Пишні оладки на молоці без дріжджів – це смачне та легке у виконанні частування, яке готується з різних бюджетних інгредієнтів просто і без зайвих проблем. Пишні оладки добре підходять для смачного сніданку чи чаювання. Подають страву зі сметаною, медом чи варенням. Оладки на молоці подобаються як дітям, так і дорослим. Беріть добірку на замітку та радуйте рідних.
Пишні оладки на молоці без дріжджів із содою
Пишні оладки на молоці без дріжджів із содою готуються зовсім не складно. Завдяки використанню гашеної соди, випічка виходить пористою та повітряною. Реалізація нескладного рецепту займає близько півгодини. Ніжні оладки миттєво зникають зі столу.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Олія – для смаження
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст.л.
Процес приготування:
Як приготувати оладки на молоці без дріжджів? Готуємо інгредієнти. Молоко та яйце дістаємо напередодні приготування, щоб складові встигли придбати кімнатну температуру.
В об’ємну ємність розбиваємо промите та витерте насухо яйце. Засипаємо цукровий пісок, кількість регулюємо самі.
Збивши компоненти ручним віночком, солимо. Вливаємо олію без запаху і молоко. Об’єднуємо віночком.
Чайну ложку соди гасимо столовою ложкою оцту. Виливаємо до рідкої суміші та перемішуємо до однорідного стану.
Частинами вводимо попередньо просіяне борошно і вимішуємо до гладкості, щоб не було грудочок. Добре розмішавши, даємо масі «відпочити». На поверхні утворюються бульбашки. Тепер приступаємо до смаження оладок.
Поставивши сковорідку на середній вогонь, змащуємо дно олією. За допомогою столової ложки викладаємо тісто, залишаючи простір між заготовками. Зменшивши полум’я, смажимо оладки з кожного боку до золотистості.
На плоску тарілку укладаємо паперові серветки, перекладаємо гарячі оладки. Залишаємо, щоб позбутися зайвої олії.
Забираємо серветки та подаємо випічку з варенням або сметаною.
Пишні оладки на молоці без дріжджів готові! Смачного!
Пишні бездрожжеві оладки на молоці з розпушувачем
Пишні бездрожжні оладки на молоці з розпушувачем – це ідеальний рецепт, який вийде у всіх. Домашнє частування виходить надзвичайно апетитним. Оладки подають на сніданок або до чаю з різними сиропами ягідними або зі сметаною. Це дуже смачно та поживно!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 1,5-2 ст.
- Молоко коров’яче – 1 ст. (200 мл)
- Сіль за смаком.
- Цукор-пісок – 1-2 ст.
- Олія – для смаження.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тесту – 1 год.
Процес приготування:
- Готуємо усі потрібні інгредієнти.
- Ополоснувши і обтерши яйце, розбиваємо в чашку. Всипаємо цукровий пісок. Його кількість скорочуємо чи збільшуємо за власним бажанням.
- Кладемо сіль.
- Скориставшись віночком, розбовтуємо компоненти.
- Всипаємо розпушувач тіста.
- Вводимо склянку борошна, що просіює.
- Наливаємо 100 мілілітрів молока. Інтенсивно за допомогою віночка вимішуємо тісто, видаляючи борошняні грудки. Після чого всипаємо залишки просіяного борошна і виливаємо молоко, що залишилося. Перемішуємо до гладкості.
- Залежно від борошна та його характеристик її може знадобитися більше або менше. Саме тому її додаємо у 2 етапи, контролюючи густоту маси. Тісто має придбати консистенцію густої сметани.
- Змащену олією сковорідку прогріваємо, встановивши на середньому вогні. Формуємо столовою ложкою оладки. Смажимо 2 хвилини до привабливого золотистого кольору, на розсуд прикривши кришкою.
- Перевернувши випічку, смажимо з іншого боку.
- Смажені оладки перекладаємо на паперову серветку, щоб забрати зайвий жир. Таким чином смажимо всі оладки.
- Готове частування подаємо зі згущеним молоком або іншими добавками.
- Оладки не втрачають свого смаку як у теплому, так і охололом стані.
- Смачного!
Оладки на молоці без дріжджів та яєць
Оладки на молоці без дріжджів та яєць є найніжнішою випічкою, яка готується елементарно з простих і недорогих продуктів. Оладки готуються швидко і без зайвого клопоту. Навіть недосвідчені господині повторять чудовий рецепт, не відчувши жодних складнощів.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Олія – 2-3 ст.л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет 9% – 1 ч.л.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти.
