Овочеве рагу, запечене в духовці
Класичний спосіб приготування поживної їжі відкриває нам величезні гастрономічні можливості. Запікаючи овочеве блюдо в духовці, перетворюємо його в справжній кулінарний шедевр.
Набір продуктів:
- масло оливи;
- томат-паста — 60 г;
- баклажани — 600 г;
- морква — 3 шт.;
- цибуля ріпчаста — 3 шт.;
- помідори — 5 шт.;
- перець солодкий — 3 шт.;
- стручки чилі — 2 шт.;
- зубки часнику — 5 шт.;
- селера — 3 стебла;
- оцет (5%) — 18 мл;
- сіль морська, звичайний цукор — за смаком.
Порядок приготування:
- Всі овочі ретельно промиваємо і очищаємо. Нарізаємо кружечками кабачок, один помідор і цибулину, відкладаємо продукти в окремий посуд.
- Інші компоненти дрібно шаткуємо, часник пропускаємо через прес, рубаємо кільцями селера, кришимо стручки чилі (без насіння). Викладаємо підготовлений склад в сковороду з олією оливи, додаємо томат-пасту, оцет. Пасеруємо масу до отримання густого соусу.
- Поміщаємо половину кількості овочевої суміші у форму для запікання або імпровізовану посуд, влаштовану з декількох шарів фольги.
- Викладаємо на соусі трохи внахлест кружечки кабачків, помідорів і цибулі, чергуючи компоненти страви. Поливаємо оформлені продукти залишилися ароматним складом, посипаємо нарубаною зеленню.
Відправляємо страву на півгодини в духовку, нагріту до t 180 °C, потім подаємо страву до столу.