Пишна шарлотка на кефірі з яблуками в духовці – 10 простих і смачних рецептів

Пишна шарлотка на кефірі з яблуками в духовці – класика домашньої випічки. Готовий пиріг виходить ароматним та апетитним. Його можна приготувати по-різному. Ми пропонуємо вам перевірену добірку з десяти простих та смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Проста пишна шарлотка на кефірі з яблуками в духовці

Проста пишна шарлотка на кефірі з яблуками в духовці порадує не лише своїм соковитим фруктовим смаком, а й красивим зовнішнім виглядом ресторану. Такий пиріг можна хоч до чаю, хоч у свята. Ваші близькі не зможуть встояти перед апетитною та ароматною випічкою з яблучною начинкою.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Мука – 300 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Олія – ​​для змащування форми

Процес приготування:

Як приготувати пишну шарлотку на кефірі з яблуками в духовці? Дістаємо всі продукти, згадані у списку.

У глибоку містку ємність відправляємо три курячі яйця і приєднуємо до них цукровий пісок.

Збиваємо продукти за допомогою міксера до повного з’єднання.

У яєчну масу вливаємо кефір і знову все добре перемішуємо. На цьому етапі можна прибрати міксер і використовувати ручний віночок – на ваш розсуд.

Занурюємо в заготовку борошно разом з розпушувачем. Борошно продукт рекомендується пропустити через дрібне сито. Так розіб’ються всі грудочки, які не потрібні у тесті.

Знову все вимішуємо, щоб не залишилося грудочок.

Форму для випікання трохи обмазуємо олією і виливаємо сюди тісто.

Добре промиваємо яблука і ріжемо їх на тонкі часточки. Всі кісточки та частини серцевини видаляємо.

У хаотичному порядку розміщуємо шматочки яблук за тестом.

Підготовлений яблучний десерт ставимо в прогріту духовку до 180° на 50 хвилин.

Проста пишна шарлотка на кефірі з яблуками в духовці готова. Оцінюйте ароматні ласощі!

Пишна шарлотка на кефірі з яблуками та розпушувачем у духовці

Пишна шарлотка на кефірі з яблуками та розпушувачем у духовці виходить неймовірно смачною та привабливою. Приємна яблучна кислинка надає випічці оригінальної соковитості. Саме завдяки цьому простий пиріг має таку популярність. Подавайте з|із| чашкою гарячого чаю або іншими напоями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мука – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Пудра цукрова для прикраси.

Процес приготування:

  1. У глибоку містку миску відправляємо яйця та цукровий пісок.
  2. Також сюди відправляємо сіль та ванільний цукор. Добре все збиваємо до однорідності. Можна використовувати звичайний ручний віночок.
  3. Доповнюємо нашу масу 50 г розм’якшеного вершкового масла. Знову все вимішуємо.
  4. Доливаємо в заготовку склянку кефіру об’ємом 250 мл і ще раз розмішуємо.
  5. Всипаємо в отриману суміш розпушувач тіста. Він зробить випічку пишною та апетитною.
  6. Відразу ж просіюємо сюди муку. Якщо ваше борошно хорошої якості і не має видимих ​​грудочок, процедуру просіювання можна пропустити.
  7. Інтенсивно вимішуємо всю заготовку, щоб отримати максимально ніжне та однорідне тісто.
  8. Форму для випікання для надійності можна застелити пергаментом та промазати вершковим маслом.
  9. Для начинки добре промиваємо яблука, обсушуємо їх та ріжемо на тонкі часточки. Усі кісточки видаляємо.
  10. У підготовлену форму виливаємо наше ніжне тісто.
  11. Розрівнюємо тісто по поверхні за допомогою звичайної ложки.
  12. На тісто викладаємо часточки яблук, як вам більше подобається.
  13. Покриваємо десерт меленою ароматною корицею та відправляємо у розігріту до 180° духовку на 30 хвилин.
  14. Пишна шарлотка на кефірі з яблуками та розпушувачем у духовці готова. Прикрашайте цукровою пудрою!

