Пиріжки з картоплею – 10 смачних рецептів приготування пиріжків з картопляною начинкою

Тістечка з картоплею – легка домашня випічка, яка всім знайома з дитинства. Для пиріжків використовується тісто різного виду: дріжджове та бездрожжеве, але воно завжди виходить м’яким та повітряним. А начинка з картопля така ніжна, що від пиріжків неможливо відірватися. До того ж картопля в начинці можна доповнювати м’ясом, цибулею, грибами або іншими добавками, вийде ще смачніше.

Смажені пиріжки з картоплею на сковороді

Смажені пиріжки з картоплею на сковороді готувати дуже просто, тісто швидко замішується без використання дріжджів. Випічка виходить рум’яною та пишною. Запах свіжоприготовлених пиріжків миттєво розлетиться по будинку та наповнить його теплом та затишком.

Інгредієнти:

на – 18 порції

  • Для тесту:
  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Кефір – 400 мл. (теплий)
  • Для начинки:
  • Картопля – ½ кг
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Як приготувати пиріжки з картоплею? Заздалегідь підготуйте картопляну начинку. Картоплю помийте, почистіть і зваріть у підсоленій воді. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на олії до м’якості. З картоплі, що зварилася, злийте більшу частину рідини і розімніть її в пюре. Потім додайте смажену цибулю, перемішайте пюре, посоліть і приправте до смаку, залиште остигати.

Тепер можна зайнятися тестом для пиріжків. У миску влийте теплий кефір, його можна купувати будь-якої жирності. Розбийте до кефіру курячі яйця, всипте сіль і цукор, влийте олію. Все добре перемішайте вилкою.

Далі в отриману масу висипте борошно, що просіює. Але не всю відразу, а за кілька прийомів разом із содою. У міру загусання маси можна переходити до ручного замісу. Тісто має бути м’яким і не тугим. Готове тісто зберіть у грудку, накрийте чистим рушником і залиште хвилин на 10.

Робочу поверхню присипте борошном, викладіть тісто і розріжте його на 18 невеликих шматочків.

Кожен шматочок тіста скачайте в кулю, потім розкотіть у коржик 3-4 міліметри завтовшки. На корж покладіть приблизно столову ложку картопляної начинки. Краї коржі защипіть. Готові пиріжки укладайте швами донизу.

Коли всі заготовки пиріжків будуть готові, поставте сковороду на вогонь. Коли вона добре прогріється, влийте олію у такій кількості, щоб пиріжки були занурені наполовину. Викладайте пиріжки швами вниз і смажте на середньому вогні до золотистого кольору. На це потрібно приблизно 2-3 хвилини на кожну сторону.

Смажені пиріжки з картоплею спочатку викладіть на паперові рушники, щоб позбутися надлишків олії.

Потім, коли пиріжки з картоплею трохи охолонуть, можна подавати на стіл. Смачного!

Дріжджові пиріжки з картоплею на сковороді

Дріжджові пиріжки з картоплею на сковороді – вдалий, перевірений рецепт. Мінімальний набір продуктів для випічки, робить її бюджетною та економною. Завдяки легкій технології приготування ви можете зробити пиріжки для себе та близьких у будь-який час.

Час приготування – 2 ч.30 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Вода – 200 мл.
  • Олія без запаху – 2 ст.л. + для смаження.
  • Дріжджі сухі – 1 год.
  • Сіль кухонна – ½ ч.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 400-450 гр.
  • Картопля – 0,8 кг.
  • Масло вершкове – до смаку.
  • Молоко – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте усі необхідні продукти. Картопля добре помийте.

Крок 2. Небагато підігрійте воду і вилийте її в миску. Висипте сухі дріжджі та цукор, перемішайте та залиште суміш на 10-15 хвилин.

Крок 3. Після цього влийте в дріжджову суміш олію і висипте сіль, добре перемішайте.

