Рафаелло з крабових паличок – закуска, яка присутня практично на кожному святковому заході. Вона так і проситься на стіл, щоб порадувати вишуканим смаком і яскравим оформленням. Спробуйте урізноманітнити її пропонованими варіаціями від наших експертів.
Рафаелло з крабових паличок – простий рецепт
Це варіант вважається базовим, на основі нього можна експериментувати і готувати з будь-якими іншими продуктами.
Необхідні інгредієнти:
- близько 250 грам крабових паличок;
- дві часникового зубчики;
- майонез;
- 150 грам сиру.
Процес приготування страви:
- Закуска рафаелло по цьому рецепту готується дуже просто. Для початку зробимо начинку.
- Подрібнюємо будь-яким способом часник, змішуємо його з майонезом.
- Потім натираємо на некрупною тертці сирний компонент і додаємо його до майонезній масою.
- Крабові палички злегка остудити, натерти на тертці і покласти в окрему миску.
- З начинки робимо невеликі кульки, обвалюємо в тертих паличках і прибираємо в холодильник для просочення.
Як приготувати кульки з сиром
Рафаелло з крабових паличок і сиру готується, так само як і базовий варіант.
Необхідні продукти:
- 150 гр твердого сиру;
- майонез;
- велика упаковка крабових паличок;
- дві часникового зубчики.
Процес приготування:
- Злегка підморожений основний компонент перетираємо на крупній тертці і залишаємо в тарілці.
- Так само чинимо з сиром: подрібнюємо, відправляємо в другу ємність, з’єднуємо з нарізаним часником і потрібною кількістю майонезу.
- З отриманої сирної маси формуємо кульки невеликого розміру, обсипаємо тертим паличками, прибираємо на холод, щоб вони настоялися і придбали більш насичений смак.
Рафаелло з крабових паличок і плавленого сиру
Ще один варіант як можна приготувати пікантну закуску, але вже з додаванням плавленого сиру. За бажанням можна використовувати не просто вершковий сирок, а з яким-небудь смаком, наприклад беконом.
Необхідні продукти:
- два сирка з будь-яким смаком;
- зелень і майонез;
- близько 250 гр крабових паличок;
- три часникового зубчики.
Процес приготування страви:
- Для зручності сир і крабовий компонент перед готуванням трохи заморозити, а потім подрібнити.
- Сир перетираємо на крупній овощерезке, а палички – на більш дрібних комірках.
- Додаємо дрібно нарізаний або пропущений через часник, майонез, все перемішуємо.
- З маси, що вийшла, робимо середнього розміру кульки і обвалюють їх в крабових паличках.
- Залишилося тільки прибрати страву на годину в холодильник і можна пригощатися.
З додаванням горіхів
Рафаелло з горіхами має незвичайний смак. Горіхи можна використовувати будь-які, наприклад волоські, фундук або мигдаль.
Необхідні продукти для страви:
- 20 грам горіхів;
- 250 грам крабових паличок;
- близько 20 грам майонезу;
- 150 грам сиру;
- дві часточки часнику.
Процес приготування:
- Сир подрібнюємо за допомогою терки, часник видавлюємо, з’єднуємо все разом. Порція майонезу доведе основу до однорідності.
- З отриманої маси формуємо коржик, в центр якої поміщаємо один горішок, скачуємо до форми кульки і вмочаємо в заздалегідь натерті крабові палички.
- Прибираємо заготовки в холодильник на годину, щоб вони добре просочилися і після цього можна подавати.
Закуска рафаелло з крабових паличок і яєць
Трохи урізноманітнити смак сиру можна за допомогою яєць. Вони дуже добре поєднуються з іншими інгредієнтами в цьому блюді. Причому сир можна використовувати і твердий і м’який або відразу обидва види.
Необхідні продукти для приготування:
- чотири яйця категорії С1;
- упаковка крабових паличок вагою 250 гр;
- три часникового зубчики;
- майонез, орієнтуючись на свій смак;
- приблизно 200 гр сиру.
Процес приготування страви:
- Зазначене кількість яєць поміщаємо в каструлю з холодною водою, так щоб вона повністю покривала їх. Доводимо до кипіння і варимо близько 10 хвилин, щоб вони вийшли круто. Промиваємо їх холодною водою і залишаємо повністю охолонути.
- В цей час за допомогою терки натираємо сир з крабовими паличками і розміщуємо їх по різних ємностях.
- До сиру додаємо подрібнений або пропущений через часник і майонез на свій смак. Хтось любить більше, а комусь і ложки достатньо.
- До отриманої маси всипаємо вже остиглі і попередньо подрібнені на дрібній тертці яйця, ретельно все перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
- З неї ліпимо кульки будь-якого розміру, який більше подобається, і повністю обвалюємо їх у крабових паличках. Вкладаємо на блюдо і ставимо в холодильник приблизно на 60 хвилин. За цей час закуска повинна просочитися і стати більш насиченою. Через відведений час можна подавати на стіл.
Оригінальні кульки з маслинами
Хочеться чогось оригінального, чим можна здивувати гостей? Спробуйте цей рецепт, де солоний смак маслин чудово поєднується з гострим сиром. Така закуска обов’язково доведеться всім до смаку. Якщо є бажання рецепт можна злегка змінити і додати в нього яйця.
Необхідні продукти для страви:
- упаковка крабових паличок вагою 250 грамів;
- твердий сир – 200 грам;
- три часникового зубчики;
- маленька упаковка маслин без кісточок;
- майонез.
Процес приготування:
- Підготуємо дві ємності. В одну викладемо сир, який попередньо подрібнити на дрібній тертці.
- Його з’єднаємо з видавленим через часникодавку часником і потрібною кількістю майонезу, керуючись своїм смаком. Всі перемішаємо, так щоб вийшла гарна, клейка однорідна маса, не надто рідка інакше сформувати кульки буде неможливо.
- В іншу миску поміщаємо перетерті крабові палички, які перед цим обов’язково варто трохи заморозити, так вони будуть більш піддатливі.
- З сирної маси ліпимо коржі середнього розміру, всередину викладаємо по одній оливи, накриваємо і доводимо її до кулястого виду.
- Так робимо з усіма рештою інгредієнтами і прибираємо готову закуску на годину в холодильник для просочення. Через це час страва буде повністю готове до подачі.