Пишні оладки – 10 смачних рецептів приготування на сковороді

Пишні оладки – це проста та універсальна кулінарна ідея для домашнього столу. Таке смачне та повітряне частування можна подавати на сніданок, як перекушування або як доповнення до чаювання. Найкращі варіанти приготування пишних і рум’яних оладок шукайте в нашій кулінарній добірці десять рецептів на сковороді з покроковими фотографіями.

Пишні оладки на кефірі з содою та яйцями

Пишні оладки на кефірі з содою та яйцями – це ідеальний і простий у виконанні сніданок, перекус і навіть ласощі до чаювання. Такі ніжні та повітряні оладки можна полити варенням, медом, джемом або просто посипати цукровою пудрою. Для приготування пишного продукту є кілька хитрощів, читайте нижче.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Мука – 250 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Вода – 40 мл.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Як приготувати млинці на сковороді? Проходимося за списком продуктів та відміряємо всі компоненти за вказаними грамами та іншими одиницями вимірювання.

Основна хитрість пишноти майбутніх оладок – це замішування в тісто теплого кефіру. Для цього кисломолочний продукт вливаємо в каструлю разом із невеликою кількістю води. Прогріваємо, помішуючи лопаткою, до теплого стану. Доводити до кипіння, звісно, ​​не потрібно.

Вибираємо глибоку ємність для вимішування тіста. У відповідну миску розбиваємо курячі яйця, всипаємо цукровий пісок і трохи солі. Якщо ваші яйця занадто дрібні, можна додати три штуки замість двох.

Збиваємо продукти міксером або просто віночком. Сухі крупинки цукру та солі повинні розчинитися.

Тепер у цю яєчну суміш вливаємо теплий кефір.

Знову все збиваємо до однорідності. На поверхні почне утворюватися пінка.

Далі в нашу заготівлю просіюємо борошно пшеничне.

Відразу вимішуємо вміст, щоб розбити всі сухі грудочки, які може утворювати борошно.

Додаємо в тісто половину чайної ложки соди, перемішуємо ніжне тісто тягуче.

Ставимо на плиту сковороду та вливаємо сюди олію. Нагріваємо продукт і порційно опускаємо тісто сюди. Це зручно робити ополоником або столовою ложкою.

Даємо оладкам схопитися з одного боку, обережно перевертаємо лопаткою і готуємо до привабливої ​​золотистої скоринки з іншого боку.

Пишні оладки на кефірі з содою та яйцями готові. Подавайте до столу з будь-якими доповненнями до смаку: цукровою пудрою, варенням або джемом.

Пишні оладки на молоці

Пишні оладки на молоці – це класика домашньої кухні. А хочете приготувати неймовірно повітряні та ніжні оладки не за звичним рецептом? Пропонуємо вам інструкцію готування в японському стилі, завдяки чому ваші оладки на молоці вийдуть дуже пишними і тануть в роті.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Мука – 2 ст.л.
  • Молоко коров’яче – 25 мл.
  • Яйце С0 – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Розпушувач тесту – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Для приготування повітряних оладок беремо продукти за списком.
  2. Звичним для вас способом відокремлюємо яєчні жовтки від білків.
  3. У глибокій мисці з’єднуємо жовтки та коров’яче молоко. Просіюємо борошно з розпушувачем для тесту порціями, щоразу перемішуючи масу.
  4. Добре перемішуємо, щоб видалити всі сухі грудочки.
  5. У відповідній місткій ємності збиваємо яєчні білки з сіллю та цитрусовим соком. Збиваємо міксером на низькій швидкості дві-три хвилини до отримання густої білої піни.
  6. Порціями, в три-чотири прийоми, додаємо до збитої білкової маси цукровий пісок, продовжуючи збивати білки до густіших піків (ще приблизно три-чотири хвилини).
  7. Поступово втручаємо збиті білки в тісто, викладаючи приблизно по одній столовій ложці.
  8. Перемішуємо тісто акуратно, знизу вгору, щоб зберегти легкість та пишність усієї маси.
  9. Розігріваємо сковороду (краще антипригарну) на середньому вогні, злегка змащуємо олією і промокуємо зайву олію паперовою серветкою.
    Зменшуємо вогонь до мінімального, викладаємо тісто на сковороду. Готуємо пару хвилин до гарного рум’янцю.

