Як готувати рататуй з картоплею
Коли методика отримання східного страви вже не викликає жодних питань, готувати рататуй з картоплею також не складе особливих труднощів.
Список продуктів:
- трави прованські;
- масло оливи — до 30 мл;
- сир твердий — 100 г;
- соус томатний — 200 г;
- баклажан, помідор і кабачок (великі плоди);
- картопля — 3 шт.;
- сіль, спеції.
Спосіб приготування:
- Промиваємо і очищаємо всі овочі. Як завжди, картоплю (без шкірки), кабачок/цукіні, баклажан (не забуваємо про його попередньої обробки) і помідор нарізаємо однаковими пластинами.
- Викладаємо кружечки овочів у формі спіралі, чергуючи їх. Посипаємо утворену «конструкцію» спеціями, прянощами, запашними травами, підібраними за власним уподобанням.
- Заливаємо всю масу соусом томатів і відправляємо розкішну композицію на 40 хвилин в духову шафу (160 °C).
Орієнтиром для закінчення процесу стане м’якість компонентів блюда з урахуванням збереження їх форми. Не забуваємо посипати страву сирної стружкою.
Збираєтеся приготувати рататуй? Правильно! Неодмінно запрошуємо друзів, щоб разом насолодитися прованськими смаками і ароматами чудесного наїдки.