Рататуй: класичний рецепт і 6 варіантів приготування в домашніх умовах

Овочеве рагу, запечене в духовці

Класичний спосіб приготування поживної їжі відкриває нам величезні гастрономічні можливості. Запікаючи овочеве блюдо в духовці, перетворюємо його в справжній кулінарний шедевр.

Набір продуктів:

  • масло оливи;
  • томат-паста — 60 г;
  • баклажани — 600 г;
  • морква — 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 3 шт.;
  • помідори — 5 шт.;
  • перець солодкий — 3 шт.;
  • стручки чилі — 2 шт.;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • селера — 3 стебла;
  • оцет (5%) — 18 мл;
  • сіль морська, звичайний цукор — за смаком.

Порядок приготування:

  • Всі овочі ретельно промиваємо і очищаємо. Нарізаємо кружечками кабачок, один помідор і цибулину, відкладаємо продукти в окремий посуд.
  • Інші компоненти дрібно шаткуємо, часник пропускаємо через прес, рубаємо кільцями селера, кришимо стручки чилі (без насіння). Викладаємо підготовлений склад в сковороду з олією оливи, додаємо томат-пасту, оцет. Пасеруємо масу до отримання густого соусу.
  • Поміщаємо половину кількості овочевої суміші у форму для запікання або імпровізовану посуд, влаштовану з декількох шарів фольги.
  • Викладаємо на соусі трохи внахлест кружечки кабачків, помідорів і цибулі, чергуючи компоненти страви. Поливаємо оформлені продукти залишилися ароматним складом, посипаємо нарубаною зеленню.

Відправляємо страву на півгодини в духовку, нагріту до t 180 °C, потім подаємо страву до столу.

Дивіться також:  Оладки з кабачків – 15 смачних рецептів
Прокрутка до верху