Проста шарлотка на кефірі з яблуками без яєць

Проста шарлотка на кефірі з яблуками без яєць – це нескладна у виконанні кулінарна ідея, завдяки якій ви потішите себе та близьких апетитним десертом. Така випічка вийде не лише дуже смачною, а й привабливою. Відмінне рішення для ваших чаювання та свят.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 400 гр.
  • Кефір – 450 мл.
  • Яблуко – 450 грн.
  • Цукор-пісок – 180 гр. + 2 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія – ​​80 мл. + для змащування
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Ванілін – 1 г.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Кардамон – 0,5 ч.л.
Дивіться також:  Пишні оладки на молоці без дріжджів – 8 смачних рецептів

Процес приготування:

  1. Для начинки промиваємо та очищаємо яблука. Видаляємо як шкірку, і насіння. Підготовлені плоди нарізаємо невеликими шматочками.
  2. У зручну містку ємність відправляємо розтоплене вершкове масло та вливаємо кефір кімнатної температури. Сюди відправляємо соду, активно все вимішуємо для того, щоб сода дала реакцію з кисломолочним продуктом.
  3. Доповнюємо суміш олією та цукром. Добре все вимішуємо до розчинення сухого компонента.
  4. Просіюємо борошно в заготовку і додаємо ароматний ванілін.
  5. Знову все інтенсивно розмішуємо до повної однорідності.
  6. Викладаємо в тісто яблучні шматочки і обережно перемішуємо все лопаткою для рівномірного розподілу.
  7. Для надійності форму можна застелити пергаментом і промазати олією. Так точно не пригорить.
  8. Переливаємо в підготовлену форму тісто і зверху посипаємо сумішшю кориці, кардамону та двох столових ложок цукру.
  9. Підготовлений пиріг відправляємо в розігріту до 180 ° духову шафу.
  10. Випікаємо частування 45 хвилин і при необхідності перевіряємо готовність усередині за допомогою зубочистки чи дерев’яної палички.
  11. Дістаємо наш пиріг із форми і даємо йому охолонути. Так він краще просочиться усіма ароматами.
  12. Проста шарлотка на кефірі із яблуками без яєць готова. Ділите на порції та пригощайтеся!

Класична шарлотка на кефірі з яблуками та яйцями в духовці

Класична шарлотка на кефірі з яблуками та яйцями в духовці – це ідеальне рішення для зустрічей з рідними та друзями. Шматок апетитного пирога відмінно поєднується з чашкою чаю, кавою та іншими вашими улюбленими напоями. Порадуйте себе поєднанням пишного тіста та приємної яблучної кислинки.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 160 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія – ​​100 мл. + для змащування форми
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Яблуко – 650 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кориця мелена – 2 гр.
  • Пудра цукрова для прикраси.

Процес приготування:

  1. Підготуємо всі продукти, згадані в нашому списку.
  2. У глибокій мисці з’єднуємо яйця та кефір. Збиваємо віночком до однорідності.
  3. Вливаємо олію, тільки вибирайте її без запаху. Розмішуємо.
  4. Всипаємо цукор, сіль, ванільний цукор та ароматну мелену корицю. Перемішуємо.
  5. Невеликими порціями всипаємо борошно, що просіює, змішану з розпушувачем. Після кожного додавання муки активно розмішуємо тісто. Потрібно отримати рідку масу, що нагадує сметану.
  6. Яблука вимиваємо, очищаємо від серцевини, насіння та за бажанням від шкірки. Нарізаємо плоди тонкими часточками і занурюємо в тісто.
  7. Добре розмішуємо, це можна зробити руками.
  8. Форму для випікання обмазуємо олією і викладаємо туди тісто з яблуками. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо пиріг яблучний 40-50 хвилин.
  9. Класична шарлотка на кефірі з яблуками та яйцями у духовці готова. Прикрашайте цукровою пудрою!

Шарлотка на кефірі з манкою та яблуками

Шарлотка на кефірі з манкою та яблуками виходить неймовірно привабливою, ніжною і тане в роті. Приготувати апетитний пиріг зовсім не складно, а його приємний смак ще надовго залишиться в пам’яті ваших близьких або гостей. Приступайте до цікавого кулінарного процесу.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Розпушувач тесту – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Візьмемо потрібні продукти за списком. Яблука промиваємо під водою.
  2. У робочу містку ємність всипаємо цукровий пісок. Додаємо манну крупу, розмішуючи її із цукром. Заливаємо масу кефіром.
  3. Щоб манка набрякла, добре розмішуємо вміст миски. Даємо заготівлі постояти осторонь протягом 30 хвилин. Цього часу вистачить для набухання манної крупи.
  4. Куряче яйце вбиваємо в невелику ємність, збиваємо. Яєчну суміш виливаємо в набряклу манну основу.
  5. Доповнюємо заготівлю меленою корицею, для аромату додаємо ванілін, а також розпушувач.
  6. Наступним етапом всипаємо борошно. Перед додаванням просіюємо продукт. Борошно вводимо невеликими порціями, активно працюючи віночком.
  7. Очищаємо від шкірки та насіння яблучні плоди. Подрібнюємо їх невеликими шматочками. Викладаємо в тісто та розмішуємо.
  8. Густе тісто з яблуками переливаємо у відповідну форму. Можна використовувати силіконову.
  9. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
  10. Шарлотка на кефірі з манкою та яблуками готова. Частуйтесь!
Дивіться також:  Тісто для сосисок у тісті – 10 смачних рецептів приготування

