Пишна шарлотка з яблуками – 10 простих рецептів у духовці

Пишна шарлотка з яблуками – це проста домашня випічка у вигляді солодкого пирога яблучного з бісквітного тіста з начинкою з нарізки яблук. Тісто замішується на яйцях, борошні та молочних продуктах: кефірі, сметані, молоці, іноді доповнюється манкою, а начинку, крім яблук, додаються інші фрукти. У цій темі вам надаються найсмачніші варіанти яблучної шарлотки.

Пишна шарлотка з яблуками в духовці – простий рецепт

Проста пишна шарлотка з яблуками та розпушувачем у духовці готується швидко, просто та з невеликого набору інгредієнтів. У цьому рецепті печемо шарлотку за класичним варіантом. Для пишності випічки до тіста додаємо розпушувач для тіста. Замішуємо тісто за правилами приготування бісквіту.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Олія вершкове – для змащування

Процес приготування:

Пишна шарлотка з яблуками у духовці готується дуже просто. Інгредієнти для шарлотки точно відмірюємо згідно пропорції рецепту, що особливо важливо для тесту.

Беремо для збивання яєць чистий сухий посуд. Включаємо духовку на 200 °С.

Розбиваємо в неї чотири яйця, насипаємо потрібну кількість цукру звичайного, ванільного, солі та будь-яким кухонним гаджетом збиваємо до стану пишної піни приблизно 5 хвилин.

До збитих яєць насипаємо борошно, що просіює, і додаємо розпушувач.

Повторно ці інгредієнти збиваємо, щоб вийшло однорідне та напіврідке тісто.

Миємо та очищаємо від шкірки яблука.

Потім їх нарізаємо шматочками будь-якого розміру та форми, як вам більше подобається.

Застилаємо пергаментним папером форму для випічки (22-24 см) і добре змащуємо вершковим маслом. Яблучну нарізку перекладаємо в тісто та ложкою акуратно перемішуємо. У форму переливаємо тісто замішане.

Ставимо форму в духовку з режимом «Верх-низ». Після підняття тесту та утворення скоринки, нагрівання зменшуємо до 150°С та продовжуємо випічку. Загальний час випікання 50 хвилин. Перевіряємо сірником готовність шарлотки.

Після цього часу форму дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути.

Приготовлену в духовці просту пишну шарлотку з яблуками перекладаємо на блюдо, декоруємо на свій смак і подаємо до столу. Смачної та вдалої випічки!

Пишна проста шарлотка з яблуками на кефірі

Шарлотку з яблуками на кефірі відрізняє особлива пишність, легкість та гарний смак. Кефірне тісто замішується на збитих яйцях і муці з розпушувачем. Така шарлотка буде у вас і перекушуванням, і доповненням до чаю, і десертом до святкового столу.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Мука – 300 гр.
  • Кефір 2,5% – 200 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для шарлотки. Яйця та кефір беремо кімнатної температури. Борошно просіюємо на сито і змішуємо з розпушувачем.

Крок 2. У сухий посуд для замісу тіста розбиваємо яйця та насипаємо до них цукор.

Крок 3. Міксер включаємо на середню швидкість і протягом декількох хвилин збиваємо яйця з цукром однорідну масу.

Крок 4. Потім у цю масу виливаємо кефір і просто перемішуємо міксером.

Крок 5. Не виключаючи міксер, порційно додаємо до цієї маси борошняну суміш.

Крок 6. Замішуємо тісто до однорідного стану, а густота має вийти середньою.

Крок 7. Добре змащуємо вершковим маслом будь-яку форму для випікання та переливаємо в неї замішане тісто.

Крок 8. Яблука миємо, насухо витираємо серветкою і нарізаємо тонкими часточками.

Крок 9. Включаємо духовку на 180°. Частки яблук красиво занурюємо у тісто.

Крок 10. Випікаємо шарлотку протягом 45-50 хвилин і перевіряємо випічку на готовність.

Крок 11. Приготовлену шарлотку з яблуками на кефірі трохи остуджуємо, акуратно витягаємо з форми, декоруємо на свій смак і подаємо до столу. Смачної та вдалої випічки!

Пишна яблучна шарлотка з розпушувачем

Пишна яблучна шарлотка з розпушувачем не відноситься до класичних варіантів і цей інгредієнт додається при замісі тесту на олії чи кисломолочних продуктах. У цьому рецепті додаємо в тісто розтоплене вершкове масло, а для особливого аромату та кольору яблука змішуємо з цедрою цитрусових.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія вершкове – 100 гр. + для змащування форми.
  • Цукор – 1 ст.
  • Розпушувач – 7 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

Крок 1. У сухий посуд для замісу тіста розбити три яйця і віночком збити приблизно 5 хвилин в пишну масу. Потім налити розтоплене вершкове масло|мастило| і насипати цукор із сіллю|соль|.