Крок 4. Далі частинами висипте в миску борошно, що просіює, кожен раз повністю вимішуйте масу, в результаті тісто повинно вийти м’яке і трохи липке. Борошна може знадобитися трохи більше чи менше, ніж зазначено у рецепті.

Крок 5. Готове тісто дріжджове зберіть в грудку, змастіть його маслом і вкрийте харчовою плівкою. Потім заберіть його в тепле місце на 1-1,5 години.

Крок 6. Картоплю почистіть і наріжте часточками. Залийте картоплю водою і варіть до готовності.

Крок 7. З готової картоплі злийте воду, додайте вершкове масло і поступово влийте гаряче молоко, розімніть його товкачем. Картопляну начинку остудіть.

Крок 8. Через 1-1,5 години тісто збільшиться в об’ємі кілька разів. Обомніть тісто руками та розділіть на частини за кількістю пиріжків.

Крок 9. Кожен шматок тіста обваляйте в борошні і розкотіть у круглий коржик. На центр коржика покладіть трохи картопляної начинки та защипіть краї. Кладіть заготовки швом донизу, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин відпочити.

Крок 10. Смажте пиріжки з картоплею на олії на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.

Крок 11. Повітряні та смачні пиріжки з картоплею подавайте до чаю, коли вони трохи охолонуть. Смачного!

Тістечка з картоплею на дріжджовому тісті в духовці

Пиріжки з картоплею на дріжджовому тісті в духовці – чудові, пишні та нежирні. Навіть на другий день після приготування, випічка залишається м’якою та смачною. Тому дріжджові пиріжки з картоплею можна готувати для перекушування в довгу дорогу.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 330 гр. + для розкочування тіста
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Дріжджі пресовані – 5 грн.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Молоко тепле – 180мл. + 1 ст. для змащування пиріжків
  • Жовток яєчний – для змащування пиріжків.

Для начинки:

  • Картопля варена – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Дивіться також:  Тісто для вареників – 10 покрокових рецептів

Крок 1. Почніть приготування із замішування дріжджового тіста. У миску просійте борошно пшеничне. У борошні зробіть поглиблення і влийте в нього тепле молоко, викладіть дріжджі та висипте цукор. Перемішайте молоко з дріжджами та цукром, залиште на кілька хвилин.

Крок 2. Далі розбийте куряче яйце, вимісіть масу. В останню чергу влийте топлену олію і ще раз перемішайте тісто.

Крок 3. Вимішуйте дріжджове тісто руками 5-7 хвилин до однорідної консистенції.

Крок 4. Тісто зберіть у кому, покладіть його в миску, вкрийте харчовою плівкою і залиште в теплій меті на 40-60 хвилин. Ви побачите, що тісто виросло вдвічі, ще раз обомніть його руками і залиште під плівкою ще на 10 хвилин.

Крок 5. Варену картоплю розімніть у пюре будь-яким способом. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте на олії і змішайте з картопляним пюре.

Крок 6. Присипте робочу поверхню мукою|борошном| і розкотіть тісто. Пласт вкрийте харчовою плівкою та залиште на пару хвилин.

Крок 7. З пласта тіста виріжте круглі заготовки приблизно по 8 сантиметрів у діаметрі. На кожному гуртку зробіть три розрізи.

Крок 8. На круглі заготовки покладіть трохи картопляної начинки і сформуйте пиріжки, міцно защепивши краї.

Крок 9. Деко застеліть пергаментом і розкладіть на ньому заготовки картопляних пиріжків. Залишіть їх ще на 15 хвилин для вистоювання, а тим часом прогрійте духовку до 180 градусів.

Крок 10. Змастіть пиріжки сумішшю молока та жовтка та відправте в духовку.

Крок 11. Випікайте пиріжки з картоплею протягом 10 хвилин. Потім трохи остудити їх і можна пригощати близьких. Смачного!