Смачна шарлотка на кефірі з яблуками та сиром

Смачна шарлотка на кефірі з яблуками та сиром – це цікава варіація знаменитого та улюбленого багатьма пирога. Додавання сиру зробить випічку ще більш апетитною, ніжною та повітряною. Готовий десерт підійде не лише до чаювання, а й до сімейного сніданку.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 180 гр.
  • Сир – 350 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Олія вершкове – 40 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 55 гр.
  • Розпушувач тіста – 8 гр.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Ванілін – 1 г.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Вибираємо продукти, вказані у нашому списку.
  2. Для вимішування підготуємо зручну містку ємність: контейнер або глибоку миску. Сюди відправляємо сир, кефір, розтоплене вершкове масло, курячі яйця, цукор та ароматний ванілін. Активно все розмішуємо до однорідності.
  3. Просіюємо в нашу заготівлю борошно з розпушувачем. Знову все активно розмішуємо.
  4. Щоб уберегти частування від пригорання, застилаємо форму для випікання пергаментом. Виливаємо сюди тісто і рівномірно розподіляємо його.
  5. Яблука добре промиваємо, очищаємо та обробляємо на невеликі шматочки.
  6. Яблучні часточки вставляємо в наше тісто так, як вам найбільше подобається.
  7. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 35 хвилин.
  8. Смачна шарлотка на кефірі з яблуками та сиром готова. Частуйтесь!

ПП шарлотка на кефірі з яблуками

ПП шарлотка на кефірі з яблуками – це справжня кулінарна знахідка для тих, хто худне і всіх, хто стежить за своїм здоров’ям. Спробуйте приготувати знаменитий пиріг яблучний своїми руками за особливим низькокалорійним рецептом. Вийде неймовірно смачно, ароматно та апетитно!

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно вівсяне – 50 гр.
  • Борошно рисове – 70 гр.
  • Кефір – 100 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Замінник цукру – 6 грн.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Кориця – за бажанням.
  • Сік лимонний – за бажанням.

Процес приготування:

  1. Для начинки промиваємо та очищаємо від шкірки яблука. Нарізаємо їх охайними кубиками. На свій розсуд можна посипати корицею або полити лимонним соком. Наприклад, лимонний сік дасть приємну кислинку, аромат та збереже апетитний вигляд яблучних шматочків.
  2. У глибоку містку миску відправляємо яєчні жовтки та теплий кефір. Доповнюємо це все цукрозамінником та ароматним ваніліном.
  3. Висипаємо сюди просіяне борошно з розпушувачем тіста. Розмішуємо до повної однорідності.
  4. Яєчні білки збиваємо із сіллю до отримання м’яких повітряних піків. Викладаємо їх у тісто і акуратно втручаємо лопаткою знизу вгору. Інтенсивно розмішувати не потрібно, інакше білки осядуть.
  5. Переливаємо нашу масу у форму для випікання.
  6. Ставимо дієтичний яблучний пиріг у розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин. Далі духову шафу вимикаємо і прочиняємо дверцята. Залишаємо десерт усередині ще на 20 хвилин.
  7. ПП шарлотка на кефірі з яблуками готова. Можна доповнити цукровою пудрою!

Пишна шарлотка на кефірі та сметані з яблуками

Пишна шарлотка на кефірі та сметані з яблуками виходить неймовірно смачною, апетитною та привабливою. Приємна яблучна кислинка надає випічці оригінальної соковитості, а додавання сметани робить тісто ніжнішим, м’яким і приємним.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 380 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Вершки – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр. + 2 ст.
  • Яблуко – 6 шт.
  • Розпушувач тесту – 2 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Олія вершкове – 10 гр.
  • Олія – ​​0,5 ст.

