Як приготувати в мультиварці
Отримати чудово смачне та корисне страву з баклажанів і кабачків цілком можливо і в цьому побутовому приладі. Готувати на ній — одне задоволення!
Використовувані компоненти:
- масло оливи;
- плоди болгарського перцю (бажано червоного кольору) — 2 шт.;
- помідори — 10 шт.;
- цибуля ріпчаста — 2 головки;
- баклажани, кабачки — 2 шт.;
- щіпка цукру;
- суміш запашних трав, зелень, сіль.
Етапи приготування:
- Промиваємо «синенькі», поділяємо їх на круглі пласти товщиною до 3 мм Не забуваємо неодмінно рятувати баклажани від гіркоти (соланіну), інакше блюдо придбає неприємний присмак, тому буде безнадійно зіпсовано!
- У такій же формі нарізаємо і кабачки.
- Витягуємо з перців насіння, звільняємо від лушпиння цибулі, рубаємо овочі невеликими шматочками. Подрібнюємо ½ кількості помідорів без шкірки. Інші стиглі плоди шаткуємо тонкими кільцями.
- Розігріваємо мультиварку, встановивши режим «Смаження». Кладемо в чашу приладу масло оливи. Викладаємо по черзі, з періодичністю 5 хвилин, цибуля, перець, маленькі частини помідорів. Додаємо томат-пасту, приправляємо складу сіллю, звичайним цукром, збором прованських трав.
- Відбираємо половину отриманого соусу, поміщаємо в каструлю агрегату кружечки кабачків, баклажанів та помідорів. Збризкуємо продукти маслом оливи, заливаємо залишеною частиною запашного складу.
- Встановлюємо режим «Гасіння», готуємо ще 60 хвилин.
Розкладаємо рататуй з мультиварки по тарілках, поливаємо апетитним соусом.