Смажені пиріжки з картоплею без дріжджів

Смажені пиріжки з картоплею без дріжджів – чудове доповнення до чаю або смачне перекушування. Звичайно, це не найкорисніша їжа, але іноді пару найсмачніших піджаристих пиріжків з ніжною картопляною начинкою може дозволити собі кожен.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 35-40 хв.

Порції – 15.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 400 гр.
  • Кефір нежирний – 250мл.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Олія рослинна без запаху – 120 мл.
  • Розпушувач для тесту – 10 гр.
  • Цукор – 1 ст.

Для начинки:

  • Картопля – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія вершкове – 40 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У миску вилийте кефір та рафіновану олію.

Крок 2. В окрему ємність просійте пшеничне борошно, змішайте його з розпушувачем для тіста, сіллю та цукром. Після цього з’єднайте сипучі продукти та суміш кефіру та олії.

Крок 3. Вимісити тісто. Воно має бути пружним та однорідним. Зберіть його в кому, накрийте рушником і залиште на кілька хвилин відпочити.

Крок 4. Картоплю відваріть у підсоленій воді, потім розімніть її в пюре. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до м’якості. Додайте пасеровану цибулю в картопляне пюре і добре перемішайте. Начинка готове.

Крок 5. Тісто розкотіть у пласт приблизно півсантиметра завтовшки. Потім за допомогою склянки чи чашки зробіть круглі заготовки для пиріжків. На кожне коло покладіть приблизно по ложці картопляної начинки.

Крок 6. Міцно защипіть краї тіста. Обсмажте пиріжки до рум’яного кольору на олії з обох боків.

Крок 7. Перед тим, як подати пиріжки до столу, промокніть їх від олії на паперових рушниках. Смачного!

Пиріжки з картоплею без дріжджів у духовці

Пиріжки з картоплею без дріжджів у духовці – ще один чудовий рецепт у скарбничку ваших улюблених рецептів. Пиріжки готуються швидко і виходять м’якими та легкими як пух. Одне задоволення їх їсти. А з бездрожжевим тестом взагалі не буде жодного клопоту.

Час приготування – 1 год. 25 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти :

Для тесту:

  • Вода тепла – 130 мл.
  • Олія рослинна без запаху – 130 мл. + для змащування пергаменту
  • Сіль кухонна – 0,5 ч.л.
  • Розпушувач для тесту – 2 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Оцет 9% – 1 год.
  • Борошно пшеничне – 400-470 гр. + для роботи з тестом

Для начинки:

  • Картопля – 0,7 кг.
  • Зелень – 25 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Для змащування пиріжків:

  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відваріть картоплю для начинки. Картоплю очистіть, помийте, наріжте часточками та відваріть у підсоленій воді.

Крок 2. Картопляний відвар злийте, додайте до картоплі вершкове масло, сіль та мелений перець за смаком. Розімніть картоплю у пюре. Дайте картопляній начинці охолонути.

Крок 3. Зелень помийте і дрібно порубайте ножем. Додайте зелень у картопляне пюре і добре перемішайте.

Крок 4. Замісити тісто. У миску розбийте два курячі яйця, влийте олію, оцет і теплу воду, висипте сіль. Все добре перемішайте віночком.

Крок 5. Далі просійте борошно та розпушувач для тіста в миску. Починайте перемішувати продукти віночком.

Крок 6. Коли маса стане густою, переходьте на ручний заміс. Готове еластичне тісто покладіть у целофановий пакет і заберіть на півгодини в холодильник.

Крок 7. Витягніть тісто з холодильника, розділіть на дві рівні частини. Посипте робочу поверхню борошном і розкотіть кожну тонкий пласт товщиною приблизно 2 міліметри.

Крок 8. На один край тіста покладіть половину картопляної начинки.

Крок 9. Загорніть начинку в рулет, потім наріжте його на частини приблизно 5 сантиметрів шириною.

Крок 10. Тісто на краях защипіть пальцями і покласти заготовку на робочу поверхню одним швом вниз.

Крок 11. Натисніть пальцем на центр заготовки, щоб утворилася ямочка. Так зробите з усіма заготовками.