Дивіться також:  Класична сирна запіканка, як у дитячому садку – 8 простих та смачних рецептів пишної запіканки з сиру в духовці для дітей

Крок 2. Віночком ці інгредієнти добре перемішати до однорідного стану.

Крок 3. Борошно просіяти на сито, змішати з розпушувачем, пересипати порційно в яєчну суміш і замісити тісто.

Крок 4. Яблука промити, очистити від шкірки з серцевиною і нарізати часточками.

Крок 5. Нарізку яблук перекласти в окремий посуд та додати цедру та сік лимона.

Крок 6. Потім додати|добавляти| цедру апельсина і все добре перемішати.

Крок 7. Форму для випічки застелити папером, змастити вершковим маслом та викласти яблучну начинку.

Крок 8. Нарізку яблук залити замішаним тістом і розрівняти поверхню ложкою.

Крок 9. Форму прикрити плівкою і залишити шарлотку на 10 хвилин для вистоювання тіста. Духовку увімкнути на 180°С. Запекти шарлотку у розігрітій духовці протягом 40-50 хвилин.

Крок 10. Приготовлену пишну яблучну шарлотку з розпушувачем акуратно витягти з форми, трохи остудити, доповнити цукровою пудрою та подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Сирна шарлотка з яблуками

Сирна шарлотка з багатьма яблуками визнається найсмачнішим яблучним десертом. Сир текстуру тіста робить більш щільною, і шарлотка виходить вологою. У цьому рецепті тісто замішуємо на яйцях, муці з розпушувачем і сирі, дотримуючись пропорції інгредієнтів.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Мука – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир – 250 гр.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Кориця – до смаку.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку необхідно підготувати сир для тесту. Перекласти його в окремий посуд, додати|добавляти| сметану і міксером добре перемішати до будь-якого ступеня однорідності.

Крок 2. В іншому сухому та чистому посуді міксером на середній швидкості і протягом 5 хвилин збити яйця з цукром і сіллю в пишну масу.

Крок 3. Збивати яйця потрібно до стійких піків, як для бісквіту.

Крок 4. У посуд для замісу тіста перекласти підготовлену масу сиру. До неї порційно додати збиті яйця та лопаткою швидко та акуратно перемішувати.

Крок 5. Борошно змішати з розпушувачем та ваніліном. Борошняну суміш через сито пересипати в яєчно-сирну масу і так само швидко і акуратно лопаткою замісити тісто, щоб не осіла повітряна основа.

Крок 6. Змастити вершковим маслом бортики роз’ємної форми та папером застелити дно. У форму перелити замішане тісто. Духовку увімкнути на 180°С.

Крок 7. Яблука промити, обсушити серветкою та нарізати часточками.

Крок 8. Потім часточки красиво розподілити по поверхні шарлотки, занурюючи їх у тісто і за бажанням посипати корицею.

Крок 9. Запекти шарлотку в розігрітій духовці протягом 50-55 хвилин. Потім витягти з форми і трохи остудити.

Крок 10. Приготовлену шарлотку з яблуками порційно нарізати і можна подавати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Шарлотка з яблуками та грушами

Шарлотка з яблуками та грушами буде у вас ароматнішим за рахунок груш варіантом цієї домашньої випічки. Груші, крім аромату та смаку, тесту надають вологість та ніжність. У цьому рецепті тісто для шарлотки замішуємо на молоці, вершковому маслі, борошні та розпушувачі. Груші вибираємо щільних сортів, щоб зберегли форму при випіканні. Пропорція фруктів може бути будь-якою.

Час приготування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Мука – 200 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Олія вершкове – 50 гр. + для змащування форми.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 130 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Груша – 1 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Кориця – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука та грушу промити і очистити від шкірки з серцевиною. Два яблука із грушею нарізати середніми кубиками. Одне яблуко нарізати часточками.

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити два яйця та насипати цукор та ванілін.

Крок 3. Міксером ці інгредієнти протягом 7-8 хвилин збити в пишну масу.

Крок 4. Потім до цієї маси налити молоко з|із| розтопленим вершковим маслом|мастилом| і перемішати.

Крок 5. Насипати борошно, що просіює, з корицею і розпушувачем.

Крок 6. За хвилину міксером замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 7. Перекласти в примішане тісто нарізку яблук з грушею і акуратно перемішати.

Крок 8. Форму для випічки змастити вершковим маслом і перекласти до неї замішане тісто з фруктами.

