Рамен класичний – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Рамен – це поживна страва азіатської кухні, широко поширена в Японії та Китаї. Страва включає до свого складу недорогі компоненти, але має високу харчову цінність, завдяки чому, з’ївши порцію такого супу, ви надовго позбавитеся голоду і зарядитеся енергією. Основними інгредієнтами такої страви виступають: пшенична локшина (можливе використання локшини швидкого приготування), м’ясо або морепродукти і курячі яйця, попередньо відварені та очищені.

Класичний суп рамен у домашніх умовах

Класичний суп рамен у домашніх умовах – це страва, яка змінить ваше уявлення про перші страви, бо такого насиченого смаку та яскравого аромату ви не відчували ніколи! До складу супу входять такі пікантні компоненти, як свіжий корінь імбиру та пір’я зеленої цибулі.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Свинина – 200 гр.
  • Вода – 600 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Корінь імбиру – 20 гр.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Сіль – ⅓ ст.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Для локшини:
  • Локшина соба – 80 гр. (або локшина удон)
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – ½ ст.л.

Процес приготування:

Класичний суп рамен легко можна приготувати у домашніх умовах. Вивчаємо список компонентів та готуємо їх. Курячі яйця відварюємо круто і перекладаємо в ємність із крижаною водою.

Свинину обполіскуємо і насухо промокуємо серветками, ріжемо тонкою соломкою середньої довжини.

Очищений часник розрізаємо на дві частини, зелену цибулю та імбир – великими сегментами.

У каструлю викладаємо м’ясо і заливаємо водою, доводимо до кипіння і позбавляємося піни шумівкою. Закидаємо в бульйон імбир, зелену цибулю (половину), часник та сіль – варимо 20-25 хвилин на помірному полум’ї.

Паралельно відварюємо локшину в підсоленій воді згідно з інструкцією. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти надлишкам рідини.

Після закінчення часу виловлюємо з бульйону всі компоненти.

Брусочки свинини відправляємо в сковорідку та присмачуємо цукровим піском, а також соєвим соусом.

Смажимо протягом 2 хвилин.

Переходимо до збирання страви: очищаємо яйця і розрізаємо навпіл.

У глибоку піалу кладемо локшину, збоку викладаємо м’ясо та яйця, у центр висипаємо нарізану цибулю.

Заливаємо інгредієнти бульйоном і подаємо до столу разом із паличками та столовою ложкою для зручності. Класичний суп рамен у домашніх умовах готовий! Смачного!

Класичний рамен по-корейськи з локшиною

Класичний рамен по-корейськи з локшиною, омлетом та грибами – це ситна та поживна страва, яка не залишить байдужим жодного любителя азіатської кухні. Рамен готується нашвидкуруч, тому стане для вас ідеальним і неймовірно смачним перекушуванням.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Локшина “рамен” – 1 упаковка.
  • Гриби “шиїтаке” – 3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Ковбаса копчена – 50 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Вода – 600 мл.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ароматні гриби (допускається використання як свіжих, так і сушених) ріжемо слайсами.

Крок 2. Ковбаски нарізаємо кільцями.

Крок 3. Промите пір’я цибулі рубаємо на сегменти завдовжки 2-3 сантиметри.

Крок 4. У піалу розбиваємо яйця та розбиваємо.

Крок 5. У сковорідку з високими бортиками виливаємо воду і висипаємо приправи з локшини, додаємо ковбасу та гриби – доводимо до кипіння.

Крок 6. До киплячого складу відправляємо локшину і готуємо на середньому нагріванні при періодичному помішуванні близько 4 хвилин.

Крок 7. Перекладаємо локшину в тарілку.

Крок 8. У сковорідку виливаємо яєчну масу і томимо бульйон до консистенції яєчного пюре.

Крок 9. Доповнюємо цибулею і через 60 секунд прибираємо з конфорки.

Крок 10. Вміст вогнетривкого посуду викладаємо до локшини, перемішуємо та знімаємо пробу. Смачного!

Рамен із куркою в домашніх умовах

Рамен з куркою в домашніх умовах – це оригінальна перша страва, яка привнесе до вашого раціону щось зовсім нове і напевно здивує членів вашої родини. В основу страви входить яєчна локшина та наваристий м’ясний бульйон. Обов’язково спробуйте класику Азії!

