Багато мами віддають перевагу домашньому пюре з гарбуза, приготовленому самостійно. Насправді, це правильне рішення, адже тільки так можна знати напевно, з яких інгредієнтів буде складатися прикорм для малюка.
Класичне пюре з гарбуза для грудничка
Якщо ви ставите питаннями про те, як правильно готувати і скільки варити гарбуз для дитячого пюре, то наведена нижче інформація вам точно виявиться корисною. Скоріше скористайтеся цим рецептом.
Що знадобиться:
- гарбуз – 200 г;
- вода – ½ склянки.
Візьміть гарбуз невеликого розміру. Бажано, щоб вона не була занадто старою і жорсткою. Віддайте перевагу молодому плоду.
- Відокремте 200 грамів, очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Потім наріжте кубиками маленького розміру, залийте половиною склянки води і відправте варитися.
- Варка триває 15-20 хвилин на слабкому вогні. Коли овоч стане м’яким, значить, він вже готовий і можна знімати каструлю з плити.
- Подрібніть гарбуз в пюре за допомогою міксера або заглибного блендера і після цього їм можна годувати малюка.
Можна покласти невелику гілочку зелені. Головне, щоб вона перемололась повністю.