Пишний манник на молоці класичний – 10 простих і дуже смачних рецептів розсипчастого манника на молоці в духовці

Пишний манник на молоці – це цікаве частування для сім’ї або прийому гостей. Така випічка особливо сподобається тим, хто не любить надто солодкі десерти. Манний пиріг легкий, повітряний та дуже ніжний. Для приготування використовуйте нашу кулінарну збірку з десяти простих і дуже смачних рецептів розсипчастого манника на молоці з покроковими фотографіями.

Класичний пишний манник на молоці у духовці

Класичний пишний манник на молоці в духовці – це традиційні ласощі для сімейного чаювання або свята. Популярний і улюблений багатьма пиріг приваблює своїм апетитним зовнішнім виглядом та ніжним смаком із приємною фруктовою кислинкою. Спробуйте!

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Манна крупа – 140 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.л.
  • Маргарин вершковий – 1 ст.л.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Цукрова пудра – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати манник на молоці в духовці? Відокремлюємо яєчні білки від жовтків так, як вам зручніше. Ви можете зробити невеликий отвір у яйці та акуратно вилити білок. Жовток таким чином залишиться усередині шкаралупи.

Жовтки викладаємо у зручну ємність та доповнюємо цукром. Вимішуємо за допомогою віночка до з’єднання.

Яєчні білки слід збити до отримання пишної білої піни.

Перекладаємо білкову масу до жовтків із цукром.

Тепер ці компоненти необхідно обережно перемішати лопаткою. Робіть це нешвидко, легкими рухами зверху донизу. Такими ж легкими рухами втручаємо манну крупу та ароматний ванільний цукор.

Підготуємо форму, в якій випікатимемо пиріг. Її можна обмазати маргарином і обсипати панірувальними сухарями – це дозволить уникнути пригорання. Виливаємо тісто сюди.

Ставимо нашу заготовку в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.

Ближче до кінця готування нагріваємо молоко на плиті або в мікрохвильовій печі. Гарячим молочним продуктом заливаємо пиріг прямо в духовці і пропікаємо ще 5 хвилин.

Класичний пишний манник на молоці у духовці готовий. Прикрашайте цукровою пудрою та подавайте до столу!

Простий манник на молоці без борошна

Простий манник на молоці без борошна виходить неймовірно ніжним та приємним до смаку. Крім того, така випічка порадує привабливим апетитним зовнішнім виглядом. Ласощі можна подавати з напоями, які більше любите: чаєм, компотами чи морсами.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 2 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Олія – ​​6 ст.л.

Процес приготування:

  1. Вибираємо зручну містку ємність і висипаємо сюди дві стандартні склянки манної крупи. Заливаємо продукт молоком, добре перемішуємо та залишаємо набухати на 17-20 хвилин.
  2. Беремо ще одну схожу глибоку ємність та збиваємо в ній яйця з цукровим піском.
  3. Коли манка набухне, з’єднуємо її із яєчною сумішшю.
  4. Вливаємо в тісто олію (обов’язково використовуємо продукт без запаху) і активно все вимішуємо.
  5. Форму для випікання краще взяти силіконову, промазуємо її олією. Не забуваємо промазати бортики форми. Так буде легко витягти готовий манний пиріг.
  6. У підготовлену ємність переливаємо тісто. Випікаємо ласощі з манної крупи 35-40 хвилин при нагріванні духової шафи 180 градусів.
  7. Простий манник на молоці без борошна готовий. Подавайте апетитний десерт до столу!

Дуже смачний манник на молоці з яблуками в духовці

Дуже смачний манник на молоці з яблуками в духовці – це перевірена ідея для вашого свята або затишних посиденьок з рідними. Ваші близькі або гості гідно оцінять апетитну та привабливу випічку. Готовий пиріг вийде в міру солодким і потішить цікавою яблучною кислинкою.

Час готування – 60 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 3 ст.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Мука – 130 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кориця мелена – до смаку.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

