Ароматне, ситне рагу зі свинини – це страва, яка замінить гарнір, друге і перше блюдо.
Класичне овочеве рагу зі свининою
Страва виходить жирним і гострим, завдяки використанню справжньої аджики.
Інгредієнти:
- свинина – 500 г;
- вода – 310 мл;
- цибуля – 2 шт.;
- перець;
- картопля – 750 г;
- борошно – 1 ст. ложка;
- сіль;
- часник – 1 головка;
- аджика – 2 ст. ложки;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- Промиту свинину нарізати кубиками і відправити в сотейник. Обсмажити.
- Морквина необхідна півколами. Цибулина – кубиками. Картопля – шматочками. Порубати часникові зубки.
- Закинути в зажарку цибулю. Потомити. Насипати борошно і моментально перемішати. Півхвилини посмажити.
- Додати часникові шматочки і аджику. Засмажити. Закинути овочі, що залишилися. Влити воду. Перемішати і підсолити. Загасити півгодини.
Рецепт приготування з картоплею
Рагу зі свинини з картоплею – насичене і ароматна страва, яка задовольнить смаки найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
- лаврушка – 2 аркуша;
- свинина – 550 г;
- сіль;
- перець чорний;
- соняшникова олія – 125 мл;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- вода – 500 мл;
- томатний соус – 55 мл;
- картопля – 1100 р.
Приготування:
- Нарізати м’ясної шматок. Помістити в сковороду масло і розжарити. Закинути м’ясо і обсмажити.
- Покришити цибулю. Нарізати у вигляді брусочків морквину.
- У сотейник налити масло. Додати цибулю і смажити. Помістити морквину. Потомити п’ять хвилин. Влити соус і додати м’ясну засмажку. Знову тушкувати.
- Нарізати картоплю і закинути в сотейник. Влити воду. Протушкувати. Посипати сіллю. Закинути лаврушки і горошини перцю. Перемішати і тушкувати хвилин п’ять.
Рагу зі свининою в мультиварці
Рагу в мультиварці – неймовірно смачне і ароматне. Прилад дозволяє економити час.
Інгредієнти:
- баклажан – 2 шт.;
- перець;
- томати – 3 шт.;
- кабачок – 2 шт.;
- сіль;
- свинина – 550 г;
- морква – 1 шт.;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- цибуля – 2 шт.
Приготування:
- Овочі та м’ясної шматок нарізати. Помістити в чашу. Влити олію.
- Виставити режим «Випічка». Таймер – 70 хвилин.
- Після сигналу перемикання на режим «Підігрів». Потомити чверть години.
З додаванням капусти
Просте дієтичне блюдо, яке припаде до смаку усій родині.
Замість свіжого свинячого м’яса можна використовувати копчене. Картоплю нарізайте крупніше, щоб в процесі приготування рагу не перетворилося на кашу.
Інгредієнти:
- цукор – 17 г;
- свинина – 400 г вирізки;
- капуста – 550 г;
- цибуля – 2 шт.;
- вода – 320 мл;
- лаврове листя – 3 шт.;
- свиняче сало – 210 г;
- сіль – 8 г;
- морква – 2 шт.;
- картопля – 6 шт.;
- запашний перець – 5 горошин.
Приготування:
- Сало нарізати. У сотейник помістити продукт. Витопити, повинні вийти шкварки.
- Нарізати м’ясної шматок. Надіслати до шкваркам. Прожарити.
- Нашаткувати капусту. Нарізати цибулю і натерти оранжевий овоч. Відправити в казан. Накрити кришкою і протушкувати.
- Картоплю порізати і відправити в рагу. Підсипати цукор. Підсолити. Насипати перець і роздавлений часник. Залити окропом. Згасити до готовності.
Зі свинячими реберцями
Для приготування їжі використовуйте тільки ребра, а не корейку.
Інгредієнти:
- ребра – 950 г;
- рослинна олія;
- цвітна капуста – качан;
- перець чорний;
- квасоля – 210 г консервована;
- сіль;
- картопля – 2 шт.;
- петрушка – 4 гілки;
- морква – 1 шт.;
- вода – 1,5 гуртки;
- часник – 2 зубки;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Обробити м’ясо. Кожне реберце має бути окремо.
- У вигляді соломки знадобляться овочі. Капусту розібрати.
- У сотейник влити олію. Обсмажити моркву і цибулю. Знадобиться пару хвилин.
- Помістити ребра. Прожарити.
- Картоплю нарізати і порубати часникові зубки. Надіслати до ребер. Залити окропом. Накрити кришкою і потомити сім хвилин.
- Додати квасолю. Порубати зелень. Надіслати разом із суцвіттями в сотейник. Присипати сіллю. Поперчити. Розмішати. Загасити чверть години.
Як приготувати в горщиках в духовці
У горщиках страва виходить особливо смачною і ароматною. Завдяки товстим стінкам, страва прогрівається рівномірно, а всі соки залишаються всередині.
