Рагу з яловичини користується величезною популярністю, оскільки приготування страви не вимагає постійної уваги кулінара. Завдяки безлічі рецептур кожна господиня вибирає найбільш импонирующий їй спосіб створення «кулінарного дива», а також може експериментувати з інгредієнтами.
Класичне рагу з яловичини з овочами
Ніжні овочі з насиченим ароматом у поєднанні з соковитою яловичиною створюють оригінальний мікс смаків. Тому в багатьох кухнях світу це блюдо представлено в різних варіаціях і з безліччю доповнень.
Щоб продегустувати класичне рагу, будуть потрібні:
- ½ Кг вирізки;
- 4 картопляні бульби;
- морквина;
- цибулина;
- 3 помідори;
- кабачок;
- пучок зелені;
- ½ Л води;
- трохи соняшникової олії, солі і спецій.
Спосіб приготування:
- Промита і обсушенная вирізка звільняється від плівок і нарізати середніми шматочками, які обсмажуються на інтенсивному вогні до рум’яної скоринки.
- Морквина натирається і змішується з півкільцями цибулі, після чого цибульно-морквяна суміш обсмажується на сковороді, де ще недавно румянилось м’ясо.
- Потім по черзі обсмажуються інші овочі: бруски картоплі і кубики кабачка.
- Обсмажені інгредієнти викладаються в каструлю, в яку також відправляються скибочки очищених томатів.
- Овочевий мікс з м’ясом заливається водою і гаситься 40 хвилин, після закінчення яких рагу притрушивается рубаною зеленню.
З картоплею в горщиках
Рагу з яловичини з картоплею в горщиках – поживна і соковите блюдо, яке наситить навіть самого голодного чоловіка. Мінімум часу і зусиль – максимум результату!
Для підготовки страви використовуються:
- 300 г м’якоті;
- 6 картопляних бульб;
- стільки ж великих печериць;
- морквина;
- цибулина;
- пучок зелені;
- банку консервованого горошку;
- трохи води;
- сіль, спеції і соняшникову олію.
Черговість дій:
- Картопляні бульби нарізати брусочками, які обсмажуються до рум’яної скоринки на інтенсивному вогні, після чого викладається на дно горщиків.
- Гриби поділяються на більш дрібні частини, які обсмажуються слідом за картоплею і вирушають до нього ж в порційні ємності.
- Далі на гриби викладається морквяна стружка і горошок.
- М’ясо обсмажується і розподіляється по порціях.
- Останнім викладається пасеровану цибулю, після чого вміст кожної ємності заливають невеликою кількістю окропу.
- Тушкується страву в духовці до повної готовності м’яса близько 50 хвилин.
Як приготувати страву в мультиварці
Один із способів приготування м’ясного рагу передбачає наявність мультиварки.
У неї будемо закладати наступні продукти:
- ½ Кг вирізки;
- морквину;
- цибулину;
- помідор;
- перець солодкий;
- 200 мл сметани;
- пучок зелені;
- 1,5 л води;
- трохи соняшникової олії, борошна, солі і спецій.
Як приготувати рагу в мультиварці:
- В першу чергу готуються шматочки м’яса. Овочі нарізаються кубиками.
- У чашу мультиварки викладається м’ясо, яке обсмажується в програмі «Випічка» при постійному помішуванні.
- Через 5 хвилин в ємність відправляються цибульні кубики, до яких через аналогічний проміжок часу додається моркву.
- Через 7 хвилин до інших інгредієнтів поміщаються шматочки томату.
- Коли овочі стануть м’якими, вміст чаші заливається соусом зі сметани, розведеною у воді з сіллю і спеціями.
- Страва готується в режимі «Гасіння» близько 80 хвилин.
Рагу з яловичини з томатною підливою
Рагу з підливою має угорські корені. На батьківщині вона готується в якості першої страви і носить відоме багатьом назва «гуляш». Однак це страва може виступати прекрасним другим блюдом і доповнювати рис або будь-який інший гарнір.