  1. Висипаємо манну крупу в миску, вливаємо молоко коров’яче і добре перемішуємо. Залишаємо на 17-20 хвилин, поки манна крупа трохи набухне.
  2. В іншу глибоку ємність розбиваємо яйця, всипаємо цукровий пісок.
  3. Ретельно збиваємо суміш за допомогою електричного міксера.
  4. Додаємо до яєць набухлу манну крупу з молоком. Суміш продовжуємо збивати до одержання пишної маси.
  5. Далі просіюємо борошно з розпушувачем і додаємо щіпку солі. Тісто перемішуємо ложкою.
  6. Очищаємо два яблука від шкірки (краще вибирати кислі сорти), розрізаємо на чотири частини та видаляємо насіння. Нарізаємо яблука тонкими скибочками та додаємо в тісто. Також до тіста додаємо корицю для аромату. Добре перемішуємо.
  7. Вибираємо форму для випічки, обмазуємо її вершковим маслом, можна посипати манною крупою, тому напевно не пригорить. Виливаємо тісто сюди.
  8. Розрізаємо яблуко, що залишилося, видаливши серцевину. Шкірку залишаємо. Нарізаємо яблуко тонкими скибочками та розподіляємо по поверхні. Посипаємо невеликою кількістю кориці.
  9. Розігріваємо духовку до 190 градусів і випікаємо манник протягом 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
  10. Дуже смачний манник на молоці з яблуками у духовці готовий. Частуйтесь!
Дивіться також:  Хачапурі на кефірі - 10 швидких рецептів приготування хачапурі на сковороді в домашніх умовах

Розсипчастий манник на молоці без яєць

Розсипчастий манник на молоці без яєць – це напрочуд смачні, привабливі і прості у виконанні ласощі, які будуть актуальні на домашньому та святковому столі. Обов’язково повторіть нескладний та швидкий покроковий десерт. Порадуйте себе цікавою солодкою випічкою.

Час готування – 2 години

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 1 ст.
  • Мука – 120 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – ​​0,5 ст.
  • Розпушувач тесту – 1 год.

Процес приготування:

  1. Вимірюємо продукти, згідно з нашим списком.
  2. Вибираємо глибоку ємність, зручну для вимішування. Відправляємо сюди склянку манки. Заливаємо крупу молоком і відразу активно перемішуємо.
  3. Додаємо в манну суміш цукровий пісок.
  4. Потім вливаємо в посуд з вмістом олію без запаху.
  5. Змішуємо продукти ручним віночком так, щоб рослинна олія ввібралася в інгредієнти і не залишилася плавати на поверхні.
  6. Залишаємо масу з манною крупою набухати на 50 хвилин. Через цей час всипаємо до маси борошно, що просіює, з розпушувачем тіста.
  7. Ще раз все активно вимішуємо ручним віночком.
  8. Переливаємо заготовку у форму для випікання. Для манного пирога зручно використовувати силіконову форму.
  9. Випікаємо ласощі 50 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
  10. Розсипчастий манник на молоці без яєць готовий. Нарізайте та спробуйте!

Пишний манник на кислому молоці у духовці

Пишний манник на кислому молоці в духовці – це ідеальне рішення для зустрічей з рідними та друзями. Шматок апетитного пирога відмінно поєднується з чашкою чаю, кавою та іншими вашими улюбленими напоями. Порадуйте себе ніжним, у міру солодким та розсипчастим частуванням.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Кисло-молоко – 300 мл.
  • Вода – 1 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цедра лимонна – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Цукати – 2 ст.
  • Курага – до смаку.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

  1. Беремо склянку манної крупи та заливаємо сухий продукт водою, розмішуємо та залишаємо на 7 хвилин (це мінімум).
  2. Курячі яйця рекомендується промити під водою, особливо якщо ви готуєте для дітей.
  3. Курячі яйця розбиваємо в набряклу манку.
  4. До загальної маси всипаємо 50 г цукру, також додаємо ароматизований ванільний цукор. Поливаємо продукти двома столовими ложками олії.
  5. Добре все перемішуємо та вливаємо кисле молоко.
  6. Спочатку в заготовку відправляємо склянку просіяного пшеничного борошна, після цього додаємо соду, активно перемішуємо. Залишаємо масу буквально на три хвилини, щоб сода встигла дати реакцію, інакше пиріг не вийде пишним.
  7. Тепер настала черга додавати цукати, цедру цитрусу та курагу. Всипаємо решту компонентів зі списку і перемішуємо. Звичайно, можна обійтися і без цукатів, кураги, але з ними буде цікавіше.
  8. Посуд, що підходить для випікання, рясно змащуємо вершковим маслом. Олії не шкодуємо – воно надасть особливий ніжний смак та аромат.
  9. Перекладаємо тісто у форму та відправляємо у духовку на 40 хвилин.
  10. Через цей час пиріг можна діставати з духовки і дати їй злегка охолонути.
  11. Пишний манник на кислому молоці у духовці готовий. Нарізайте та подавайте до столу!

Манник на молоці з сиром у духовці

Манник на молоці з сиром в духовці – це неймовірно ніжні, повітряні і привабливі ласощі, які будуть актуальні на домашньому і святковому столі. Обов’язково повторіть покроковий десерт з додаванням сиру. Порадуйте себе ароматною та апетитною солодкою випічкою.