Інгредієнти:
- свинина 750 г;
- зелень;
- картопля – 5 шт.;
- сир – 210 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- масло;
- морква – 1 шт.;
- болгарський перець – 2 шт.;
- чорний перець;
- томати – 3 шт.;
- прованські трави;
- сметана – 220 мл
Приготування:
- Натерту моркву і нашатковану цибулю обсмажити на сковороді, залити олією.
- Помістити в горщики. Зверху вкрити нарізаними шматочками м’яса. Наступним шаром помістити порубаний перець. Підсолити. Посипати травами і перцем. Викласти шматочки помідорів і залити сметаною. Вкрити картопляними кубиками. Підсолити. Присипати перцем. Вкрити сирної стружкою.
- Прибрати запікатися в духову піч. Режим 220 градусів. Потрібно півгодини. Посипати посіченою зеленню.
Рагу зі свинини з кабачками
Кабачки надають страві особливий неповторний, ніжний присмак.
Інгредієнти:
- свинина – 450 г;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 2 бульби;
- сіль;
- вода – 350 мл;
- масло;
- кабачок – 2 шт. молодих;
- цибуля – 1 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.
Приготування:
- Нашатковану цибулю обсмажити в розпеченому маслі. Помістити морквяну стружку. Прожарити.
- Помістити в сотейник. Додати шматочки перцю і порубаний картоплю. Залити водою і протушкувати. Потомити нарізаний шматочками кабачок чверть години.
- Підсолити. Тушкувати хвилин п’ять.
Угорське рагу з м’ясом
Це блюдо гордість угорців. Гострим, густим супом обов’язково нагодують усіх гостей.
Інгредієнти:
- свинина – 650 г;
- петрушка;
- картопля – 850 м;
- зелена цибуля;
- цибуля – 3 шт.;
- кмин – 1 ч. ложка;
- гострий перець – 2 стручка;
- часник – 3 зубки;
- рослинна олія;
- болгарський перець – 1 шт.;
- паприка солодка – 3 ст. ложки;
- гострий перець – стручок.
Приготування:
- Нарізане дрібними шматочками м’ясо смажити в олії. Закинути цибульні кільця. Потомити сім хвилин. Насипати кубиками часник і кмин. Перемішати.
- Перець перетворити на соломку, а картоплю нарізати кубиками. Надіслати до м’яса. Посолити. Насипати паприку і залити окропом.
- Додати гострі стручки. Готувати годину.
Оригінальний спосіб готування в гарбузі
Порадуйте гостей оригінальним, незвичайному стравою. Подача страви стане особливою подією на святковому вечорі.
Інгредієнти:
- морква – 2 шт.;
- гарбуз;
- часник – 3 зубки;
- свинина – 850 м;
- картопля – 750 г;
- цибуля – 2 шт.
Приготування:
- Нарізати моркву. Потрібна соломка.
- Цибуля необхідний півкільцями.
- Зрізати верхівку з гарбуза. Дістати м’якоть.
- Гарбузову м’якоть, цибулю і моркву засмажити.
- Підсолити і перемішати.
- Порізати картоплю і прожарити. Підсолити. Розмішати.
- Натерти порожній гарбуз сіллю. Помістити дві засмажки. Помістити часникові зубки.Накрити кришкою.
- Відправити в духову шафу. Режим 170 градусів. Час 2,5 години.
Незвичайне рагу зі свининою і фенхелем
Ароматне блюдо, яке ідеально підійде для вечері в колі родини.
Інгредієнти:
- насіння фенхелю – 1 ч. ложка;
- червоне вино – 1,5 гуртки;
- борошно – 3 ст. ложки;
- сіль;
- вода – 120 мл;
- петрушка подрібнена;
- гриби скибочками – 320 г;
- перець;
- томатна паста – 2 ст. ложки;
- фенхель нарізаний бульба;
- оливкова олія 3 ст. ложки;
- цибулю-шалот нарізану кільцями – 1 шт.;
- цедра і сік з лимона;
- свиняча вирізка – 550 р.
Приготування:
- Закинути в ступки насіння фенхелю, сіль і перець. Розтерти. Влити сік. Перемішати. Нарізати м’ясо і змішати з сумішшю. Обваляти в борошні. Петрушку змішати з цедрою.
- М’ясо смажити в олії. Перемістити в тарілку. Помістити в сковороду цибулю і бульби фенхеля, петрушку і сіль. Влити пасту і тушкувати три хвилини.
- Закинути гриби. Влити вино. Через хвилину – воду. Згасити до готовності. Закинути м’ясо. Розмішати. Потомити три хвилини. Посипати цедрою, перцем і перемішати.
З квасолею і грибами
Внесіть різноманітність у свій раціон приготувавши дивовижного вигляду блюдо.
Інгредієнти:
- рослинна олія;
- біла квасоля, консервована в томатному соусі – 400 г;
- цибуля – 1 шт.;
- печериці, заморожені – 420 г;
- борошно – 2 ст. ложки;
- свинина – 370 г;
- вода – 125 мл;
- часник – 2 зубки;
- брокколі заморожені – 420 г;
- свіжий імбир – 2 см кореня;
- сіль;
- перець гострий червоний – 1 шт.;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Заморожені продукти розморозити.
