Рататуй: класичний рецепт і 6 варіантів приготування в домашніх умовах

Як готувати рататуй з картоплею

Коли методика отримання східного страви вже не викликає жодних питань, готувати рататуй з картоплею також не складе особливих труднощів.

Список продуктів:

  • трави прованські;
  • масло оливи — до 30 мл;
  • сир твердий — 100 г;
  • соус томатний — 200 г;
  • баклажан, помідор і кабачок (великі плоди);
  • картопля — 3 шт.;
  • сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • Промиваємо і очищаємо всі овочі. Як завжди, картоплю (без шкірки), кабачок/цукіні, баклажан (не забуваємо про його попередньої обробки) і помідор нарізаємо однаковими пластинами.
  • Викладаємо кружечки овочів у формі спіралі, чергуючи їх. Посипаємо утворену «конструкцію» спеціями, прянощами, запашними травами, підібраними за власним уподобанням.
  • Заливаємо всю масу соусом томатів і відправляємо розкішну композицію на 40 хвилин в духову шафу (160 °C).

Орієнтиром для закінчення процесу стане м’якість компонентів блюда з урахуванням збереження їх форми. Не забуваємо посипати страву сирної стружкою.

Збираєтеся приготувати рататуй? Правильно! Неодмінно запрошуємо друзів, щоб разом насолодитися прованськими смаками і ароматами чудесного наїдки.

Дивіться також:  Тісто для хінкалі – 7 покрокових рецептів приготування
Прокрутка до верху