Дивіться також:  Пиріжки з цибулею та яйцем – 10 смачних рецептів пиріжків з начинкою з цибулі та яйця

Час готування – 1 година 25 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Манна крупа – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Мука – 160 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Процес приготування:

  1. Вимірюємо всі необхідні продукти, згадані у списку.
  2. Родзинки запарюємо окропом і прибираємо на п’ять хвилин. Далі всю рідину зливаємо і даємо сухофрукт трохи обсохнути (для прискорення перекладіть на паперові серветки).
  3. Коров’яче молоко злегка нагріваємо на плиті або в мікрохвильовій печі. У містку ємність всипаємо манну крупу та вливаємо підготовлене молоко (тепле).
  4. Перемішуємо і залишаємо на 15-17 хвилин, щоб манка встигла набрякнути.
  5. В окремій ємності з’єднуємо сир і більшу частину цукру (140 г).
  6. Подрібнюємо масу занурювальним блендером, щоб одержати однорідну текстуру. До повної однорідності збивати не обов’язково, невеликі сирні крупинки допустимі.
  7. До сирної заготовки додаємо яйця та ванільний цукор для аромату.
  8. Перемішуємо ручним віночком. Включаємо духову шафу і прогріваємо її до 180 градусів.
  9. Потім додаємо до сирно-яєчної маси набряклу манку з молоком.
  10. Всипаємо половину борошна, що просіює. Активно розмішуємо. Якщо вважаєте за потрібне, підсипте ще трохи борошна. Тісто має бути не особливо густим, а й не надто рідким.
  11. З промитого лимона за допомогою дрібної тертки знімаємо цедру. Можна використовувати будь-який інший зручний для вас спосіб.
  12. Розрізаємо лимон і віджимаємо 70 мілілітрів соку.
  13. Соду гасимо лимонним соком (досить 10 мл) і додаємо в тісто.
  14. Родзинки обвалюємо в невеликій кількості борошна і відправляємо в тісто. Туди ж додаємо половину цедри лимона.
  15. Розмішуємо всі компоненти між собою.
  16. Форму, придатну для випікання, змащуємо рослинним маслом і злегка присипаємо борошном, що залишилося. Виливаємо тісто у форму. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо манник 40-50 хвилин.
  17. 60 мілілітрів лимонного соку змішуємо з 60 грамами цукру, що залишилися, і ставимо на вогонь. Варимо ароматний сироп приблизно 5 хвилин, активно помішуючи.
  18. Готовий пиріг дістаємо з духовки та залишаємо на 10 хвилин.
  19. Витягаємо ароматну випічку із форми.
  20. Змащуємо готовий продукт лимонним сиропом. Зручно це робити силіконовим пензликом.
  21. Посипаємо цедрою лимона, що залишилася, для прикраси і більшого аромату.
  22. Манник на молоці з сиром у духовці готовий. Частуйтесь!

Пишний манник на молоці з варенням

Пишний манник на молоці з варенням виходить неймовірно ніжним і приємним до смаку. Крім того, така випічка порадує привабливим апетитним зовнішнім виглядом. Ласощі можна подавати з улюбленими напоями, як гарячими, так і холодними.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 1 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Варення – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Простий секрет максимальної пишності пирога – це замочування манної крупи. Заливаємо її молоком та залишаємо на 25-30 хвилин.
  2. У містку ємність викладаємо варення (підійде будь-яке на ваш смак). Додаємо соду та розмішуємо. Також залишаємо на 30 хвилин, щоб сода дала реакцію і солодкий продукт став більш пишним.
  3. Через 30 хвилин у суміш з манної крупи всипаємо борошно, що просіює.
  4. Також сюди вливаємо підготовлене варення.
  5. Старанно все розмішуємо. Окремо збиваємо яйця з|із| цукровим піском і переливаємо в тісто.
  6. Знову все активно розмішуємо.
  7. Форму для випікання можна застелити пергаментом. Сюди вливаємо пишне однорідне тісто.
  8. Ставимо частування в розігріту до 190 градусів духовку на 35-40 хвилин.
  9. Через вказаний час дістаємо частування з форми і даємо трохи охолонути.
  10. Пишний манник на молоці з варенням готовий. Подавайте до столу!

Повітряний шоколадний манник на молоці

Повітряний шоколадний манник на молоці – це яскрава та апетитна випічка, яку можна готувати на свята або просто так на радість близьким. Готовий шоколадний пиріг на манному тісті буквально тане у роті. Ідеальне рішення для гарячих напоїв чи компотів.

