Рататуй: класичний рецепт і 6 варіантів приготування в домашніх умовах

Ситне овочеве блюдо з курячим філе

Немає ніякої необхідності представляти казково смачну страву з овочами і курячим м’ясом, над якими майстерно «почаклуємо», приготувавши неодмінно в духовці.

Склад інгредієнтів:

  • олія соняшникова;
  • цукіні і баклажан;
  • томат-пюре — 40 г;
  • перець солодкий;
  • сіль/спеції/зелень.

Послідовність приготування:

  • Нарізаємо попередньо оброблені овочі (баклажани і цукіні) у вигляді соломки.
  • Наступним компонентом стане солодкий перець або його «побратим» типу капм (стручок довжиною конічної форми). Видаляємо плодоніжки і насіння, кришимо овоч кубиками.
  • Промиваємо куряче м’ясо, промокаємо серветками. Нарізаємо філе плоскими медальйонами, злегка відбиваємо, обсмажуємо до 7 хвилин. Трохи солимо склад, додаємо томат-пюре і подрібнені помідори. Все перемішуємо, тушкуємо ще чверть години.
  • Вистилаємо форму фольгою, викладаємо курятину, приправляємо її спеціями. Далі маємо овочевий склад. Відправляємо оформлене страву в духовку і запікаємо півгодини при температурі 180 °C.

Подаємо страву в гарячому вигляді.

Дивіться також:  Курячі стегна з картоплею в духовці – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху