудіть і можете подавати до столу. Смачного!