Інгредієнти:
- 600 г яловичини;
- 2 цибулини;
- стопка оливкової олії;
- в 2 рази більше томатної пасти;
- сіль, мелений перець і паприка.
Хід роботи:
- У сотейник викладаються цибульні півкільця, які обсмажуються на олії до золотистого кольору.
- Далі до них надсилаються шматочки промитого і обсушенного м’яса.
- Коли яловичина стане рум’яною, вміст солиться, приправляється і заливається водою з розведеною в ній томатною пастою.
- Тушкується рагу 1 годину.
Технологія приготування в духовці
Щоб рагу наситилося ароматами трав і спецій, страва гаситься в духовій шафі протягом досить тривалого часу. Але довгоочікуваний результат того вартий.
Складові вишуканої страви з дієтичним м’ясом:
- 1 кг яловичої вирізки;
- 50 г борошна;
- стільки ж оливкової олії;
- цибулина;
- морквина;
- 2 стебла селери;
- 300 мл бульйону;
- 30 г томатної пасти;
- 3 картопляні бульби;
- італійські трави, сіль, коріандр, щіпка цукру і пір’я цибулі.
Основні кроки приготування:
- В мисці борошно змішується з сіллю, після чого суміш викладається попередньо порізане на шматки м’ясо.
- На гарячому оливковій олії м’ясні шматочки обсмажуються порційно і викладають на тарілку.
- Подрібнені довільними скибочками овочі, включаючи стебла селери, пассеруются близько 10 хвилин до м’якості, після чого в сковороду з товстим дном повертається м’ясо.
- Вміст посуду заливається водою з розведеною в ній пастою і відправляється в духовку на 2 години.
- Після закінчення зазначеного часу в сковороду відправляються нарізану брусочками картоплю і пір’я цибулі.
- Готується блюдо в духовці ще півгодини під кришкою.
З чорносливом в сметанному соусі
Сухофрукти надають і без того насиченого смаку обговорюваного страви особливу пікантність.
Щоб втілити рецепт рагу з яловичини, на кіло м’яса і склянку чорносливу додатково будуть потрібні:
- 250 мл сметани;
- цибулина;
- 50 г борошна;
- трохи солі, кориці, меленого перцю.
Покрокова інструкція приготування:
- Вирізка промивається, звільняється від плівок і нарізати смужками, які для м’якості злегка відбиваються.
- Шматочки м’яса обсмажуються при постійному помішуванні на інтенсивному вогні.
- Після придбання м’ясом коричневого кольору до нього додається подрібнену цибулю.
- Через 5 хвилин вміст сковороди заливається соусом з пережареної борошна, сметани і невеликої кількості води.
- Блюдо солиться, приправляється і гаситься півгодини, після закінчення яких до іншим продуктам додається подрібнений чорнослив.
- Рагу продовжує готується ще такий же відрізок часу.
М’ясне рагу з баклажанами і кабачками
Нижче представлений рецепт ароматного овочевого рагу з шматочком яловичої вирізки.
Щоб приготувати достатню кількість страви для сім’ї з трьох чоловік, на кіло м’яса потрібно взяти також:
- пару кабачків;
- стільки ж баклажанів, морквин, цибулин і стручків солодкого перцю;
- 3 помідори;
- головку часнику;
- 2 стопки рослинного масла;
- сіль і спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- У каструлю з товстим дном, де вже заздалегідь прогріте масло, викладаються шматочки підсоленій і приправленої яловичини.
- Овочі нарізати довільно.
- Після утворення скоринки на м’ясі в ємність викладається морквяно-цибульна суміш.
- Далі протягом 10 хвилин в каструлі тушкуються томати, після чого додаються кабачки, перець і баклажани.
- Через 20 хвилин гасіння блюдо притрушивается зеленню і подається до столу.
Рагу з яловичини – смачне і апетитне блюдо, на приготування якого йде багато часу, але при цьому – мало зусиль. Ідеальний варіант для обіду у вихідний день!