Рататуй: класичний рецепт і 6 варіантів приготування в домашніх умовах

Як приготувати в мультиварці

Отримати чудово смачне та корисне страву з баклажанів і кабачків цілком можливо і в цьому побутовому приладі. Готувати на ній — одне задоволення!

Використовувані компоненти:

  • масло оливи;
  • плоди болгарського перцю (бажано червоного кольору) — 2 шт.;
  • помідори — 10 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 головки;
  • баклажани, кабачки — 2 шт.;
  • щіпка цукру;
  • суміш запашних трав, зелень, сіль.

Етапи приготування:

  • Промиваємо «синенькі», поділяємо їх на круглі пласти товщиною до 3 мм Не забуваємо неодмінно рятувати баклажани від гіркоти (соланіну), інакше блюдо придбає неприємний присмак, тому буде безнадійно зіпсовано!
  • У такій же формі нарізаємо і кабачки.
  • Витягуємо з перців насіння, звільняємо від лушпиння цибулі, рубаємо овочі невеликими шматочками. Подрібнюємо ½ кількості помідорів без шкірки. Інші стиглі плоди шаткуємо тонкими кільцями.
  • Розігріваємо мультиварку, встановивши режим «Смаження». Кладемо в чашу приладу масло оливи. Викладаємо по черзі, з періодичністю 5 хвилин, цибуля, перець, маленькі частини помідорів. Додаємо томат-пасту, приправляємо складу сіллю, звичайним цукром, збором прованських трав.
  • Відбираємо половину отриманого соусу, поміщаємо в каструлю агрегату кружечки кабачків, баклажанів та помідорів. Збризкуємо продукти маслом оливи, заливаємо залишеною частиною запашного складу.
  • Встановлюємо режим «Гасіння», готуємо ще 60 хвилин.

Розкладаємо рататуй з мультиварки по тарілках, поливаємо апетитним соусом.

Дивіться також:  Закуски на шпажках – 16 рецептів на святковий стіл, варіанти для фуршету
Прокрутка до верху