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Стегени курячі – 2 шт.
  • Локшина для рамен – 200 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Соус соєвий – 4 ст.
  • Імбир мелений – ½ ч.л.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
Дивіться також:  Лагман узбецький – 4 рецепта

Для декору:

  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Кунжут – 1 год.
  • Перець чилі – до смаку.
  • Паростки бобів сої – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця відварюємо протягом 10 хвилин з моменту закипання води, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи.

Крок 2. Курку заливаємо водою і доводимо до кипіння на максимальному нагріві.

Крок 3. Паралельно очищаємо та нарізаємо овочі: моркву навпіл (вздовж), цибулю на дві частини. Зубці часнику подрібнюємо за допомогою пресу.

Крок 4. З киплячого бульйону видаляємо пінку і закидаємо морквину з цибулею, зменшуємо вогонь і прикриваємо кришкою – варимо 30-35 хвилин.

Крок 5. Потім із бульйону витягаємо м’ясо, рідину проціджуємо в чисту каструлю. Стегенця остуджуємо і розбираємо. Бульйон доповнюємо соєвим соусом, перцем чилі, часником, горошинами перцю та імбиром. При необхідності досолюємо та ставимо на повільний вогонь.

Крок 6. В окремому вогнетривкому посуді відварюємо локшину так, як зазначено на упаковці.

Крок 7. У піали викладаємо порції локшини та птицю.

Крок 8. Також додаємо половинки курячих яєць та заливаємо інгредієнти гарячим насиченим бульйоном.

Крок 9. Прикрашаємо рамен паростками бобів сої, перцем чилі та кунжутом – насолоджуємось. Смачного!

Сирний рамен

Сирний рамен – це страва, яка подарує вашим смаковим рецепторам справжню гастрономічну насолоду на азіатський манер. До складу страви входять такі ароматні компоненти, як свіжий шпинат, перець чилі, печериці та зелена цибуля – пальчики оближеш!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 300 мл.
  • Локшина швидкого приготування – 100 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Яйця відварені – 1 шт.
  • Шпинат свіжий – ½ пучка.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Перець чилі стручковий – ¼ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Переливши бульйон у каструлю, всипаємо мелений перець та сіль, також закидаємо скибочки грибів – варимо 5-8 хвилин.

Крок 3. Локшину кладемо в глибоку миску і заливаємо киплячим бульйоном з добавками, прикриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин.

Крок 4. Потім миску з локшиною викладаємо листя промитого шпинату, підливаємо соєвий соус.

Крок 5. Доповнюємо азіатську страву половинками курячого яйця, кільцями гострого перцю та невеликими кубиками сиру.

Крок 6. Прикрашаємо рамен подрібненою зеленою цибулею і подаємо до столу. Смачного!

Домашній рамен із яловичиною

Домашній рамен з яловичиною можна легко приготувати, маючи всі необхідні компоненти в наявності. Такий суп подають у кожному закладі азіатської кухні. То чому б нам не повторити цей простий рецепт у домашніх умовах, без використання якогось спеціального обладнання?

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 400 мл.
  • Вирізка яловича – 200 гр.
  • Морквина – 100 гр.
  • Локшина яєчна – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Соус соєвий – 3 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Цибуля зелена – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо яловичу вирізку і довільно нарізаємо, моркву очищаємо і ріжемо соломкою, обполіскуємо пір’я цибулі, відварюємо яйця.

Крок 2. Локшину відварюємо протягом 5 хвилин у киплячій підсоленій воді, перекидаємо в сито. Охолоджені яйця очищаємо та розрізаємо на дві половини.

Крок 3. На сухій сковорідці протягом двох хвилин з кожного боку обсмажуємо м’ясо. Потім кладемо на обробну дошку та ріжемо на тонкі слайси.

Крок 4. Для приготування основи бульйон виливаємо в сотейник, додаємо морквину і соєвий соус – томимо 5 хвилин на повільному полум’ї.

Крок 5. Локшину розкладаємо по супницях і заливаємо бульйоном.

Крок 6. Зверху красиво розподіляємо яйця, яловичину та рубану зелену цибулю. Готуйте та отримуйте задоволення!

Як приготувати смачний рамен зі свининою?

Як приготувати смачний рамен зі свининою? Відповідь на це питання ви знайдете, прочитавши наш докладний рецепт з фото, в якому описуються всі тонкощі варіння цієї насиченої першої страви. І повірте, приготувавши такий супчик лише одного разу, ви повертатиметеся до нього знову і знову.