Процес приготування:

  1. Першим кроком підготуємо наш основний інгредієнт – яблука. Їх добре промиваємо, обсушуємо та ділимо на дві частини. Одну частину яблук ріжемо тонкими часточками, другу кубиками.
  2. Будь-яким способом, який вам більше подобається, відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до пухкої повітряної маси.
  3. Жовтки з’єднуємо з цукром, кефіром, сметаною та розпушувачем. Збиваємо до повної однорідності.
  4. У цю заготовку просіюємо муку|борошно| і продовжуємо збивати до однорідності.
  5. Вливаємо в тісто олію і додаємо ароматну корицю. Продовжуємо збивати, щоб не залишилося грудочок.
  6. Сюди ж викладаємо білкову масу та акуратно втручаємо лопаткою. Міксер не використовуємо, бо білкова піна осяде.
  7. Занурюємо в тісто яблучні кубики. Акуратно все розмішуємо. Переливаємо масу з яблуками у форму для випікання, змащену вершковим маслом.
  8. На поверхню заготовки викладаємо яблучні часточки і добре посипаємо двома столовими ложками цукру. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 45 хвилин.
  9. Пишна шарлотка на кефірі та сметані з яблуками готова. Частуйтесь!
Дивіться також:  Сирники з манкою та сиром на сковороді – 7 смачних рецептів пишних сирників

Шарлотка на кефірі з яблуками та родзинками в духовці

Шарлотка на кефірі з яблуками та родзинками у духовці – це яскрава та апетитна випічка, яку можна готувати у свята або просто так на радість близьким. Готовий яблучний пиріг з додаванням родзинок буквально тане у роті. Ідеальне рішення для гарячих напоїв чи компотів.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно вівсяне – 50 гр.
  • Кукурудзяне борошно – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Яблуко – 200 гр.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Кориця – до смаку.

Процес приготування:

  1. Промиваємо яблуко для начинки і даємо йому обсохнути. Також необхідно промити ізюм. Найкраще обдати його окропом, підтримати в ньому кілька хвилин і віджати від зайвої вологи.
  2. Також підготуємо форму, в якій випікатимемо пиріг. Найкраще її застелити пергаментом і обмазати олією. Так десерт точно не прилипне.
  3. Підготовлені яблука ріжемо на тонкі шматочки. Наприклад, можна обробити соломкою.
  4. Курячі яйця збиваємо із цукром та сіллю до отримання пишної піни. Далі яєчну заготівлю з’єднуємо з кефіром і продовжуємо збивати.
  5. Поступово сюди всипаємо два види борошна, що просіює, соду і корицю, і весь цей час збиваємо міксером. Потрібно отримати ніжну масу без жодної грудочки.
  6. Занурюємо в заготовку яблучні шматочки та родзинки, розмішуємо все і переливаємо у форму для випічки. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 45 хвилин.
  7. Шарлотка на кефірі з яблуками та родзинками у духовці готова. Подавайте апетитні ласощі до столу!

Пишна яблучна шарлотка на кефірі із содою

Пишна яблучна шарлотка на кефірі з содою – це перевірена кулінарна ідея для вашого свята чи затишних посиденьок із рідними. Ваші близькі або гості гідно оцінять апетитну та привабливу випічку. Готовий пиріг вийде в міру солодким і потішить цікавою яблучною кислинкою.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 200 гр.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 200 мл.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі необхідні нам продукти.
  2. У глибоку містку ємність відправляємо цукор та розм’якшений шматок вершкового масла.
  3. Активно розмішуємо продукти близько п’яти хвилин до отримання однорідної маслянистої маси.
  4. Сюди ж розбиваємо куряче яйце і добре його втручаємо.
  5. Заливаємо все це кефіром і одразу додаємо соду. Розмішуємо та чекаємо, коли сода дасть реакцію з кисломолочним продуктом. Це станеться дуже швидко.
  6. Просіюємо в основу муку і продовжуємо все вимішувати.
  7. Рекомендуємо використовувати для вимішування занурювальний блендер. Так ми точно позбудемося всіх грудочок і отримаємо ідеальне ніжне тісто.
  8. Візуально тісто ділимо на дві рівні частини. Одну відразу виливаємо у форму для випікання. Вибирайте містку форму, найкраще силіконову.
  9. Очищаємо від шкірки яблука та нарізаємо їх порційними тонкими скибочками. Ці скибочки викладаємо по всій поверхні тіста.
  10. Заливаємо яблучний шар тестом, що залишився.
  11. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 45 хвилин. У процесі випікання духовку відкривати не рекомендується.
  12. Пишна яблучна шарлотка на кефірі з готовою содою. Частуйтесь!
Прокрутка до верху