Крок 12. Деко застеліть пергаментом, змастіть його олією. Розкладіть на ньому всі отримані заготівлі картопляних пиріжків.

Дивіться також:  Біляші на дріжджовому тесті на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Крок 13. У невеликій ємності збовтайте одне куряче яйце і змастіть отриманою сумішшю пиріжки.

Крок 14. Лист з пиріжками відправте в духовку, розігріту до 190-200 градусів. Випікайте пиріжки протягом півгодини до гарного рум’яного кольору.

Крок 15. Чудові печені пиріжки з картоплею готові. Смачного!

Пиріжки з м’ясом та картоплею

Пиріжки з м’ясом та картоплею виходять повітряними та досить ситними. Якщо вам хочеться дуже незвичайно, але смачно перекусити, то уважно придивіться до цього нескладного рецепту. М’ясо можна взяти будь-яке, що вам більше подобається.

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти :

Для тесту:

  • Олія вершкове – 130 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 350 гр.

Для начинки:

  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Антрекот – 400 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Для змащування пиріжків:

  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Всі продукти, які потрібні для пиріжків перед вами.

Крок 2. Картоплю почистіть, відваріть у підсоленій воді, потім наріжте дрібними кубиками. Готування цибулі очистіть і також дрібно наріжте.

Крок 3. На суміші рослинної та вершкового масла обсмажте цибулю до золотистого кольору.

Крок 4. Тепер займіться тестом. М’яке вершкове масло|мастило| змішайте з|із| мукою|борошном| до утворення крихти. Поступово вливайте воду та висипте сіль, вимісіть тісто руками. Тісто витримайте у холодильнику протягом півгодини.

Крок 5. Антрекот наріжте дрібними кубиками. Додайте нарізку в миску до картоплі та цибулі. Посоліть начинку і приправте перцем.

Крок 6. Тісто розділіть на 6-7 рівних частин.

Крок 7. Кожен шматок тіста розкотіть до круглого коржика. На тісто покладіть трохи начинки і защипуйте краї пиріжка.

Крок 8. Заготовки пиріжків розкладіть на деку, змастіть збитим жовтком і зробіть невеликі отвори для виходу пари. Випікайте пиріжки з м’ясом та картоплею 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 9. Виходять чудові рум’яні пиріжки з м’ясом і картоплею. Подавати їх можна в теплому та охолодженому вигляді. Смачного!

Пиріжки з картоплею та грибами

Пиріжки з картоплею та грибами люблять усі. Це гармонійне поєднання нікого не залишить байдужим. Гриби можна взяти будь-які: печериці, які легко готувати, лісові гриби, які ви попередньо відварили та заморозили. Дуже смачно їсти таку випічку зі сметаною.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти :

Для тесту:

  • Вода – 250 мл.
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Дріжджі сухі/пресовані – 1 ч.л./15 гр.

Для начинки:

  • Картопля – 0,5 кг.
  • Печериці – 0,3 кг.
  • Сіль кухонна – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти. Борошно заздалегідь просійте пару разів через дрібне сито, воду злегка підігрійте.

Крок 2. У миску влийте теплу воду, додайте дріжджі, цукор, сіль та столову ложку олії. Все добре перемішайте.

Крок 3. Частками висипайте борошно, що просіює, і кожного разу добре вимішуйте масу. Поступово тісто почне збиратися у кому.

Крок 4. Робочу поверхню присипте борошном і викладіть тісто. Вимішуйте тісто руками протягом 10 хвилин, воно має стати однорідним та пластичним. Якщо тісто буде липнути до рук, змащуйте їх олією.

Крок 5. Зберіть тісто в кулю і покладіть у миску. Накрийте ємність плівкою і залиште в теплі на 1-1,5 години для зростання.

Крок 6. Доки підходить тісто, приготуйте начинку для пиріжків. Картоплю почистіть, наріжте великими часточками, посоліть і відваріть.