Дивіться також:  Рецепт харчо по-грузинськи

Час приготування – 180 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Бульйон овочевий – 2 л.
  • Свинина лопатка – 1 кг.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Корінь імбиру – 25 грн.
  • Перець чилі стручковий – 1 шт.
  • Вино біле – 4 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Паста перцева – 2 ст.
  • Соус соєвий – 3 ст.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Для подачі:

  • Яйця – 6 шт.
  • Локшина удон – 240 гр.
  • Цибуля-порей – 1 стебло.
  • Шпинат – 100 гр.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Кунжут білий – 1 ч.л.
  • Кунжут чорний – 1 год.
  • Перець чилі подрібнений – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Лопатку натираємо меленим перцем та сіллю. Цибулю, очищену корінь імбиру, одну моркву і селеру розрізаємо на 3-4 частини.

Крок 2. В об’ємній каструлі розжарюємо столову ложку оливкової олії та підрум’янюємо свинину з усіх боків, потім перекладаємо м’ясо на тарілку, а вогнетривкий посуд відправляємо нарізані овочі.

Крок 3. Обсмажуємо інгредієнти протягом 5 хвилин, а потім додаємо бульйон, цукровий пісок, перцеву пасту, вино та перець чилі. Перемішавши, викладаємо лопатку та імбир, доводимо до кипіння та накриваємо кришкою. Забираємо каструлю в духовку на 2-2,5 години за 160 градусів.

Крок 4. Готову свинину витягаємо з бульйону та нарізаємо тонкими пластинами, бульйон проціджуємо і вже без овочів повертаємо у каструлю. Закидаємо м’ясо та поміщаємо на повільний вогонь.

Крок 5. Тонкі кільця цибулі-порею обсмажуємо на розігрітій олії близько 5 хвилин, паралельно відварюємо до готовності яйця і локшину.

Крок 6. До рум’яної цибулі викладаємо листя порею, прогріваємо 60 секунд, а потім солимо і перчимо. Не гаючи часу, моркву, що залишилася, подрібнюємо за допомогою терки для овочів по-корейськи.

Крок 7. У супницю викладаємо порцію локшини та заливаємо її гарячим бульйоном, зверху розкладаємо скибочки м’яса, половинки відварених яєць, овочі.

Крок 8. Декоруємо азіатську страву кунжутом, зеленою цибулею та перцем чилі – приступаємо до дегустації. Смачного!

Рамен з куркою та яйцем

Рамен з куркою і яйцем – це ситна і навариста страва, з процесом приготування якої, впорається навіть кухар-аматор. Особливий пікантний смак супу надають такі інгредієнти, як паста місо, корінь імбиру і пекучий часник. А для балансу смаку використовуються курячі яйця та свіжа зелень.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Олія кунжутна/рослинна – 2-3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста/зелена – 1 шт./1 пучок.
  • Часник – 4 зуби.
  • Корінь імбиру натертий – 1 ст.
  • Вода – 4 ст.
  • Місо паста – 3 ст.
  • Соус соєвий – 1-3 ст.
  • Курка – 600 гр.
  • Локшина – 300-500 гр.
  • Гриби – до смаку.
  • Зелень – до смаку.

Додатково:

  • Яйця відварені – 2-3 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Мирін – 2 ст.
  • Вода – 6 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Курку обполіскуємо та промокуємо паперовими рушниками, знімаємо шкірку та відокремлюємо філе від кісток.

Крок 2. Кісточки заливаємо водою, солимо і перчимо – варимо 10-15 хвилин з моменту закипання та отримуємо легкий бульйон.

Крок 3. В окремій каструлі відварюємо яйця, охолоджуємо та очищаємо. Потім розрізаємо кожне навпіл.

Крок 4. Корінь імбиру нарізаємо соломкою, цибулю – кільцями, часник дрібно подрібнюємо.

Крок 5. На розігрітій кунжутній олії протягом однієї хвилини обсмажуємо подрібнені компоненти.

Крок 6. У ополонику бульйону розмішуємо місо пасту.

Крок 7. До обсмажених інгредієнтів виливаємо бульйон, розведену місо пасту, соєвий соус та столову ложку кунжутної олії.

