Пишний омлет – 10 смачних рецептів приготування омлету з яєць з молоком

Пишний омлет – це ідеально підходящий варіант для поживного сніданку або легкої вечері. Страва готується максимально просто, без будь-яких складнощів. Омлет можна приготувати у різний спосіб, використовуючи сковороду, духовку або застосувавши метод готування на пару. За бажання в омлет додають улюблені овочі, сир чи ковбасні вироби. У цій добірці розглянуті найпопулярніші варіанти, а який підходить вам, вирішуйте самі!

Пишний омлет із яєць з молоком на сковороді

Пишний омлет із яєць із молоком на сковороді, виглядає досить апетитно. Приготування страви займає від сили 20 хвилин, а з рецептом впорається навіть дитина. Для приготування чудового сніданку знадобиться мінімум інгредієнтів, які знайдуться в кожному холодильнику.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сіль – 2 щіпки

Процес приготування:

Як приготувати олію з яєць з молоком на сковороді? Заздалегідь дістаємо яйця з холодильника і даємо зігрітися до кімнатної температури. Відміряємо необхідну кількість молока, жирність якого визначаємо самостійно за власними уподобаннями.

Зігріті яйця промиваємо і насухо витираємо. Розбиваємо у містку ємність. Вливаємо молоко і додаємо сіль до смаку. За бажанням кладемо улюблені спеції.

Ґрунтовно змішуємо компоненти віночком. Довго збивати не потрібно, достатньо поєднати інгредієнти.

Розміщуємо сковороду на вогні та нагріваємо на помірному полум’ї. Після чого на розпечену поверхню викладаємо вершкове масло та розпускаємо до рідкого стану. Розподіляємо масло по дну та бортикам.

Акуратно виливаємо суміш омлету і одночасно мінімізуємо нагрівання.

Прикривши кришкою, готуємо омлет 10-15 хвилин, доки омлетна маса добре не схопиться.

Через зазначений час відключаємо нагрівання і даємо постояти 5 хвилин, не відкриваючи кришку.

Приготовлений пишний омлет ділимо на порції та розкладаємо по тарілках. Відразу подаємо на стіл, поки блюдо не охололо.

Смачного!

Пишний омлет, як у дитсадку

Пишний омлет, як у дитсадку принесе незабутнє задоволення і нагадає про безтурботне дитинство. Елементарний рецепт вийде навіть у недосвідчених кулінарів, головне дотримуватися всіх рекомендацій щодо приготування страви. Повітряне частування дуже подобається і дітям, і його дорослі уплітають за обидві щоки.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  1. Одним із найважливіших факторів є свіжість яєць. Перевірити це можна у простий спосіб, опустивши яйця по черзі в миску з холодною водою. Свіжі яйця відразу опустяться вниз.
  2. Перевіривши яйця на свіжість, миємо їх під краном і забираємо воду рушником. Після чого розбиваємо в ємність із високими бортиками. Беремо з холодильника молоко будь-якої жирності і даємо постояти, щоб воно трохи зігрілося за кімнатних умов.
  3. Яйця перемішуємо вилкою до однорідної субстанції. Не варто використовувати віночок, а тим більше міксер.
  4. Тепер вливаємо трохи зігріте молоко і кладемо сіль відповідно до своїх смакових уподобань. Об’єднуємо суміш вилкою.
  5. Включаємо духовку, встановивши 200 градусів на важелі температурного перемикача. Жароміцну форму для випікання омлету ретельно промазуємо олією, розподіляючи її як по дну, так і по стінках. Рекомендую використовувати саме вершкове масло, воно надає незабутнього смаку. 20 грамів буде достатньо.
  6. У змащену маслом форму заливаємо омлетну суміш і акуратно поміщаємо в розпечену духовку хвилин на 20. Через зазначений час акуратно дістаємо форму з готовим омлетом і по верху розподіляємо вершкове масло, що залишилося. Злегка остудити омлет і розрізати на порції.
  7. Подаємо до столу порційно. Смачного!

Смачний омлет із сиром та помідорами

Смачний омлет із сиром та помідорами виглядає чудово і готується елементарніше нікуди. Приготування простої страви вимагатиме не більше 10 хвилин. Помідори можна використовувати звичайні, а сир обов’язково має добре плавитись. Для прикраси можна взяти зелень на ваш смак.