  10. Потім акуратно перевертаємо оригінальні повітряні оладки лопаткою на інший бік. Накриваємо сковороду кришкою та готуємо на малому вогні ще приблизно п’ять-шість хвилин до рум’яності.
  11. Пишні оладки на молоці готові. Подавайте повітряне частування!

Оладки з кабачків на сковороді

Оладки з кабачків на сковороді – це ніжні та низькокалорійні оладки, які ідеально підійдуть як для сніданку, так і обіду і навіть для легкої вечері. Апетитне частування можна подавати зі сметаною та іншими доповненнями. Скоріше приступайте до процесу!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 300 гр.
  • Кефір – 120 мл.
  • Борошно рисове – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Укроп – 1 пучок.
  • Часник – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сода – 0,3 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Пройдемося по нашому списку та заздалегідь дістанемо всі потрібні інгредієнти.
  2. Беремо глибоку робочу ємність, вбиваємо в миску куряче яйце, підсипаємо дрібку перцю та солі.
  3. Вливаємо до яйця кефір, жирність особливого значення не має, у нашому рецепті відсоток жирності 2,5%. Збовтуємо все віночком або за допомогою звичайної виделки. Додаємо третину чайної ложки соди.
  4. Кабачок вимиваємо та просушуємо, за допомогою терки подрібнюємо кабачок у середню стружку, стружку перекладаємо в миску з кефірно-яєчною основою.
  5. Твердий сир натираємо на дрібній тертці, сирну стружку також необхідно помістити в миску до всіх інгредієнтів.
  6. Свіжий ароматний кріп обполіскуємо водою і просушуємо, нарізаємо дрібно дрібно і кидаємо щедру жменю в миску. Перемішуємо усі інгредієнти між собою.
  7. Всипаємо до всіх інгредієнтів пару столових ложок рисового борошна. Перемішуємо.
  8. Прогріваємо сковороду, вливаємо олії. Підготовлене тісто для оладок викладаємо столовою ложкою на гарячу олію. Смажимо оладки по парі хвилин з кожного боку, надлишки олії можна після прибрати паперовими серветками.
  9. Оладки з кабачків на сковороді готові. Скоріше спробуйте!

Смачні сирні оладки на кефірі

Смачні сирні оладки на кефірі виходять напрочуд ніжними та приємними до смаку. Таке частування з високим вмістом білка ідеально підійде для сімейного сніданку чи перекушування. Можна подавати разом з чашкою гарячого чаю, кави або просто так.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сир м’який – 200 гр.
  • Мука – 170 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Вибираємо місткий посуд, який підійде для вимішування. Розбиваємо сюди два яйця та посипаємо їх цукровим піском.
  2. Збовтуємо продукти віночком.
  3. В іншу містку миску вливаємо кефір, занурюємо також сир сюди з содою.
  4. Молочні продукти із содою розмішуємо.
  5. Молочну заготовку переливаємо в яєчну суміш.
  6. Обидва склади вимішуємо віночком для повного з’єднання.
  7. Просіюємо в масу борошно у потрібній кількості.
  8. Продовжуємо вимішувати масу до одержання густого гладкого тіста.
  9. Прогріваємо сковорідку з олією. Столовою ложкою вливаємо сюди сирне тісто. Смажимо заготовки з кожного боку до рум’яної скоринки.
  10. Смачні сирні оладки на кефірі готові. Можна куштувати!