- Злегка підігрів молоко, половину заливаємо в об’ємну чашу. Солимо і кладемо цукровий пісок. Гасимо соду оцет і виливаємо в чашу. Розмішуємо.
- До рідини, що вийшла, вводимо просіяне борошно і вимішуємо, розбиваючи грудочки.
- Заливаємо молоко і перемішуємо до гладкості.
- Вливаємо столову ложку соняшникової олії та ретельно втручаємо.
- Змащену олією сковорідку поміщаємо на плиту і нагріваємо на середній температурі. На гарячій поверхні за допомогою столової ложки формуємо оладки.
- Коли верх покриється бульбашками і стане матовим, за допомогою лопатки перевертаємо оладки.
- Прикривши сковороду кришкою, пропарюємо оладки кілька хвилин. Таким чином смажимо всі оладки.
- Пишну випічку кладемо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. Якщо для смаження використовується перевірена сковорідка з антипригарним покриттям, можна обійтися без масла. Такі вироби будуть менш калорійними.
- Подаємо ніжну випічку до чаю, доповнивши сметаною або смачним варенням власного приготування.
- Смачного!
Смачні оладки на молоці без дріжджів із яблуками
Смачні оладки на молоці без дріжджів з яблуками – це дивовижна домашня випічка, від якої у захваті діти та дорослі. Готуються оладки із бюджетних компонентів менше ніж за півгодини. Нескладне приготування зможе повторити навіть дитина. Для аромату можна додати корицю. Запашна випічка зведе з розуму.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 1,5 ст.
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Сіль за смаком.
- Цукор-пісок – до смаку.
- Олія – для смаження.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 1 ч.л.
- Яблуко – 1 шт.
Процес приготування:
- Промиваємо яйце і розбиваємо у зручну для замісу ємність. Всипаємо цукровий пісок, кількість якого визначаємо самостійно. Використовуючи ручний віночок чи міксер, поєднуємо до однорідності. Заливаємо половину склянки трохи підігрітого молока.
- Всипаємо чайну ложку соди.
- Просіюємо 1,5 склянки пшеничного борошна. Для солодкої випічки зазвичай використовують найвищий сорт.
- Ретельно розмішавши, вливаємо порціями молоко і доводимо масу до гладкої консистенції.
- Промиваємо яблуко. За бажанням знімаємо шкірку, видаляємо начинки і тонко нарізаємо або використовуємо терку.
- Перекладаємо подрібнені яблука в тісто та розмішуємо. Прогріваємо змащену олією сковороду.
- Столовою ложкою на розпеченій поверхні формуємо оладки.
- Смажимо оладки з двох боків до золотистого відтінку.
- Готову випічку за бажанням прикрашаємо цукровою пудрою або подаємо з варенням. Смачного!
Оладки на молоці без дріжджів та соди
Оладки на молоці без дріжджів та соди – це універсальне частування і для чаювання, і для смачного сімейного сніданку. Щоб оладки вийшли пишними, потрібно добре збити білки. Це одна з важливих умов. Робиться це просто і вийде у кожного без особливих зусиль.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Молоко 3,2% – 250 мл.
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Олія – для смаження.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти. Промиваємо яйця та промокуємо зі шкаралупи вологу.
- Беремо дві ємності та поділяємо яйця на білки та жовтки.
- Трохи нагріваємо молоко.
- У жовтки всипаємо 50 г цукрового піску і за допомогою міксера збиваємо до побілілого стану.
- Збиту суміш перекладаємо у тепле молоко.
- Змішавши, всипаємо 2 щіпки солі.
- Всипаємо 350 грамів попередньо просіяного борошна.
- Вимішуємо віночком до гладкості.
- Поки тісто відпочиває, доводимо білки до пишної піни.
- Щільні білкові піки перекладаємо у тісто.
- Обережно поєднуємо компоненти, щоб білки не опали.
- Наливаємо на сковороду олію і прогріваємо на помірному вогні. Столовою ложкою викладаємо тісто на розпечену поверхню і смажимо до рум’яності з обох боків. Після чого кладемо на серветки, щоб прибрати надлишки олії.
- Готову випічку складаємо на тарілку.
- За бажання доповнюємо сметаною або іншими смаколиками.
- Смачного!