Дивіться також:  Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир – 50 гр.
  • Помідори чері – 20 шт.
  • Зелень рубана – 1 жменю.

Процес приготування:

  1. Сир дрібно трьом на тертці. Промиваємо та насухо витираємо помідори. Як уже говорилося, можна використовувати звичайні або чері. Черрі ріжемо на 4 частини.
  2. Миємо та витираємо яйця. У глибоку миску розбиваємо підготовлені яйця. Обов’язково беремо свіжі.
  3. Перемішуємо віночком півхвилини. Після чого вливаємо молоко та солимо. Розмішуємо, поки суміш не стане однорідною.
  4. Розташовуємо сковорідку на вогні. На розпеченій поверхні розтоплюємо вершкове масло. Закинувши порізані помідори, злегка обсмажуємо їх.
  5. Після чого виливаємо суміш омлету. Силіконовою або дерев’яною лопаткою розмішуємо 20 секунд. Процедура потрібна для того, щоб омлет повністю просмажився.
  6. Зелень промиваємо, обсушуємо та дрібно рубаємо. Присипаємо поверх перемішаного омлету. Прикривши кришкою, готуємо 3-4 хвилини. Коли омлет пропечеться, мінімізуємо нагрівання. Подрібнюємо сир за допомогою терки та присипаємо майже готовий омлет. Накриваємо кришкою і даємо сиру розплавитись протягом 15 секунд. Забравши сковороду з плити, загортаємо омлет, надаючи форму конверта.
  7. Переміщуємо омлет на тарілку. На свій розсуд присипаємо рубаною зеленню та стружкою сиру. Прикрашаємо половинками помідорів. Смачного!

Пишний та повітряний омлет у духовці

Пишний і повітряний омлет в духовці є ситною і надзвичайно смачною стравою, яку зазвичай подають на сніданок або вечерю. Реалізація рецепту не завдасть особливого клопоту. Для приготування апетитного омлету обов’язково потрібні якісні та свіжі продукти.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Процес приготування:

  1. Викладаємо на робочий стіл потрібні компоненти. Молоко повинно бути холодним. Тому його необхідно дістати заздалегідь, щоб воно набуло кімнатної температури. Яйця промиваємо і насухо витираємо. Включаємо розігрів духовки до 190 градусів.
  2. Беремо високу ємність та розбиваємо яйця, заливаємо молоко. Додаємо сіль.
  3. Активно збовтуємо компоненти, використовуючи віночок.
  4. Жароміцну форму промазуємо олією і заливаємо підготовлену масу.
  5. Відправляємо форму в розпечену духову шафу на півгодини.
  6. Через вказаний час акуратно дістаємо форму з готовим омлетом. Розрізаємо частування на порції та розподіляємо по тарілках. За бажання доповнюємо страву різними овочами та зеленню.
  7. Смачного!

Омлет із сиром та ковбасою

Омлет із сиром та ковбасою виглядає привабливо і готується максимально просто. Нескладний процес вимагатиме близько півгодини. Ковбасу для омлету можна використовувати як варену, так і копчену. Сир вибираємо лише той, який добре плавиться. Можна взяти кілька видів сиру. Так страва виходить найапетитнішою.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Ковбаса – 150 г.
  • Олія – ​​20 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зелень для прикраси.

Процес приготування:

  1. Збираємо необхідний набір продуктів для виготовлення омлету.
  2. Ковбасу звільняємо від оболонки та довільно нарізаємо.
  3. Використовуючи тертку з великими чи середніми отворами, трьом твердим сиром.
  4. Зелень обполіскуємо під краном та обсушуємо. Забираємо грубі стебла. Листочки подрібнюємо.
  5. Миємо, витираємо яйця та акуратно розбиваємо. Яйця виливаємо у високу ємність. Солимо і перчимо. За допомогою віночка перемішуємо до однорідності.
  6. У глибоку сковороду наливаємо олію і розміщуємо на плиті. Нагріваємо.
  7. На розігріту поверхню кладемо нарізану ковбасу. Злегка обсмажуємо до утворення легкої золотистості.
  8. Після чого заливаємо яєчну суміш. Присипавши сирною стружкою і прикривши кришкою, зменшуємо нагрівання до середнього. Готуємо, доки яєчна маса добре не схопиться, а сир не розплавиться.
  9. Готовий омлет присипаємо подрібненою зеленню.
  10. Подаємо страву прямо в сковороді або розкладаємо по порційним тарілкам.
  11. Смачного!
Дивіться також:  Рисова локшина – як приготувати і 6 рецептів з рисовою локшиною

Як приготувати омлет зі шпинатом?