Крок 9. Поверх тіста розкласти яблучні часточки.

Крок 10. Помірно посипати яблучні часточки однією ложкою цукру.

Крок 11. Духовку увімкнути на 180°С. Запекти шарлотку протягом 45-50 хвилин.

Крок 12. Приготовлену в духовці шарлотку з яблуками та грушами трохи остудити, перекласти на блюдо сервіровки і подати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Дивіться також:  Панкейки класичні – 10 рецептів у домашніх умовах

Проста пишна шарлотка з яблуками на молоці

Шарлотка з яблуками на молоці має плюси в порівнянні з шарлоткою класичною з трьох інгредієнтів: швидше запікається, виходить більш вологою та ніжною, а текстура тіста щільнішою. Для тесту яйця збиваються із цукром і краще за допомогою міксера, а потім додаються молоко та борошно. Рецепт простий та швидкий.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Мука – 200 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор ванільний – 15 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для шарлотки. Молоко та яйця мають бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістати їх із холодильника.

Крок 2. У суху чашу міксера розбити чотири яйця, додати щіпку солі і протягом 5-10 хвилин збити до білого кольору і збільшення маси.

Крок 3. У збиту масу і не виключаючи міксер, порційно насипати звичайний цукор і ванільний.

Крок 4. Поки все збивається, промити яблука та нарізати тонкими часточками Шкірку можна залишити.

Крок 5. Після повного розчинення цукру на збиту масу налити молоко і збити.

Крок 6. Потім міксер вимкнути. У цю рідку основу тіста через сито насипати борошно з розпушувачем і вже лопаткою акуратно і рухами вгору-вниз замісити тісто. Важливо, щоб тісто не осіло.

Крок 7. Форму для випікання застелити папером. Перелити в неї 1/3 примішаного тіста і укласти половину яблучної нарізки. Потім перелити другу третину тесту, викласти другий шар яблук та залити рештою тесту. По поверхні тіста розкласти яблучні часточки.

Крок 8. Духовку увімкнути на 180°С. Запекти шарлотку протягом 30-40 хвилин та дерев’яною шпажкою перевірити випічку на готовність.

Крок 9. Приготовлену шарлотку з яблуками на молоці остудити до кімнатної температури, витягти з|із| форми, декорувати цукровою пудрою і подати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Яблучна шарлотка на сметані з яблуками

Яблучна шарлотка на сметані, як і вся випічка на сметанному тісті, буде одним з варіантів домашнього десерту з яблуками. Сметана надає тесту вологішу текстуру, і скоринку робить рум’яною. Для вдалої шарлотки важливою є правильна пропорція інгредієнтів. Для пишності в тісто додається розпушувач. Сметана підходить жирністю не менше 20%, щоб зберігся вершковий смак.

Час приготування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Мука – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Вершки – 150 гр.
  • Олія – ​​80 мл.
  • Цукор ванільний – 15 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Яблука – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо, згідно з рецептом, всі інгредієнти для шарлотки. Включаємо духовку на 180 °С. Яйця та сметана мають бути кімнатної температури.

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбиваємо три яйця, насипаємо звичайний цукор з ванільним і додаємо сметану.

Крок 3. Міксером на середній швидкості ці інгредієнти збиваємо. Важливо, щоб цукор повністю розчинився.

Крок 4. У яєчно-сметанную масу наливаємо олію і додаємо просіяне і змішане з розпушувачем борошно.

Крок 5. Міксер замішуємо тісто до однорідного стану.

Крок 6. Форму для випікання застеляємо папером і в неї переливаємо змішане сметанне тісто.

Крок 7. Яблука миємо, насухо витираємо серветкою та нарізаємо тонкими часточками.

Крок 8. Яблучну нарізку віялом розкладаємо поверх тіста. Ставимо форму в духовку на 40-45 хвилин.

Крок 9. Перевіряємо дерев’яною шпажкою готовність шарлотки, дістаємо форму з духовки і залишаємо на кілька хвилин для охолодження.

Крок 10. Потім форму акуратно прибираємо та перекладаємо шарлотку на блюдо.

Крок 11. Приготовлену яблучну шарлотку на сметані порційно нарізаємо та подаємо до столу. Смачної та вдалої випічки!

Проста яблучна шарлотка з корицею

Яблучна шарлотка з корицею готується з додаванням цієї пряності або до яблучної начинки, або в тісто. Колір шарлотки вийде темніший, але аромат і смак десерту буде відмінний. Приготування такої шарлотки не відрізняється від класичного варіанта. У цьому рецепті тісто замішуємо на яйцях, борошні, цукрі та з додаванням кориці.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Мука – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 160 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Кориця мелена – ½ ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яблука – 400 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Цукрова пудра – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряти, відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для шарлотки. Яйця та олія повинні бути кімнатної температури.

