Рататуй: класичний рецепт і 6 варіантів приготування в домашніх умовах

Рататуй з овочів на сковороді

Представлене блюдо засноване на тому ж класичному рецепті приготування старовинного страви. Отриманий овочевий рататуй відразу привертає увагу своїми незвичайно яскравими фарбами.

Список продуктів:

  • олія соняшникова;
  • перець солодкий — 3 шт.;
  • печериці — 200 г;
  • баклажани — 200 г;
  • кетчуп — 200 г;
  • цибуля-ріпка — 100 г;
  • спеціальна (для овочів) приправа — 20 г;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • сіль, петрушка, перець, інша зелень.

Послідовність приготування:

  • В даному виконанні рецепту баклажани і кабачки поділяємо на кубики і обсмажуємо в олії до появи красивою коричневої скоринки.
  • Подрібнюємо оброблений цибулю, плоди перцю без насіння, пропущені через часникодавку часникові зубки. Відправляємо овочі в сковороду до решти продуктів, продовжуємо приготування.
  • Нарізаємо гриби, додаємо до розміщеним компонентів страви. Приєднуємо кетчуп, нарубану зелень. Тушкуємо продукти на слабкому вогні, періодично перемішуючи масу. Не забуваємо приправити їх сіллю і перцем, посипати ароматними сушеними травами і зеленню.

Ось яка апетитна «полянка» постала перед нами в кінці процесу!

Дивіться також:  Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці
Прокрутка до верху