Як приготувати омлет зі шпинатом, розповім у сьогоднішньому рецепті. Процес приготування легко зможе повторити будь-який. Смачна дієтична страва підійде і як сніданок, і як легка вечеря. Поживний омлет ідеально впишеться в раціон усіх, хто стежить за фігурою або хоче привести себе у форму до літа.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 70 мл.
  • Олія – ​​1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Шпинат – 30 гр.
  • Сир напівтвердий – 30 гр.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти. Обов’язково беремо лише свіжі інгредієнти. Промиваємо яйця та шпинат. Ретельно промиваючи листя, обриваємо стебла.
  2. Беремо високу ємність та розбиваємо яйця. Перемішуємо віночком. Солимо і вливаємо молоко будь-якої жирності.
  3. Поміщаємо сковороду на плиті та розігріваємо. Розпечену поверхню промазуємо олією. Для зручності використовуємо пензлик. Закидаємо промитий та обсушений шпинат. Обсмажуємо протягом кількох хвилин.
  4. Вливаємо омлетну суміш і швидко розподіляємо обсмажений шпинат, поки маса не встигла схопитися.
  5. Прикривши кришкою, готуємо страву на помірному полум’ї хвилин 5. Як тільки омлет повністю пропечеться, відключаємо конфорку.
  6. Розподіляємо пластинки сиру з одного боку омлета.
  7. За допомогою лопатки складаємо омлет навпіл. Таким чином сир буде плавитися.
  8. Коли сир розплавиться, переміщуємо омлет на тарілку. Зверху посипаємо меленим перцем.
  9. Подаємо страву до столу. Смачного!

Пишний омлет на молоці з борошном

Пишний омлет на молоці з мукою готується максимально легко з простих продуктів, які знайдуться у кожної господині. Страва зможе легко повторити навіть той, у якого зовсім немає ніякого бажання і вміння готувати. Просте приготування смачного омлету займе менше 30 хвилин.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Свіжі яйця промиваємо під краном та обсушуємо. Готуємо решту інгредієнтів.
  2. Беремо високу ємність та розбиваємо яйця. Робимо це акуратно, щоб не потрапила шкаралупа.
  3. Потім заливаємо 100 мл молока з будь-яким вмістом жиру. Солимо і перчимо. За бажанням додаємо улюблені приправи.
  4. Об’єднуємо інгредієнти до однорідності за допомогою вилки або віночка.
  5. Далі до суміші, що вийшла, засипаємо борошно. За бажання просіюємо, але це не обов’язково.
  6. Ґрунтовно змішуємо компоненти, щоб не залишалося борошняних грудочок. На цьому етапі можна озброїтися міксером і перемішати інгредієнти на низькій швидкості.
  7. Нагріваємо сковороду за середньої температури. Розпечену поверхню змащуємо олією. Зручніше це робити кулінарним пензликом. Заливаємо суміш омлету і зменшуємо нагрівання. Прикривши кришкою, запікаємо омлет 8-10 хвилин.
  8. Через вказаний час відключаємо нагрівання. Ділимо готовий омлет на порції або переносимо його на блюдо. Подаємо до столу. Смачного!