Час готування – 2 години 15 хвилин

Дивіться також:  Пиріжки на кефірі в духовці – 10 смачних рецептів

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 1 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Борошно – 0,75 ст.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Родзинки – за смаком.
  • Олія – ​​0,5 ст.
  • Какао-порошок – 3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Для початку підготуємо манну крупу, молоко, олію без запаху і цукор.
  2. У містку ємність всипаємо крупу, заливаємо її молоком, доповнюємо цукром та олією.
  3. Розмішуємо продукти та залишаємо на 60 хвилин. За цей час манка добре набухне, за рахунок цього ваш пиріг вийде максимально пишним.
  4. Родзинки промиваємо і запарюємо окропом.
  5. Витримуємо родзинки в окропі, приблизно 10 хвилин. Далі сухофрукт віджимаємо від вологи.
  6. Через годину повертаємось до манної заготівлі, всипаємо в неї просіяне борошно з розпушувачем. Додаємо сюди какао. Саме цей інгредієнт зробить ваш шоколадний пиріг.
  7. Старанно все розмішуємо.
  8. Розпарений родзинки додатково обсушуємо, якщо на ньому залишилася волога.
  9. Обвалюємо родзинки в борошні і занурюємо в тісто. Акуратно перемішуємо.
  10. Тесто переливаем в обмазанную маслом форму.
  11. Випікаємо частування 45-50 хвилин за температури 180 градусів.
  12. Повітряний шоколадний манник готовий на молоці. Скоріше спробуйте!

Розсипчастий манник на молоці з борошном

Розсипчастий манник на молоці з борошном виходить неймовірно привабливим, ніжним, що тане в роті. Приготувати пиріг зовсім не складно, а його приємний смак ще надовго залишиться в пам’яті ваших близьких або гостей. Приступайте до цікавого кулінарного процесу.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 1 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Борошно – 0,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Розпушувач тіста – 15 гр.
  • Олія соняшникова – 50 мл.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі продукти, дотримуючись вказаного списку.
  2. Вибираємо зручну робочу ємність. Відправляємо сюди курячі яйця, олію та цукровий пісок.
  3. Виделкою або ручним віночком збовтуємо продукти до отримання однорідної суміші.
  4. В окрему металеву миску чи невелику каструлю вливаємо молоко. Прогріваємо його (доводити до кипіння не потрібно). У тепле молоко занурюємо вершкове масло|мастило| і даємо йому розплавитися.
  5. Молочну заготовку переливаємо в нашу суміш, розмішуємо.
  6. Всипаємо сюди манну крупу, активно перемішуємо та залишаємо на 25-30 хвилин для набухання крупи. У цей час кілька разів можна перемішати склад.
  7. Просіюємо в заготівлю муку|борошно|, відправляємо її в тісто разом з розпушувачем.
  8. Продовжуємо вимішувати ручним віночком, також можна використовувати міксер.
  9. У форму переливаємо заготівлю. Найкраще для манного пирога використовувати форму із силікону.
  10. Відправляємо частування випікатися за температури 180 градусів на 35-40 хвилин.
  11. Розсипчастий манник на молоці з борошном готовий. Ділите на порції та пригощайтеся!

Манник на молоці з гарбузом у духовці

Манник на молоці з гарбузом в духовці – це дуже яскраві і привабливі ласощі, які будуть актуальні на домашньому і святковому столі. Обов’язково повторіть покроковий десерт. Порадуйте себе ароматною та апетитною солодкою випічкою, яка ідеально доповнить чашку гарячого чаю.

Час готування – 1 година 35 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 100 гр.
  • Гарбуз очищений – 300 гр.
  • Молоко коров’яче – 120 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Олія – ​​20 мл.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – для змащування.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі потрібні продукти, зазначені у списку.
  2. Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння, розрізаємо на кубики і занурюємо у невелику каструлю з водою. Доводимо до кипіння і далі проварюємо на тихому вогні близько 25-30 хвилин. Гарбуз повинен добре розм’якшитися.
  3. У блендер кладемо розм’якшені шматки гарбуза, заливаємо їх молоком і перебиваємо.
  4. У цю заготовку розбиваємо курячі яйця. Ще раз вмикаємо блендер і збиваємо.
  5. Отриману суміш переливаємо у зручну для вимішування ємність. Занурюємо сюди манну крупу, мускатний горіх, розпушувач тіста, цукровий пісок та сіль. Розмішуємо.
  6. Доповнюємо тісто олією, розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин для набухання манки.
  7. Форму для випікання рекомендується застелити пергаментом та промазати вершковим маслом. Вливаємо тісто.
  8. Випікаємо пиріг близько 35-40 хвилин за температури 180 градусів.
  9. Манник на молоці з гарбуза в духовці готовий. Нарізайте частування і спробуйте!