Крок 7. Цибулину очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії до м’якості протягом 4-5 хвилин.

Крок 8. Печериці помийте, наріжте кубиками і викладіть на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити 8-10 хвилин, поки волога не випарується.

Крок 9. З готової картоплі злийте воду і розімніть її в пюре товкачем.

Крок 10. У картопляне пюре додайте засмажку з цибулі та грибів, перемішайте, посоліть і приправте до смаку. Остудіть начинку до кімнатної температури.

Крок 11. Тісто, що підросло, обомніть руками і знову поверніть його в тепло ще на 40 хвилин.

Крок 12. Потім змастіть руки олією та розділіть тісто на 14 невеликих шматочків. Скачайте з них кульки та вкрийте харчовою плівкою на 10 хвилин.

Крок 13. Скалку і робочу поверхню змастіть олією, кожну кульку розкотіть у круглий коржик.

Крок 14. На центр кожного коржика покладіть по столовій ложці картопляно-грибної начинки.

Крок 15. Підніміть краї тіста і защипіть їх, щоб начинка залишилася всередині. У такий спосіб зліпите пиріжки з усього тіста.

Крок 16. У суху сковороду влийте приблизно 3-4 столові ложки олії, прогрійте її. Викладайте пиріжки на сковороду швами вниз і смажте до золотистої скоринки.

Крок 17. Потім переверніть та смажте ще 2-3 хвилини, з іншого боку, на помірному вогні.

Крок 18. Готові пиріжки з картоплею та грибами промокніть від олії на паперових серветках, потім подавайте до столу. Смачного!

Смажені пиріжки з картоплею та цибулею

Смажені пиріжки з картоплею та цибулею – оригінальне частування для ваших гостей. Тісто замішується дуже легко на воді та олії. Поки тісто засмучується в теплі, можна поспішаючи приготувати картопляну начинку з цибулею.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти :

Для тесту:

  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 450 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Вода тепла – 250 мл.
  • Дріжджі пресовані – 20 грн.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Олія – ​​3 ст.л. + для смаження.
Дивіться також:  Печиво на розсолі - 7 покрокових рецептів у духовці

Для начинки:

  • Картопля – 500 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Всі продукти, які вам знадобляться для смаження пиріжків, вказані у списку інгредієнтів.

Крок 2. Підготуйте опару для дріжджового тіста. У теплу воду приблизно 35 градусів розкриш дріжджі. У дріжджову масу висипте цукор, столову ложку борошна, перемішайте. Залишіть опару під чистим рушником на 10-15 хвилин у теплі.

Крок 3. Коли на опарі з’явиться пінна шапочка, висипте сіль, влийте три столові ложки олії та перемішайте.

Крок 4. Борошно просійте через сито і висипайте частинами в опару.

Крок 5. Поступово вимісити м’яке та гладке тісто для пиріжків. Миску змастіть олією і викладете в неї грудку тіста, затягніть ємність харчовою плівкою. Залишіть його у теплі на 40 хвилин.

Крок 6. Картоплю почистіть, наріжте великими часточками, поставте варитися. Посолити воду і варити протягом 20-25 хвилин від моменту закипання.

Крок 7. Цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками і обсмажте на олії до напівпрозорості.

Крок 8. З вареної картоплі злийте воду, викладіть цибулю, що пасерує, і розімніть пюре. Начинку остудіть до кімнатної температури.

Крок 9. Тісто, що підросло, обомніть руками і розділіть на 16 рівних шматочків. Накрийте їх харчовою плівкою, щоб не обвітрювалися.

Крок 10. Кожен шматочок тіста трохи розкотіть і викладіть начинку.

Крок 11. Защипіть краї пиріжків, щоб шов був міцним, і начинка не випала.

Крок 12. На добре розігріту сковороду вилийте олію. Викладайте пиріжки швами вниз і смажте на середньому вогні. На кожну сторону піде приблизно 3-5 хвилин, пиріжки повинні пропікатися і добре зарум’янитися.