Омлет на водяній бані

Омлет на водяній бані виходить надзвичайно повітряним і легким як хмара. Пористе частування дуже люблять маленькі діти та й дорослі з великим задоволенням готують його на сніданок. Швидко, просто, поживно та недорого. Змішати інгредієнти вдасться у всіх, і залишиться справа за малим.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 70 мл.
  • Олія – ​​для змащування банки.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Промиваємо та витираємо насухо яйця.
  2. Беремо містку ємність. Розбиваємо підготовлені яйця. Вливаємо молоко. Кладемо сіль та перець. Інтенсивними рухами віночка змішуємо до однорідної консистенції.
  3. Масу, що вийшла, виливаємо в змащену рослинною олією півлітрову банку.
  4. У каструлю невеликого розміру кладемо кухонний рушник і наливаємо теплу воду. Зверху розміщуємо банку, прикриту кришкою. Кількість води має трохи перевищувати рівень омлетної суміші.
  5. Розміщуємо каструлю на середньому вогні та чекаємо закипання. Після цього мінімізуємо нагрівання і готуємо омлет 20-25 хвилин. Цього часу цілком вистачить, щоб омлет повністю приготувався. Акуратно дістаємо банку.
  6. Беремо тарілку сервіровки і обережно перевертаємо банку. Омлет з легкістю вистрибне.
  7. Приготовлений таким чином омлет виходить ніжним та пористим.
  8. Смачного!
Дивіться також:  Білковий омлет - 7 рецептів приготування

Повітряний омлет на пару

Повітряний омлет на пару готується просто. Використовуючи прості та доступні інгредієнти, за невелику кількість часу з легкістю можна приготувати смачний варіант смачного та поживного сніданку. Ніжний омлет сподобається всім.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Масло вершкове – для змащування форми.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти. Ополіскуємо зелень. Можна використовувати будь-яку. У мене сьогодні кріп. Промиваємо яйця, обсушуємо від вологи.
  2. Яйця розбиваємо та виливаємо в миску. Збовтуємо вилкою до однорідності.
  3. До суміші, що вийшла, заливаємо 200 мілілітрів молока. Добре перемішуємо.
  4. Подрібнюємо зелень кропу та засипаємо до омлетної суміші. Об’єднуємо масу.
  5. У каструлю наливаємо воду. Рівень води не повинен стосуватися ґрат пароварки. Форму промазуємо вершковим маслом. Виливаємо суміш омлету. Акуратно переміщуємо форму в пароварку. Закриваємо кришку. Конструкцію розміщуємо на помірному вогні. Готуємо страву 12-15 хвилин, залежно від розміру форми.
  6. Через вказаний час акуратно дістаємо форму з готовим омлетом.
  7. Перевертаємо форму на тарілку та витягаємо омлет. Присипаємо зверху кропом.
  8. Смачного!

Смачний омлет з овочами на сковороді

Смачний омлет з овочами на сковороді має яскравий вигляд і виходить дуже апетитним. Набір овочів можна використовувати будь-який, за власними уподобаннями. Взимку підійде заморожена суміш овочів. Низькокалорійна страва готується найпростіше. Готуйте та експериментуйте.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яйце – 6 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головки.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Стручкова квасоля – 30 гр.
  • Зелень кропу та петрушки – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Дістаємо необхідні складові за вказаним у рецептурі списком. Перевіряємо яйця на свіжість, опустивши в ємність із холодною водою. Свіжі яйця відразу опустяться вниз. Овочі, зелень та яйця моїм і даємо їм обсохнути.
  2. У ємність із високими бортиками розбиваємо яйця та заливаємо 200 мілілітрів молока будь-якої жирності. Об’єднуємо вміст за допомогою вилки.
  3. Подрібнюємо сир на тертці та висипаємо в омлетну суміш. Перемішуємо, але не солимо. Солі буде достатньо від сиру. А якщо ні, то можна посолити овочі.
  4. Очищену цибулю і солодкий перець нарізаємо кубиками. Квасолю ріжемо на частини.
  5. Сковорідку розміщуємо на конфорці. Закидаємо шматочок вершкового масла|мастила| і розтоплюємо. Викладаємо овочі та обсмажуємо їх протягом 5-7 хвилин залежно від діаметра сковороди. Трохи солимо і перчимо.
  6. Пасеровані овочі рівномірно заливаємо сумішшю омлету.
  7. Вимитий помідор ріжемо на скибочки або кілька помідорів чері розрізаємо на 4 частини та хаотично розподіляємо по омлету.
  8. Підготовлену зелень дрібно кришимо і посипаємо зверху. Прикриваємо сковорідку та запікаємо блюдо 10-12 хвилин, встановивши помірне полум’я.
  9. Готовий омлет за допомогою лопатки перекладаємо на блюдо.
  10. Розрізавши на порції, подаємо омлет на стіл. Смачного!