Пишні оладки на кислому молоці без дріжджів
Пишні оладки на кислому молоці без дріжджів є смачним частуванням, яке готується елементарно. Апетитна страва бездоганно впишеться у сімейний сніданок і підійде для дружнього чаювання. Реалізація нескладного частування потребує всього близько 20 хвилин і не завдасть ніяких незручностей навіть зайнятим господиням.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Молоко кисле – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Олія – для смаження.
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
- Хвилин за 10 до початку приготування дістаємо необхідні інгредієнти. Промиваємо та витираємо яйця.
- Беремо невелику ємність та розбиваємо в неї яйця. Кладемо 2 столові ложки цукру та балансуємо сіллю. Кількість солодощів регулюємо залежно від смакових уподобань. Для любителів нейтральної випічки цукор зовсім не кладемо.
- Об’єднуємо ручним віночком або використовуємо міксер на власний розсуд. Не треба збивати, достатньо довести до однорідності.
- Вливаємо кисле молоко. Поєднуємо до гладкості все тим же віночком або міксером, видаляючи грудочки.
- Просіюємо порціями борошно і вимішуємо, розбиваючи борошняні грудки. Якщо тісто виходить досить густим, додаємо ще кислого молока. Всипаємо соду.
- Вимішуємо тісто до однорідного стану.
- Прогріваємо сковороду на помірному полум’ї і розжарену поверхню змащуємо олією. За допомогою столової ложки формуємо круглі оладки. Смажимо, з одного боку, кілька хвилин.
- За допомогою лопатки перевертаємо на другий бік. За потребою контролюємо вогонь. Готові оладки доповнюємо варенням, згущеним молоком або сметаною і подаємо до сніданку. Смачного!
Бездротові оладки на молоці з рисовим борошном
Бездрожжеві оладки на молоці з рисовим борошном ідеальні для смачного та швидкого сніданку. Апетитні оладки готуються просто. Найсмачніше частування з великим задоволенням уплітають за обидві щоки і діти, і дорослі.
Час приготування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно рисове – 180 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тесту – 1 год.
Процес приготування:
- Дістаємо перелічені інгредієнти.
- Взявши містку та відповідну чашку для замісу тіста, виливаємо вказану кількість молока будь-якої жирності. Розбиваємо промите яйце. Висипаємо щіпку солі та цукор. Його кількість залежить від ваших уподобань. Солодощі можна надати, додавши сироп, варення або згущене молоко перед самою подачею.
- Озброївшись ручним віночком, змішуємо компоненти.
- Засипаємо чайну ложку розпушувача для тіста і 180 г рисового борошна.
- Розмішуємо масу до гладкості.
- Розігріваємо антипригарну сковорідку, встановивши на помірному полум’ї. За допомогою столової ложки в центрі формуємо круглу оладку. Трохи зменшивши полум’я, чекаємо, коли зверху утворюються бульбашки.
- Застосувавши лопатку, перевертаємо виріб і смажимо ще кілька хвилин.
- Таким чином смажимо всі оладки і кладемо один на одного. За бажанням прикрашаємо ягодами та доповнюємо медом.
- Подаємо до чаю.
- Смачного!
Оладки на молоці з ковбасою
Оладки на молоці з ковбасою – це чудове частування, яке підійде і для ситного сніданку, і для смачного швидкого перекусу. Ароматна випічка сподобається всім, хто не любить солодке. Апетитне частування припаде до душі поціновувачам ситних сніданків, незалежно від віку.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл.
- Сіль за смаком.
- Орегано – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Ковбаса докторська – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 1 ч.л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- В об’ємний посуд розбиваємо 2 промиті яйця і вливаємо 150 мілілітрів молока будь-якої жирності. Розбовтуємо до однорідного стану.
- Просіюємо 200 г пшеничного борошна. Гасимо соду оцтом і виливаємо до інших компонентів. Можна використовувати розпушувач тесту.
- Солимо, перчимо і додаємо орегано. Ретельно вимішуємо.
- Лікарську ковбасу нарізаємо кружальцями. Можна нарізати квадратиками і одразу втрутити в тісто.
- Тісто постояло та готове до використання.
- Прогріваємо сковороду з олією. Викладаємо на сковороду столовою ложкою тісто. Поверх розкладаємо кружальця ковбаси. Зверху закриваємо ковбасу тістом. Чекаємо, коли поверхня стане матовою.
- Смажимо до рум’яності апетитні оладки з двох боків на помірному вогні. Подаємо ситні оладки до чаю. Смачного!