Крок 13. Щоб позбутися залишків олії, промокніть пиріжки з картоплею та цибулею паперовими рушниками. Смачного!

Кефірні пиріжки з картоплею на сковороді

Пиріжки на кефірі з картоплею на сковороді дуже популярна домашня випічка. Апетитні, рум’яні пиріжки готуються легко та просто. Картопляні пиріжки можна подати до чаю або бульйону, брати з собою для перекушування або пригощати гостей.

Час приготування – 70 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти :

Для тесту:

  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 300-350 гр.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Кефір – 250 мл.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.

Для начинки:

  • Картопля – 0,6 кг.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Вода – 750 мл.
  • Сіль кухонна – по кусу.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку поставте варитися картоплю. Його необхідно почистити, нарізати часточками та залити водою. Коли вода закипить, додайте сіль до смаку. Варіть до м’якості 15-20 хвилин.

Крок 2. У мисці з’єднайте кефір кімнатної температури, куряче яйце, сіль, розпушувач та олію.

Крок 3. Поступово висипте в миску просіяне пшеничне борошно і замісіть тісто для пиріжків.

Крок 4. Тісто зберіть у кулю, накрийте харчовою плівкою і залиште на 20-30 хвилин відпочивати.

Крок 5. Коли картопля звариться, розімніть її в пюре. Додайте до пюре мелений перець, подрібнений кріп і добре перемішайте. Залишіть начинку остигати осторонь.

Крок 6. Тісто розкотіть у тонкий пласт. За допомогою круглої форми виріжте заготовки для пиріжків.

Крок 7. Кожен кружечко розкотіть ще трохи і покладіть на середину порцію начинки.

Крок 8. Накрийте начинку другим шматочком тіста і скріпіть краї по колу.

Крок 9. Смажте пиріжки з картоплею на розпеченій рослинній олії до золотистої скоринки з обох боків.

Крок 10. Подавати пиріжки на кефірі з картоплею можна у теплому вигляді зі сметаною чи майонезом. Смачного!

Тістечка з картоплею на молоці

Пиріжки з картоплею на молоці – чудова випічка для повсякденного меню. Молоко і картопля завжди є на кухні достатньо, щоб влаштовувати з ними кулінарні експерименти. Такі смачні пиріжки можна подати на сніданок.

Час приготування – 35-40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 400-450 гр.
  • Молоко – 150-200мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 1,5-2 ч. л.

Для начинки:

  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.
  • Рослинна олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко трохи підігрійте, розтопіть у ньому вершкове масло. Суміш остудіть.

Крок 2. У молочну масу висипте цукор, сіль, розбийте куряче яйце і додайте дріжджі. Все добре перемішайте. Далі висипте борошно, що просіює, і вимісіть однорідне тісто. Залишіть його осторонь на 15 хвилин. Потім ще раз обомніть і дайте час на зріст приблизно 2-2,5 години.

Крок 3. Для начинки відваріть картоплю, розімніть її в пюре, посоліть і поперчіть до смаку. Дрібно наріжте цибулю, обсмажте її на олії і додайте в пюре. Начинку остудіть перед тим, як начиняти нею пиріжки.

Крок 4. Коли тісто підросте, змастіть робочу поверхню олією і викладіть тісто.

Крок 5. Розділіть тісто на рівні частини за кількістю пиріжків.

Крок 6. Кожен шматочок розімніть у коржик, покладіть на середину кожної приблизно столову ложку картопляної начинки і зліпіть пиріжки.

Крок 7 Шви повинні бути міцними, щоб при обсмажуванні начинка не випала.

Крок 8. Викладайте заготовки в сковороду на розпечену олію. Смажте пиріжки з обох боків до рум’яної скоринки по 4-6 хвилин.

Крок 9. Щоб пиріжки з картоплею не були надто жирними, промокніть залишки олії паперовими серветками. Смачного!