- Морквина необхідна кружечками.
- Імбир, часник і цибулю дрібно порубати.
- Гострий перець подрібнити.
- Нарізати м’ясної шматок. Отримані кубики засмажити на сковороді.
- Гриби обваляти в борошні. Посмажити в прогрітому олії. Потомити три хвилини.
- Прибрати гриби зі сковороди. Підлити масло.
- Помістити залишилися нарізані продукти. Засмажити.
- Закинути брокколі. Влити воду. Підсолити. Додати м’ясні шматочки. Гасити чверть години.
- Закинути квасоля. Готувати три хвилини.
- Помістити гриби. Розмішати. Потомити п’ять хвилин.
Рагу по-португальськи
Спробуйте у вихідний день приготувати страву, яка вийде ситним і поживним. Рекомендується подавати з білим хлібом.
Інгредієнти:
- гвоздика;
- свинина – 550 г;
- сіль;
- смалець – 3 ст. ложки;
- перець;
- печінка – 260 г;
- вода – 150 мл;
- петрушка – 2 ст. ложки порубана;
- цибуля – 1 шт.;
- червоне вино – 100 мл;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
- Порубати цибулю. Нарізати часник.
- Помістити в сотейник. Влити олію. Підсмажити. Підсолити.
- Нарізати печінку. Помістити в сковороду разом зі смальцем.
- М’ясо, нарізане кубиками відправити до печінці. Загасити.
- Посипати петрушкою. Додати до овочів. Влити воду.
- Залити вином. Посипати перцем і гвоздикою. Перемішати. Загасити.
Пікантний варіант в томатному соусі
Любите пікантний присмак у стравах? Значить ця варіація доведеться вам за смаком.
Інгредієнти:
- сіль;
- свинина – 550 г філе;
- лаврушка – 2 аркуша;
- яловичина – 550 г філе;
- сухе вино – 55 мл червоне;
- солодкий перець – 0,3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- масло;
- томати – 3 шт.;
- часник – 3 зубки;
- перець;
- морква – 1 шт.;
- майоран – 1 ч. ложка;
- томатна паста – 130 мл.
Приготування:
- Порубати зубки часникові і цибулину. Влити масло в сковороду. Прожарити. Додати порізану моркву і шматочки перцю. Смажити чотири хвилини.
- Порубати м’ясної шматок. Закинути в м’ясорубку. Перемолоти. Надіслати до засмажки. Тушкувати до готовності. Залити вином. Готувати, поки спирт не випарується.
- Підсолити. Посипати перцем і майораном. Протушкувати.
- Додати помідори шматочками і лаврушку. Влити томатну пасту. Потомити чверть години.
По-аргентинськи
Від інших видів рагу ця варіація відрізняється ніжним солодкуватим і в той же час пекучим присмаком.
Інгредієнти:
- свинина – 360 г;
- сардельки – 320 г копчені;
- ковбаски – 320 г мисливські;
- ковбаса – 320 г варено-копчена;
- часниковий порошок;
- цибуля – 1 шт. великий;
- сіль;
- квасоля – 400 г біла консервована;
- кукурудзяна олія – 3 ст. ложки;
- квасоля – 400 г червона консервована;
- заправка маггі – 3 ст. ложки;
- томати у власному соку – 550 г;
- зелень – 45 г;
- пекучий червоний перець – 2 шт.
Приготування:
- Порубати м’ясо. Шматки повинні вийти порційними.
- Підготувати соус. Для цього цибульні півкільця смажити в олії. Насипати подрібнений гострий перець. Потомити чотири хвилини. Влити банку томатів, сік так само залити. Потомити вісім хвилин.
- З банок квасолі злити рідину. Помістити в соус. Розмішати і прибрати з плити.
- Ковбасні продукти нарізати шматочками. Помістити в сотейник м’ясні шматки. Влити олію. Засмажити. Додати ковбасні продукти і тушкувати хвилин п’ять.
- Залити соусом. Присипати часниковим порошком. Додати маггі. Підсолити. Тушкувати хвилин п’ять.
- Посипати нашаткованої зеленню.
Зі свининою, овочами і локшиною
Це блюдо відноситься до насиченого домашньому страви.
Інгредієнти:
- свиняча шия – 950 г;
- ягоди ялівцю – 15 г;
- локшина – 320 г сухої;
- цибуля – 220 г;
- оливкова олія – 5 ст. ложок;
- морквина – 220 г;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- вода – 230 мл;
- стебло селери – 220 г;
- борошно – 2 ст. ложки;
- мелена кориця – 0,5 ч. ложки;
- лаврове листя – 3 аркуша;
- мелений коріандр – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Всі продукти нарізати. Розмір довільний, як вам більше подобається.
- У сотейник влити олію. Прогріти і помістити свинину. Засмажити.
- Помістити овочі. Підсмажити.
- Посипати коріандром, сіллю, корицею і ягодами. Додати борошно. Розмішати. Влити воду. Закинути лаврушку. Загасити.
- Відварити локшину. Помістити в рагу.
- Перемішати і присипати рубаною зеленню.