Пишні оладки на кефірі з яблуками

Пишні оладки на кефірі з яблуками порадують поєднанням ніжного повітряного тіста та приємною фруктовою кислинкою. Таке частування підійде як для сніданків, перекусів та чаювання. Доповнюйте оладки медом, цукровою пудрою та іншими улюбленими ласощами. Але смачно буде без них.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Мука – 3,5 ст.л.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Кефір – 160 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тесту – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Курячі яйця розбиваємо у зручну для вимішування ємність разом із цукром. Збиваємо продукти віночком.
  2. У збиту яєчну суміш відправляємо борошно – краще просіяне. Продовжуємо перемішувати за допомогою віночка.
  3. Доповнюємо масу кефіром – достатньо 160 мілілітрів.
  4. Перемішуємо заготівлю та доповнюємо її розпушувачем. Отримуємо однорідне гладке тісто.
  5. З промитих яблук зрізаємо шкірку та натираємо плід на великій тертці.
  6. Яблучну стружку занурюємо у підготовлене тісто. За бажанням для більшого аромату можна додати корицю. Прянощі відмінно поєднується з яблуком.
  7. Перемішуємо тісто, щоб у ньому рівномірно розподілилася яблучна стружка.
  8. Прогріваємо сковорідку і вливаємо сюди олію. На масло|мастило| за допомогою столової ложки опускаємо тісто з яблуками.
  9. Смажимо заготовки до золотистого відтінку з двох боків.
  10. Пишні оладки на кефірі з яблуками готові. Подавайте до столу!

Пишні та повітряні оладки на кислому молоці

Пишні та повітряні оладки на кислому молоці – це універсальне кулінарне рішення для домашнього столу. Підходить такий продукт для ситних сніданків, перекусів та цікавих чаювання. Якщо не знаєте, що робити з прокислим молоком, використовуйте нашу ідею.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мука – 100 гр.
  • Молоко кисле – 200мл.
  • Сода – 0,3 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Олія – ​​1 ч.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Відміряємо скисло молоко і вливаємо його в містку миску, яка підходить для перемішування тіста.
  2. У кислий молочний продукт відправляємо сіль, соду та цукровий пісок. Збиваємо віночком до одержання пінки – сода дасть реакцію зі скислим молоком.
  3. Поступово всипаємо сюди раніше просіяне борошно. Вимішуємо – необхідно розбити всі борошняні грудочки.
  4. Вливаємо чайну ложку олії без запаху.
  5. Перемішуємо гладке рідке тісто з олією.
  6. Прогріваємо сковорідку з невеликою кількістю олії (беремо звичайну соняшникову). Виливаємо на масло|мастило| тісто за допомогою столової ложки.
  7. Смажимо продукт з одного боку, потім перевертаємо і підрум’янюємо з зворотного боку. Готуємо на середньому вогні, щоб оладки добре пропеклися і всередині.
  8. Пишні та повітряні оладки на кислому молоці готові. Можна куштувати!

Смачні оладки на сметані

Смачні оладки на сметані – це напрочуд ніжний і приємний до смаку продукт. Його можна доповнити будь-якими доповненнями до смаку: варенням, джемом та іншими ласощами. Ідею можна використовувати для домашніх сніданків або якщо раптово прийшли гості.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Мука – 130 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 120 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – ​​50 мл.

Процес приготування:

  1. Відбираємо за списком продукти для випікання оладок. Сметану рекомендується витягти з холодильника заздалегідь, щоб вона досягла кімнатної температури.
  2. Сметану перекладаємо в миску, всипаємо соду до неї. Інгредієнти перемішуємо та залишаємо хвилин на 5. Сода дасть реакцію у кисломолочному продукті.
  3. У підготовлену сметану засипаємо цукровий пісок, сіль, вбиваємо яйце і вливаємо три столові ложки олії.
  4. Перемішуємо інгредієнти до одержання однорідного складу.
  5. У цей склад, що вийшов, просіваємо пшеничне борошно.
  6. Замішуємо для оладок тісто, яке на виході виходить густим та гладким.
  7. У сковороді розігріваємо рослинне масло, що залишилося, нагрівання плити робимо середнім. Тісто у формі оладок викладаємо на сковороду за допомогою столової ложки. Смажимо оладки до рум’яної скоринки з двох сторін. Рекомендуємо під час смаження прикрити сковороду кришкою.
  8. Рум’яні оладки зі сковороди краще відразу викласти на паперові серветки – вони вберуть зайву олію.
  9. Смачні оладки на сметані готові. Швидше пригощайтеся!