Дивіться також:  Біляші на дріжджовому тесті на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Крок 2. Яблука промити, очистити від шкірки та нарізати великими часточками.

Крок 3. Будь-яку форму для випічки добре змастити вершковим маслом, обсипати панірувальними сухарями та викласти нарізку яблук.

Крок 4. У посуді для замішування тіста віночком або міксером збити в пишну масу яйця з цукром. Потім порційно насипати борошно, що просіює, з розпушувачем і корицею, і замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 5. Духовку увімкнути на 180°С. Замішаним тістом залити яблучні часточки у формі і поставити шарлотку в духовку на 40-45 хвилин|мінути|.

Крок 6. Спечену яблучну шарлотку з корицею трохи остудити, витягти з|із| форми, посипати ложкою цукрової пудри і декорувати за своїм смаком.

Крок 7. Приготовлену шарлотку можна сервірувати до столу як у теплому, так і холодному вигляді. Смачної та вдалої випічки!

Шарлотка з яблуками та бананами

Яблучну начинку відмінно доповнюють банани, надаючи їй особливий аромат та смак, тому шарлотка з яблуками та бананами буде у вас варіантом простої та швидкої домашньої випічки. Тісто замішуємо, як для звичайної шарлотки: на збитих з цукром яйцях, борошні та розпушувачі. Щоб випічка вийшла більш корисною, можна пшеничне борошно замінити на рисове або вівсяне і на 1/3 зменшити об’єм цукру.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Мука – 250 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Цукор ванільний – 2 ч.л.
  • Яблука – 750 гр.
  • Банан – 150 г.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для шарлотки. Просіяти на сито вибране борошно з розпушувачем.

Крок 2. У пишну піну будь-яким кухонним гаджетом збити яйця із цукром. У цю масу додати ванільний цукор і перемішати лопаткою.

Крок 3. До збитих яєць порційно пересипати борошно, що просіює, з розпушувачем і лопаткою все акуратно і активно перемішати, щоб тісто не осіло.

Крок 4. Яблука та банан очистити від шкірки та нарізати середніми шматочками будь-якої форми. Нарізання фруктів перекласти в тісто і перемішати.

Крок 5. Увімкніть духовку на 180°С. Форму для випічки застелити папером і перелити в неї тісто з яблучно-банановою начинкою. Випікати шарлотку протягом 30 хвилин|мінути|. Потім нагрівання зменшити до 150 ° С і продовжити випікання ще 10 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Крок 6. Приготовлену шарлотку з яблуками та бананами остудити, акуратно перекласти з форми на блюдо сервіровки, посипати цукровою пудрою і подати до десертного столу. Смачної та вдалої випічки!

Шарлотка з яблуками та манкою

Шарлотка з яблуками та манкою, як і вся випічка з манною крупою, відрізняється розсипчастою текстурою та ніжним смаком. Сама манка не має достатньої клейкості для утримання яблучної начинки, тому її в тісто додають разом з борошном і в пропорції 1:1, а тісто замішується на яйці, кисломолочному продукті, маслі і розпушувачі. Яйця не збиваються, тому що манка руйнує дрібні бульбашки своїми крупинками. У цьому рецепті замішуємо тісто на кефірі.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Мука – 100 гр.
  • Манка – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 200 мл.
  • Цукор – 90 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яблука – 1 шт.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для шарлотки відразу відміряти згідно пропорції рецепту.

Крок 2. Розтопити в мікрохвильовій печі вершкове масло і трохи остудити.

Крок 3. У посуд для замісу тіста розбити яйце, насипати два види цукру, дрібку солі та віночком ці інгредієнти перемішати, щоб цукор розчинився.

Крок 4. У цю масу перелити розтоплене вершкове масло|мастило| і все ще раз перемішати.

Крок 5. Потім налити до неї кефір, тільки холодний і ще раз перемішати.

Крок 6. Далі у цю рідку масу насипати манну крупу.

Крок 7. Борошно просіяти на сито, змішати з розпушувачем, пересипати до решти інгредієнтів та замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 8. Велике яблуко очистити від шкірки та нарізати невеликими кубиками.

Крок 9. Перекласти нарізку яблука в тісто і перемішати ще раз.

Крок 10. Увімкніть духовку на 170°С. Замішане тісто з манкою перелити в будь-яку форму і запекти в духовці 40-50 хвилин, перевіривши готовність дерев’яною паличкою.

Крок 11. Приготовлену шарлотку з яблуками та манкою остудити, витягти з|із| форми, посипати цукровою пудрою і подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!