Крок 8. Доповнюємо склад птахом та грибами, доводимо до кипіння та витримуємо на вогні ще 3-5 хвилин.

Крок 9. Відварюємо локшину до готовності.

Крок 10. Локшину перекладаємо в основний склад.

Крок 11. Розливаємо рамен по порційним піалам і обов’язково доповнюємо відвареними яйцями та зеленню. Смачного!

Дивіться також:  Солянка з куркою – 7 рецептів приготування

Рамен із креветками

Рамен із креветками – це в міру гострий та пряний суп, який підкорить вас своїм буянням смаків та ароматів. На готування потрібно менше, ніж півгодини, а в результаті ми отримаємо ситну і наваристу страву, яка поєднує в собі такі пікантні компоненти, як часник, імбир і перець чилі.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 8-10 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь імбиру – до смаку.
  • Перець чилі – до смаку.
  • Часник – 2-3 зуби.
  • Локшина “рамен” – 150 гр.
  • Листи норі – 1-2 шт.
  • Олія – ​​2-3 ст.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Яйця курячі – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Все необхідне викладаємо на робочу поверхню.

Крок 2. На розігріту олію викладаємо подрібнений часник з імбиром.

Крок 3. Додаємо соломку моркви та швидко пасеруємо інгредієнти на сильному полум’ї.

Крок 4. Закидаємо брусочки гострого та солодкого перців, перемішуємо та продовжуємо термічну обробку.

Крок 5. Посипаємо та поливаємо овочі цукровим піском та соєвим соусом.

Крок 6. До розм’якшених інгредієнтів викладаємо очищені креветки, смажимо протягом 60 секунд.

Крок 7. Додаємо локшину та заливаємо складові окропом, вимикаємо вогонь.

Крок 8. Розподіляємо страву по тарілках і прикрашаємо половинками відварених яєць, а також шматочками норі. Смачного!

Рамен з куркою та грибами

Рамен з куркою та грибами – це класична страва Кореї, основними компонентами якої виступають бульйон, локшина та м’ясо. У нашому випадку буде використовуватися ніжний птах, локшина швидкого приготування та ароматні печериці. Інші складові можна підбирати на свій смак.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Локшина швидкого приготування – 100 гр.
  • Курка – 300 гр.
  • Печериці – 2-3 шт.
  • Вода – 700 мл.
  • Цибуля зелена – 4 гр.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Шпинат свіжий – 15 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Курку ріжемо довільними сегментами і поміщаємо в сотейник, заливаємо водою і приправляємо сіллю з перцем, відварюємо до готовності (близько 30 хвилин).

Крок 2. За 5 хвилин до готовності птиці в бульйон закидаємо платівки грибів.

Крок 3. У цей же час локшину поміщаємо в супницю і заливаємо половиною бульйону, залишаємо під кришкою на 5-10 хвилин.

Крок 4. Пропарену локшину розкладаємо по тарілках. До локшини додаємо гриби, бульйон, що залишився, нарізане куряче м’ясо і листочки свіжого шпинату.

Крок 5. Для насиченості смаку вводимо до складу рубану зелену цибулю та скибочки гіркого перцю – трапезуємо, поки не охололо. Смачного!

Рамен з яєчною локшиною

Рамен з яєчною локшиною, приготований на основі наваристого курячого бульйону – це поживна та оригінальна страва, яка вразить наповал кожного, хто скуштує хоча б ложечку. Перед таким яскравим та насиченим смаком не встоїть навіть той, хто не любить азіатську кухню.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 2 л.
  • Локшина яєчна – 380 гр.
  • Цибуля зелена – 80 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Часник – 3 зуб.
  • Імбир мелений – ½ ч.л.
  • Соус чилі – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу відварюємо і очищаємо яйця, зубці часнику пропускаємо через прес, дрібно шаткуємо промите пір’я зеленої цибулі.

Крок 2. Для приготування основи, в каструлі розігріваємо рослинне масло і швидко обсмажуємо на ньому цибулю, часник, соус чилі та імбир. Потім підливаємо соєвий соус та курячий бульйон – прогріваємо протягом 5 хвилин.

Крок 3. У киплячому бульйоні відварюємо локшину і розливаємо рамен по піалах.

Крок 4. Розкладаємо в кожну піалу по 1-2 половині відвареного яйця, посипаємо зеленою цибулею.

Крок 5. Подаємо до столу, не чекаючи остигання. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!