Оладки з гарбуза на сковороді

Оладки з гарбуза на сковороді – це яскраве за смаком та цікаве частування, яке стане справжньою коморою вітамінів на вашому столі. Такий апетитний продукт легко приготувати на своїй кухні. Беріть на замітку для ваших цікавих сімейних сніданків та перекусів.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мука – 130 гр.
  • Гарбуз очищений – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Ванілін – 1 г.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Нарізаємо очищений від кірки та насіння гарбуз великими кубиками. Підготуємо та інші продукти, згадані у списку.
  2. Збиваємо шматочки гарбуза у блендері до однорідної кашоподібної маси.
  3. Викладаємо гарбузову суміш в окрему глибоку ємність, туди вбиваємо яйця.
  4. Ретельно збиваємо ложкою або віночком гарбузову масу та всипаємо цукровий пісок.
  5. Знову розмішуємо і маленькими порціями додаємо в заготівлю борошно пшеничне, просіяне через сито, також додаємо розпушувач і ванілін.
  6. Активно перемішуємо всі компоненти до тих пір, поки не вийде тісто, що тягне без грудочок, схоже по консистенції на густу сметану.
  7. На гарячу сковороду з олією акуратно викладаємо столовою ложкою тісто. Смажимо на середньому режимі по дві хвилини, поки не утвориться рум’яна скоринка.
  8. Лопаткою перекладаємо оладки на зворотний бік і так само дві хвилини смажимо на помірному вогні.
  9. Оладки гарбуза на сковороді готові. Частуйтесь!

Пишні оладки на кефірі з розпушувачем

Пишні оладки на кефірі з розпушувачем виходять неймовірно ніжними, м’якими та приємними до смаку. Таке частування ідеально підійде для сімейного сніданку, чаювання чи перекушування. Апетитні оладки можна доповнити медом, сметаною, варенням та іншими ласощами.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мука – 200 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Ванілін – 1 г.
  • Сіль – 1 гр.
  • Олія – ​​150 мл.

Процес приготування:

  1. Вибираємо зручний для вимішування тіста посуд. Розбиваємо сюди яйце, також всипаємо цукор, сіль та ароматний ванілін.
  2. Збиваємо вміст миски віночком.
  3. Виливаємо сюди склянку теплого кефіру (кімнатної температури).
  4. Вливаємо 50 мілілітрів олії, розмішуємо масу.
  5. Всипаємо в рідку заготовку розпушувач для тіста.
  6. Розмішуємо до утворення поверхні складу бульбашок.
  7. У кілька підходів просіюємо в тісто борошно.
  8. Розмішуємо доти, доки не пропадуть усі борошняні грудочки.
  9. Прогріваємо сковорідку з олією на плиті. На гарячу олію порційно вливаємо тісто на оладки.
  10. Смажимо рум’яні частування з обох боків.
  11. Відразу після смаження оладки викладаємо на одноразові рушники (паперові). Так ми приберемо надлишки олії.
  12. Пишні оладки на кефірі з розпушувачем готові. Подавайте апетитне частування до столу!

Оладки на кефірі із сухими дріжджами

Оладки на кефірі із сухими дріжджами – це універсальна кулінарна ідея, простий у виконанні сніданок, перекус і навіть ласощі до чаювання. Такі ніжні та пишні оладки можна полити варенням, медом, джемом або просто посипати цукровою пудрою. Для приготування слідуйте нашому покроковому посібнику.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мука – 180 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Дріжджі сухе – 6 грн.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Для приготування оладок нам знадобляться продукти, вказані у списку. Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
  2. Кефір краще використовувати не дуже свіжий, а 2-3 денний. У кефір всипаємо цукор та сухі швидкі дріжджі. Розмішуємо.
  3. Потім вводимо яйце та сіль. Перемішуємо до повної однорідності суміші.
  4. У тісто просіюємо борошно через сито. Перемішуємо тісто до густини густої сметани. Закриваємо плівкою і ставимо у тепле місце, щоб підросло. Приблизно через 40-45 хвилин можна смажити оладки. Тісто піднялося і стало візуально пишніше.
  5. Якщо хочете, щоб оладки були пишними, не потрібно перемішувати його після підняття. На сковороду з прогрітою олією столовою ложкою викладаємо тісто. Просмажуємо оладки до привабливого рум’янцю з обох боків.
  6. Далі оладки можна просочити паперовими серветками, рушниками. Так ви приберете надлишки олії.
  7. Оладки на кефірі із сухими дріжджами готові. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!
Дивіться також:  Хачапурі по-мегрельськи - 8 рецептів справжніх грузинських хачапурі